LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Zelfbestuivende fruitbomen

Fruitbomen zijn er in allerlei soorten en maten, zeker bij Bomendael! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in fruitbomen. Zo kunt u bij ons terecht voor de erg populaire Elstar Appelboom of de iets minder bekende mispel. Ook kunt u verschillende soorten fruitbomen met elkaar combineren. Wij hebben namelijk niet alleen de bekende fruitboomsoorten, maar ook de bij de consument wat minder bekende soorten.

Malus d. 'Groninger kroon'
illustratie-vingerafdruk
Zelfbestuivende fruitbomen Filteren

Resultaten Toont 1–12 van 26 resultaten

Sorteren op

Dat ze minder bekend zijn, wil niet zeggen dat ze ook minder lekker zijn. Bij zelfbestuivende fruitbomen is het wel beter om nog een boom van hetzelfde soort neer te zetten. Dit zorgt er namelijk voor dat er meer vruchten geproduceerd worden. Bij niet zelfbestuivende fruitbomen is dat sowieso een vereiste.

Soorten zelfbestuivende fruitbomen

Doordat wij bij Bomendael gespecialiseerd zijn in zelfbestuivende fruitbomen, kunt u alle bekende soorten fruitbomen bij ons vinden. Zo hebben we de gangbare fruitbomen, zoals appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen. Maar natuurlijk hebben we ook de iets minder gangbare fruitbomen. Daarbij kun je denken aan abrikozenbomen, perzikbomen en mispelbomen. Binnen deze categorieën hebben we ook nog een ruim aanbod aan verschillende soorten fruitbomen.  

Zelfbestuivende fruitbomen in kleine tuin.

De meeste fruitbomen kunnen prima in een kleine tuin. Wij hebben namelijk verschillende fruitbomen die niet veel ruimte innemen. Hierbij kunt u denken aan een leivorm of een zuilboom. Bij een leivorm worden de takken horizontaal langs een rek geleid, zo ontstaat er een boom die wel aardig breed is, maar niet heel hoog wordt. Een ander voordeel is dat, zeker bij de laagstam variant, het vrij gemakkelijk is om het fruit te plukken. Bij zuilbomen moet u denken aan heel rustig groeiende bomen. Deze zijn dan vaak ook erg smal en zullen niet veel ruimte innemen. Ook aan deze bomen, zoals bijvoorbeeld de Malus d. ‘Red Sensation’, groeit voldoende fruit, dat ook erg makkelijk te plukken is.

Fruitbomen planten

Veel mensen denken dat ze alleen fruitbomen in het najaar of in het voorjaar kunnen poten. Dat dit niet helemaal waar is, bewijst Bomendael door ook in de zomer fruitbomen te leveren. Wij zetten namelijk fruitbomen in een pot. Hierdoor kunnen ze het hele jaar geleverd worden. Deze bomen zijn namelijk meer gewend aan kou of warmte. Let er wel op dat je geen bomen plant bij hoge temperaturen, denk hierbij aan 30ºC of meer, of bij vorst.

Een zelfbestuivende fruitboom van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de zelfbestuivende fruitbomen gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina