Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Stamomtrek

Breedte vorm

Prijs

Sierappel kopen

Bij Bomendael verkopen wij twee soorten sierappelbomen. Namelijk Malus ‘Evereste’ en de Malus ‘Red Sentinel’. Deze twee soorten behoren dan ook tot de bekendste soorten in ons Land. In het voorjaar laten deze bomen zich duidelijk kenmerken door de witte bloemen met een zacht roze knop. Later zullen zich de rode of oranje appeltjes vormen die niet eetbaar zijn, maar er wel er erg decoratief uitzien.  

Verder lezen
Filter
Meerstammigen-Sierappel-Malus Red Sentinel

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Door de heldere kleuren valt deze bloesemboom meteen op. Ook geven ze gelijk kleur aan uw tuin. De bladeren van deze bomen blijven erg lang groen. Daarna zullen ze verkleuren naar oranjegeel. Kortom, sierappelbomen zijn in ieder jaargetijde een genot om naar te kijken. 

Het verzorgen van de sierappelbomen.

Om jouw sierappelbomen goed tot hun recht te laten komen, is het verstandig om ze in een goed doorlatende bodem te planten. Dit houdt in dat er wel makkelijk vocht in de bodem komt, maar dat er ook voldoende vocht vastgehouden wordt. Ook de aanwezigheid van voldoende humus wordt erg op prijs gesteld door deze bomen. Hier kun jij voor zorgen door bij jouw sierappels een aanplantpakket te kopen. In dit pakket zitten namelijk niet alleen de materialen om je boom stevig vast te zetten, maar ook een zak bemeste aanplantgrond. Met deze tuinaarde kan jouw boom een goede start maken en kun jij langer genieten van een mooie en gezonde boom.

Een ander voordeel van sierappelbomen is dat ze niet heel gevoelig zijn voor ziektes. Zo hebben ze weinig last van Schurft, meeldauw en bacterievuur. Wanneer jij een sierappelboom koopt, ben je verzekert van een mooie, gezonde boom, zonder ziektes. Ben je opzoek naar echte appelbomen? Bekijk dan hier onze andere appelbomen.

De sierappel snoeien

Bij het snoeien van sierappelbomen kunt u kiezen of u een smalle of een brede kroon wilt krijgen. Wanneer je niet heel veel ruimte in de tuin hebt, kan je de takken aan de zijkant wegknippen voor de smalle variant. Maar wil je juist een mooie brede meerstammige sierappel in de tuin hebben, kan je ook de bovenkant inkorten. Hierdoor zullen er zich meer takken aan de zijkant vormen waardoor je een mooie, brede meerstammige sierappelboom krijgt.

Een sierappel van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt de sierappel gemakkelijk via onze webshop. Jij kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer jij het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Wil je meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Sierappelbomen: alle advies pagina’s

Een aanwinst voor elke tuin: de sierappelboom

De top 10 van mooiste bomen voor een moderne tuin

Welke bomen zijn geschikt voor in de voortuin?

Meer vogels in de tuin: bomen waar vogels dol op zijn

De mooiste voorjaarsbloeiers van 2023 (ge-update)

Hoe plant ik een boom?

Hoeveel water geef ik een boom?

Een boom snoeien doe je gewoon zelf

Op deze manier ga je boomziektes tegen

Hoe bescherm ik mijn boom tegen de vorst?

 

Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Sierappel kopen

Bij Bomendael verkopen wij twee soorten sierappelbomen. Namelijk Malus ‘Evereste’ en de Malus ‘Red Sentinel’. Deze twee soorten behoren dan ook tot de bekendste soorten in ons Land. In het voorjaar laten deze bomen zich duidelijk kenmerken door de witte bloemen met een zacht roze knop. Later zullen zich de rode of oranje appeltjes vormen die niet eetbaar zijn, maar er wel er erg decoratief uitzien.  

Meerstammigen-Sierappel-Malus Red Sentinel

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein