Houd er rekening mee dat deze Saint Remy stoofpeer niet bestemd is om direct geconsumeerd te worden. De zoetzure Saint Remy stoofpeer heeft een lange houdbaarheid en is zeer geschikt om te koken. De eerste witte bloemetjes verschijnen in maart of april en de Saint Remy stoofpeer in oktober. Vanaf december tot aan mei kan de Saint Remy stoofpeer daadwerkelijk bereid en geconsumeerd worden. De bodem dient rijk te zijn aan voedingsstoffen. De Saint Remy stoofpeer is zowel te planten in kleinere tuinen als in boomgaarden. De lengte van de Saint Remy perenboom reikt tot zo’n twaalf meter.
Verzorging van de Pyrus communis Saint Remy
Nadat de vruchten van de Pyrus communis Saint Remy zijn geplukt, kan je de boom snoeien. Snij hierbij de takken af tot ze ongeveer 20 cm lang zijn. Dit doe je één keer per jaar. Door het snoeien ontstaat er waterlot, die kan je in de zomer verwijderen. Als je merkt dat jouw Pyrus communis Saint Remy veel peren produceert, kan je de boom uitdunnen. Dit zorgt voor een betere kwaliteit Saint Remy stoofperen en zorgt ervoor dat de takken niet breken. Na het snoeien, is het belangrijk om de perenboom te bemesten.
De Pyrus communis Saint Remy watergeven
Geef de boom in het eerste jaar veel water; zo’n volle emmer per week. De boom kan namelijk niet goed zelf water uit de grond halen. Zeker in droge periodes moet dit gebeuren. Wanneer het erg warm is, zoals in de zomer, moet de Saint Remy perenboom zelfs elke dag een emmer water geven. Na het eerste jaar, geef je alleen in de warme maanden water.
Het planten van de Saint Remy stoofpeer
Wanneer je jouw Saint Remy perenboom gaat planten, graaf dan een ruim gat zodat er veel ruimte is voor de wortels van de boom. Laat de korf of de jute zak om de kluit zitten, want deze beschermt de wortels tegen breuk of beschadiging. De grond die is uitgegraven, kan je mengen met een halve zak Vivimus bodemverbeteraar. Druk de grond rondom de Saint Remy stoofpeer goed aan en geef de boom gelijk water. Je kan voor de stevigheid van de boom, twee boompalen naast de boom zetten en deze verbinden met een boomband. De boom zal hierdoor niet scheefwaaien.