Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Breedte vorm

Prijs

Japanse esdoorn meerstammig (Acer palmatum)

De Japanse esdoorn, ook wel bekend als de Acer Palmatum, is een boomsoort uit de zeepboomfamilie. Esdoorns zijn als grote bomen vaak afkomstig uit Europa en noord-Amerika. Als groeiende heesters of kleinere boom komt de esdoorn vaak uit Japan of Korea. De Japanse esdoorn bomen die Bomendael verkoopt zijn meerstammige bomen.

Verder lezen
Filter
Meerstammigen-Japanse esdoorn-Acer Palmatum

Resultaten Toont alle 6 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De Japanse esdoorn oftwel Acer palmatum heeft een waaiervormige kroon en kan wel 10 meter hoog worden. De schors van de takken is grijs tot grijsbruin en glad. De bladeren zijn dubbel gezaagd en hebben zachte kartels langs de rand. Ze bestaan uit 5 tot 90 lobben (bladdelen). Een gelobd blad betekent dat het blad ingesneden is tot ongeveer de helft van de nerf, wat resulteert in verschillende bladdelen/punten.

Groene Acer palmatum

De Acer Palmatum en de Acer Palmatum “Sangokaku” hebben prachtige groene bladeren. De intens groene bladeren vallen goed op, waardoor de boom een echte eyecatcher in jouw tuin is. In de herfst verkleuren de groene bladeren naar schitterende rood/oranje tinten. Deze boom staat graag in een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, ‘gemiddelde’ bodem. Hij heeft graag een plekje in de zon of in de lichte schaduw. 

Rode Japanse esdoorn

Bomendael biedt ook rode Japanse esdoorns aan, zoals de Acer Palmatum ‘Bloodgood’ en de Acer Palmatum ‘Fireglow’. Deze bomen hebben een paarsrode kleur die de hele zomer zo blijft. In het najaar verkleuren de bladeren felrood. Deze rode Japanse esdoorns groeien erg snel voor de Japanse esdoorn. Zorg ervoor dat je de boom genoeg ruimte geeft in je tuinborder en plant de Japanse esdoorn nooit tussen andere struiken, want dan valt hij niet meer op.

Aanplanten van de Japanse Esdoorn (Acer palmatum)

De beste tijd om een Acer palmatum te planten is tussen oktober en november of tussen maart en april. Zorg ervoor dat de standplaats van de boom gefilterd licht heeft en beschut is tegen de wind. De grond voor de Japanse esdoorn moet vochthoudend maar goed doorlatend zijn en een voorkeur hebben voor humusrijke en licht zure grond. Creëer een ruim gat in de grond en plant de boom op de juiste diepte. Vul na het planten het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de volle grond. Plaats twee boompalen naast de boom om ervoor te zorgen dat hij niet scheefwaait en om de wortels te beschermen tegen afscheuren. Verbind de boompalen met boomband en spijkers. Houd er rekening mee dat het uiteinde van de ingesneden bladeren van de Japanse esdoorn kan verbranden wanneer de boom de gehele dag in de felle zon staat.

Hoe verzorg je een Japanse esdoorn?

  1. Plant de boom op een goed doorlaatbare, vochthoudende bodem in de lichte schaduw.
  2. Geef de boom regelmatig water, vooral in de eerste jaren na het planten. Laat de grond nooit uitdrogen, maar voorkom ook dat de wortels te lang in het water staan.
  3. Behandel de Japanse esdoorn twee keer per jaar met organisch meststof om de groei te bevorderen en de bladeren mooi groen te houden.
  4. De Japanse Esdoorn hoeft in principe niet gesnoeid te worden. Wil je de Japanse Esdoorn toch snoeien, doe dit dan niet tussen februari en juni. De bijzondere boom heeft dan een sterke sapstroom en zal, wanneer deze dan gesnoeid wordt, doodbloeden.
  5. Verwijder onkruid regelmatig rond de boom om ervoor te zorgen dat de boom voldoende water en voedingsstoffen krijgt.

Als je deze tips opvolgt, zal je Japanse esdoorn gezond en mooi blijven!

Een Japanse esdoorn van Boomwekerij Bomendael 

Als je een Japanse esdoorn van Kwekerij Bomendael wilt bestellen, kun je dit gemakkelijk doen via de webshop. Je kunt ook kiezen voor de aanplant service, dan komen ze de boom bij je thuis planten. Als je het aanplantpakket bij hen aanschaft, krijg je daarbij ook twee boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond. Als je meer wilt weten over hun producten of advies op maat wilt, kun je vrijblijvend contact opnemen met de klantenservice. Als je meer bomen wilt bekijken, kun je ook alle meerstammige bomen bekijken.

Veelgestelde vragen over Japanse esdoorn

Kan een Japanse esdoorn in de zon?

Nee, de Japanse esdoorn heeft liever gefilterd licht dan volle zon, omdat de bladeren flinterdun zijn en gevoelig zijn voor verbranding. Dit is deels de reden waarom de bladeren zo mooi gekleurd zijn. Een goede standplaats voor de Japanse esdoorn is daarom een plek met wat gefilterd licht, bijvoorbeeld onder de bladeren van andere bomen.

Hoe snel groeit de Japanse esdoorn?

De gewone esdoorn kan tussen de 30 en 40 meter hoog worden en groeit in het begin erg snel. In de eerste 3 tot 4 jaar kan de boom gemakkelijk al een hoogte van 3 meter bereiken en daarna blijft de esdoorn alleen maar sneller groeien.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Japanse esdoorn meerstammig (Acer palmatum)

De Japanse esdoorn, ook wel bekend als de Acer Palmatum, is een boomsoort uit de zeepboomfamilie. Esdoorns zijn als grote bomen vaak afkomstig uit Europa en noord-Amerika. Als groeiende heesters of kleinere boom komt de esdoorn vaak uit Japan of Korea. De Japanse esdoorn bomen die Bomendael verkoopt zijn meerstammige bomen.

Meerstammigen-Japanse esdoorn-Acer Palmatum

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein