LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Lei kweepeer

De kweepeer, ofwel de Cydonia Oblonga, wordt bij Bomendael al jarenlang geteeld. Deze boomsoort komt oorspronkelijk uit Azië. De laatste tijd worden ze ook in Nederland weer steeds populairder. De vruchten lijken op grote appels of peren. Ze zijn niet geschikt om zo uit de hand te eten, maar kunnen erg goed verwerkt worden in verschillende producten zoals jam, compote of gelei maar ook in likeuren en wijnen smaken ze erg goed.

Appelboom Leivorm
illustratie-vingerafdruk
Lei kweepeer Filteren

Resultaten Toont alle 2 resultaten

Sorteren op

Kweepeer leivorm met 50 centimeter stam

Alle soorten kweeperen zijn onder te verdelen in op appels lijkende vruchten en op peren lijkende vruchten. Bij Bomendael verkopen we de leivorm kweepeer in zowel de Cydonia obl. ‘Leskovacz’, die op een appel lijkt, als de Cydonia obl. ‘Vranja’, die op een peer lijkt. 

Beide soorten worden niet heel groot en zijn dus een goede aanwinst voor elke tuin. Ook zijn het sterke bomen die niet veel onderhoud vergen.  

Omdat de totale hoogte 220 centimeter bedraagt is het erg makkelijk om het fruit van deze leibomen te plukken. 

Deze leibomen kunnen dus prima staan boven een schutting. Hierdoor wordt je privacy verhoogd en zul je in de zomer van heerlijke kweeperen kunnen genieten.

Verzorging van een leivorm kweepeer

Hoewel de kweepeer van nature alleen voorkomt in warmere landen, is het door middel van verschillende variaties toch gelukt om ook in Nederland kweeperen te laten groeien. Zeker als deze bomen in een pot staan, zijn ze erg goed bestand tegen het klimaat in Nederland. Wel is het noodzakelijk om de leivorm kweepeer tegen een zuidmuur te planten. Hier staat hij enigszins beschut en krijgt hij voldoende zonlicht om mooie kweeperen te laten groeien.

Ook houden ze van een goed bemeste en kalkrijke grond. Als je ieder jaar wilt genieten van de vruchten moet je de leivorm kweeperen niet te vaak snoeien. 

 

Alle soorten leivorm kweeperen bomen die wij verkopen zijn zelfbestuivend.

Een keuze voor de zelfbestuivende kweepeer kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de hoogstam kweepeer geen andere kweepeer.

Overigens is het wel zo dat een zelfbestuiver meer en grotere vruchten geeft als de kweepeer ook door andere kweeperen wordt bestoven.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina