Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Pyrus communis ‘Williams’

De Pyrus communis ‘Williams’ is een peer die groot en dik is, met een gele kleur en een lichtbruin patroon. De peren van de Williams perenboom hebben een overtuigend aroma en een aangename smaak. Pyrus communis Williams is een zelfbestuivende variëteit, wat betekent dat deze boom geen kruisbestuiving nodig heeft.

Verder lezen
Filter
Pyrus communis Williams

Resultaten Toont alle 7 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Niet alleen de smaak van de peren van de Williams perenboom is een positief kenmerk van de Pyrus communis ‘Williams’, ook de decoratieve waarde mag zeker genoemd worden. De bladeren hebben een mooie, groene kleur en in het voorjaar ontstaat er een aantrekkelijke bloesem. In de herfst verkleuren de bladeren van de perenboom naar oranjerood met kale, maar karaktervolle takken in de winter.

Verzorging van de Pyrus communis ‘Williams’

Snoei de Williams perenboom in de winter en in de zomer. Wanneer je in de winter gaat snoeien, kan je dit het beste doen wanneer het niet vriest. Tijdens de wintersnoei kan je goed de hoofdstam en gevormde takken inkorten, omdat de boom kaal is en je goed de vorm van de Pyrus communis ‘Williams’ kan zien. Tijdens de zomer verwijder je het waterlot en de dode- of beschadigde takken. Bemest na het snoeien de boom voor sterke peren van de Williams perenboom.

De Williams perenboom watergeven

De Pyrus communis ‘Williams’ heeft in het eerste jaar veel water nodig. De wortels hebben namelijk veel water nodig om goed te kunnen groeien en zich te kunnen hechten aan de grond. Het eerste jaar geeft u de perenboom eenmaal per week water. In warme en droge periodes kunt u dit opvoeren tot twee tot drie keer per week. Geef geen water wanneer het vriest.

Het planten van de Williams perenboom

De Williams perenboom heeft een ruim gat nodig voor het planten, waar de wortels makkelijk inpassen. De grond moet luchtig zijn en niet al te nat. Gebruik Vivimus bodemverbeteraar voor het verhogen van de voedingsstoffen in de grond. Zo krijgt de  Pyrus communis ‘Williams’ een goede start. Laat de korf of zak om de kluit heen zitten wanneer u de boom plant. Wanneer je deze verwijderd, kan je de wortels van de Williams perenboom beschadigen en vervalt je garantie. Wanneer je de boom hebt geplant, kan je het beste een boompaal aan elke zijde van de boom plaatsen en verbinden met een boomband.

Veelgestelde vragen over de Pyrus communis 'Williams'

Hoe hoog/groot wordt een Pyrus communis ‘Williams’?

Een Williams perenboom kan tot zeven meter hoog worden.Dit ligt aan het klimaat waarin de boom groeit.

Hoe snel groeit een Pyrus communis ‘Williams’?

Een Williams perenboom heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Wanneer moet ik de Pyrus communis ‘Williams' snoeien?

Snoeien kan tussen begin december en eind februari, wanneer de groei stil staat, en wanneer het niet kouder is dan -5 graden Celsius.

Wanneer kan ik de Pyrus communis ‘Williams’ planten?

Al onze fruitbomen kunnen het gehele jaar aangeplant worden. Tijdens de zomerperiode (april t/m oktober) worden alle bomen namelijk geleverd in een pot in plaats van met een kluit. In Nederland kan een Pyrus communis Williams met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant. De temperatuur in de herfst en het voorjaar speelt hierbij een belangrijke rol. Buiten deze periode wordt de Pyrus communis Williams met pot geleverd en is het belangrijk om tijdens warme periode de boom elke dag voldoende water te geven. Als het vriest is het niet mogelijk om te poten.

Wanneer bloeit Pyrus communis ‘Williams’?

De Pyrus communis ‘Williams’ bloeit in april.

Wanneer kan ik de peren van de Williams perenboom oogsten?

De peren van de Williams perenboom zijn meestal rijp tijdens de maanden september en oktober.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Pyrus communis ‘Williams’

De Pyrus communis ‘Williams’ is een peer die groot en dik is, met een gele kleur en een lichtbruin patroon. De peren van de Williams perenboom hebben een overtuigend aroma en een aangename smaak. Pyrus communis Williams is een zelfbestuivende variëteit, wat betekent dat deze boom geen kruisbestuiving nodig heeft.

Pyrus communis Williams

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein