Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Malus domestica ‘Gloster’

De Malus domestica 'Gloster' is een appelboom die bekend staat om zijn sappige, friszure appels met een donkerrode tot paarsrode kleur. Het vruchtvlees is groenwit en de appels zijn zeer vruchtbaar. De Gloster appelboom is zelfbestuivend, wat betekent dat hij geen andere bomen nodig heeft om tot bloei te komen. De Gloster appelboom komt oorspronkelijk uit Duitsland en is een populaire keuze vanwege de lange houdbaarheid van het fruit en het decoratieve aspect in een tuin of boomgaard. De Gloster appelboom kan snel vruchten gaan produceren en is daarom een goede keuze voor wie snel wil genieten van zelfgekweekte appels.

Verder lezen
Gloster appels

Resultaten Toont alle 7 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Net als andere appelbomen produceert de Malus domestica ‘Gloster’ een zee van heerlijk geurende, lichtroze appelbloesem, die in het najaar plaats maakt voor groengele tot donkerrood gekleurde Gloster appels. Deze appelboom is een snelle groeier en zal regelmatig bijgesnoeid moeten worden om in vorm te blijven. De Malus domestica ‘Gloster’ is zelfbestuivend, maar voor een extra hoge opbrengst plant je deze boom het liefste in de buurt van een andere appelboom. Uiteindelijk zal de Gloster appelboom tussen de vier en acht meter hoog worden. 

Het planten van de Malus domestica ‘Gloster’ in wortelgoed kan plaatsvinden tussen oktober en maart. Wanneer het appelbomen betreft die in een pot zijn gekweekt kunnen ze het hele jaar door geplant worden. Alleen wanneer het extreem warm of koud is kan een boom in pot niet direct geplant worden. Met een voedingsrijke bodem kun je rekenen op een zeer krachtig groeiende boom.

Verzorging van de Malus domestica ‘Gloster’

De Malus domestica ‘Gloster’ hoeft slechts één keer per jaar gesnoeid te worden, zo rond eind februari. Hierbij verwijder je dikke een beschadigde takken en snoei je de kroon open zodat de appels veel licht krijgen. Inspecteer de boom daarnaast regelmatig op ziektes of plagen.

De Malus domestica ‘Gloster’ watergeven

Het watergeven van de Gloster appelboom is niet moeilijk, maar moet wel regelmatig gebeuren in het eerste jaar. Geef de Malus domestica ‘Gloster’ elke week een emmer water, behalve in de winter wanneer het vriest. In de zomer kun je de Gloster appelboom meer water geven, zo ongeveer twee tot drie keer per week. Is het naast droog ook zeer heet? Dan kun je het beste de boom elke dag een emmertje water geven.

Het planten van de Gloster appelboom

De Gloster appelboom moet in een ruim plantgat worden geplant. De wortels moeten makkelijk in het gat passen. De uitgegraven grond kun je eventueel mengen met een halve zak Vivimus bodemverbeteraar, die de boom een gezonde start geeft. De Malus domestica ‘Gloster’ wordt bijna het hele jaar in een pot geleverd en kan dus ook het hele jaar geplant worden, als de grond maar niet bevroren is. Zet ook zeker boompalen langs de boom, zodat deze niet scheefwaait en de wortels niet afscheuren.

Veelgestelde vragen over de Gloster appelboom

Hoe groot wordt een Malus domestica ‘Gloster’?

Een Malus domestica ‘Gloster’ blijft tussen de vijf en acht meter hoog, liggende aan het klimaat waarin de boom groeit.

Hoe snel groeit een Gloster appelboom?

De Gloster appelboom heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Wanneer Malus domestica ‘Gloster’ snoeien?

Het is aan te raden om de Malus domestica ‘Gloster’ twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer is voor de bloei in het voorjaar, tussen april en mei. In deze periode kun je takken die recht omhoog groeien wegsnoeien. Zorg er hierbij voor dat er ongeveer twee knoppen per tak blijven zitten. De tweede snoeibeurt is in de winter, tussen december en februari. In deze periode verwijder je dode en beschadigde takken en kun je de boom opvormen. Zorg ervoor dat de boom niet te kaal wordt en laat genoeg blad achter om de boom te voorzien van voldoende energie voor de volgende groeiperiode.

Wanneer kan ik de Gloster appelboom planten?

Onze appelbomen worden bijna het hele jaar in potten geleverd en kunnen daardoor het hele jaar geplant worden. Het is echter het beste om de Gloster appelboom tussen november en april te planten, wanneer de grond niet bevroren is.

Wanneer bloeit Malus domestica ‘Gloster’?

De Gloster appelboom bloeit in mei en juni.

Wanneer kan ik de appels van de Gloster appelboom oogsten?

De Gloster appelboom produceert vanaf het derde jaar vruchten, maar de vruchten zijn vaak pas eind september tot oktober eetrijp. Het is afhankelijk van de weersomstandigheden en de rijpheid van de appels wanneer ze geoogst kunnen worden. Controleer de appels voordat je ze oogst door te kijken of ze een diep rode kleur hebben en of ze makkelijk van de tak loslaten. Als dit het geval is, zijn de Gloster appels klaar om geoogst te worden.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Malus domestica ‘Gloster’

De Malus domestica 'Gloster' is een appelboom die bekend staat om zijn sappige, friszure appels met een donkerrode tot paarsrode kleur. Het vruchtvlees is groenwit en de appels zijn zeer vruchtbaar. De Gloster appelboom is zelfbestuivend, wat betekent dat hij geen andere bomen nodig heeft om tot bloei te komen. De Gloster appelboom komt oorspronkelijk uit Duitsland en is een populaire keuze vanwege de lange houdbaarheid van het fruit en het decoratieve aspect in een tuin of boomgaard. De Gloster appelboom kan snel vruchten gaan produceren en is daarom een goede keuze voor wie snel wil genieten van zelfgekweekte appels.

Gloster appels

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein