Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Breedte vorm

Prijs

Herfst kleuren

Een boom met mooie herfsttinten is een opvallende verschijning in uw tuin. Als de zomer voorbij is, veranderen de bladeren in prachtige rood, geel of bruine kleuren. Deze bomen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, soorten en maten.

Verder lezen
Filter

Resultaten Toont 1–24 van 31 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Herfstkleuren: Een Betoverend Natuurlijk Verschijnsel

In de herfst, als de zomer plaatsmaakt voor de herfst, ondergaan bomen een opvallende transformatie. De groene bladeren veranderen in warme kleuren zoals rood, oranje, geel en bruin. Deze schitterende verandering staat bekend als herfstkleuren en is een adembenemend natuurlijk spektakel. Het is een teken dat de natuur zich voorbereidt op de winter.

Herfstbomen: Diversiteit in Natuurlijke Pracht

Herfstbomen zijn de sterren van dit seizoen. Elke soort heeft zijn eigen unieke kenmerken en kleuren. Bomendael is een geweldige plek om de pracht van herfstbomen te ontdekken. Hier vind je een variatie aan bomen die je versteld doen staan. Denk aan bomen met dieprode bladeren, heldere oranje tinten, en goudgele bladeren. Er is voor iedereen wel een boom die je betovert tijdens de herfst.

Ontdek de Kwaliteit van Bomendael

Als je op zoek bent naar gezonde herfstbomen van topkwaliteit, dan is Bomendael de juiste plek voor jou. Bij Bomendael streven we naar het leveren van de hoogste kwaliteit bomen. Onze bomen zijn gezond en stralen in de herfstpracht. We nodigen je uit om onze bomen te komen bewonderen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de herfst. Kies Bomendael voor een herfst vol kleur en pracht.

Veelgestelde Vragen over Herfstkleuren en Herfstbomen

Wat zijn herfstkleuren?

Herfstkleuren worden veroorzaakt door bomen die hun bladeren in de herfst laten verkleuren. Veelal ziet men bladeren veranderen van groen naar prachtige tinten rood, geel of bruin, afhankelijk van de boomsoort.

Wat gebeurt er in de herfst?

In de herfst worden bladeren rood en geel omdat bladgroenkorrels in de bladeren stoppen met het produceren van suikers en zuurstof, als gevolg van kortere dagen en minder zonlicht. De bladgroenkorrels verdwijnen, energie wordt opgeslagen in de boom, en de bladeren vallen uiteindelijk af.

Hoe ontstaan de verschillende herfstkleuren?

De diverse herfstkleuren komen voort uit verschillende pigmenten in de bladeren. Gele bladeren komen van Xantofyl, oranje van Caroteen, en bruine van Tannines. Rode bladeren worden voornamelijk in de herfst aangemaakt door het pigment Antocyaan, vooral op zonnige dagen.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Herfst kleuren

Een boom met mooie herfsttinten is een opvallende verschijning in uw tuin. Als de zomer voorbij is, veranderen de bladeren in prachtige rood, geel of bruine kleuren. Deze bomen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, soorten en maten.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein