Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Leifruitbomen kopen

Bij Bomendael hebben we een ruim assortiment aan leifruitbomen. Bij een leifruitboom moet je denken aan een boom waar op zekere hoogte een rek in vast is gemaakt. Daardoor lopen de takken horizontaal. Zeker bij de leifruitbomen waar het rek op 50 cm hoogte in de boom zit, betekent dit dat je het fruit, als het rijp is, erg gemakkelijk kan plukken.

Verder lezen
Vruchtpeer laagstam leivorm

Resultaten Toont 1–24 van 28 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Leifruitbomen zijn echt een must-have voor elke tuin! Ze zijn een perfecte combinatie van een leiboom en een fruitboom. Hierdoor kun je genieten van privacy en een mooie afscheiding in je tuin terwijl je ook nog eens lekkere vruchten kunt plukken. Er zijn 3 verschillende groottes: laagstam, halfstam en hoogstam. Kies gewoon de grootte die het beste past bij jouw tuin. En het beste is dat je kunt genieten van fruit uit eigen tuin!

Leifruit rekmaten

Laagstam leifruitboom

De leifruitboom als laagstam is een kleine, compacte boom met fruit eraan. Deze boom is ongeveer 220 cm hoog, waarvan de stam ongeveer 50 cm eindigt. Deze leifruitboom is ideaal voor kleinere tuinen, zoals een voortuin, en kan worden gebruikt als afscheiding of privacy. Hoewel deze leiboom kleiner is, kan het nog steeds goed worden gesnoeid en de vruchten zijn gemakkelijk te plukken. Echter, het zal niet dezelfde functie als een volwaardige leiboom hebben, zoals het creëren van veel schaduw.

Halfstam leifruitbomen

Halfstam leifruitbomen zijn de perfecte optie als je niet zeker weet of je een kleine of grote boom wilt. Met een hoogte van ongeveer 220 centimeter bieden ze meer privacy dan de laagstam variant, maar zijn nog steeds niet zo groot als de hoogstam. Deze bomen zijn ook geschikt om schaduw te bieden voor andere planten in de tuin. Met een stamhoogte van 1 meter of hoger kun je gemakkelijk de vruchten plukken van deze variant.

Hoogstam leifruitboom

Daarnaast hebben we natuurlijk ook de hoogstam variant. Deze leifruitbomen kunnen erg goed gebruikt worden als natuurlijke afscheiding, door ze bijvoorbeeld naast een schutting te plaatsen. Zo creëert je een in de zomer groene, natuurlijke afscheiding van uw tuin en in het najaar geniet je van fruit uit jouw eigen tuin. Wil je meer weten over onze leifruitbomen of ander soorten leibomen? Kom dan gerust eens langs op onze kwekerij! 

Leifruitbomen onderhouden

Leifruitbomen zijn erg makkelijk in onderhoud. Het snoeien van deze bomen is namelijk niet moeilijk. Het snoeien kan je het beste doen vlak na de oogst. Bij de hoogstam vorm kan je de boom met een heggeschaar vlak scheren.

De laagstam vorm, de stam is daarvan 50 cm, is iets moeilijker om te snoeien. Je moet bij deze variant namelijk opletten op de verschillende lagen. De meeste laagstam leifruitbomen hebben vijf lagen. Wanneer je deze snoeit, is het verstandig om bij de onderste laag de takken het langst te houden en de verder naar bovenliggende lagen steeds korter te snoeien. Dit zodat de boom van bovenuit het meeste groeit. Wanneer je alle takken even kort zou snoeien, heeft de boom het volgende jaar bovenin heel veel hout en onderin bijna geen hout. Houdt hier dus rekening mee wanneer je jouw leifruitbomen gaat snoeien.

Weet je nog niet zeker of je een leifruitboom wilt? Bekijk dan ook eens onze hoogstam fruitbomen en halfstam fruitbomen. Heb je nog geen idee welke vorm boom je wilt? Bekijk dan al onze soorten fruitbomen of neem eens een kijkje op onze kwekerij!

Een Leifruitboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt onze leifruitbomen gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

Alle leiffruitboom soorten:

Lei appelbomen
Leikers
Lei kweepeer
Lei mispel
Leiperen
Lei pruimenboom

Leifruitbomen: alle advies pagina’s

Meer vogels in de tuin: bomen waar vogels dol op zijn

De voordelen van leifruitbomen

Alle tips voor het kopen van een fruitboom

Soorten fruitbomen, welke past bij jou?

Je eigen fruit kweken

https://bomendael.com/de-bestuiving-van-fruitbomen/

Hoeveel water geef ik een boom?

Hoe plant ik een boom?

 

Veelgestelde vragen over leifruitbomen

Wanneer moet de leifruitboom gesnoeid worden?

In de herfst en in de winter vanaf november tot maart.De opstijgende takken kunnen afgeknipt worden tijdens de zomermaanden.

Wanneer moeten leifruitbomen worden geplant?

Onze leifruitbomen kunnen het gehele jaar door aangeplant worden door onze unieke teelt. Behalve tijdens vorst of extreme hitte kan je de bomen niet planten.

Welke soorten leifruitbomen zijn er?

De fruitbomen als leiboom zijn te verkrijgen als perenboom, kersenboom, appelboom, pruimenboom, kweepeerboom, abrikoos, en leimispel
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Leifruitbomen kopen

Bij Bomendael hebben we een ruim assortiment aan leifruitbomen. Bij een leifruitboom moet je denken aan een boom waar op zekere hoogte een rek in vast is gemaakt. Daardoor lopen de takken horizontaal. Zeker bij de leifruitbomen waar het rek op 50 cm hoogte in de boom zit, betekent dit dat je het fruit, als het rijp is, erg gemakkelijk kan plukken.

Vruchtpeer laagstam leivorm

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein