Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’

De Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ is een pruimenboom met een opvallende gele kleur. Deze pruimenboom maakt een tussentijdse bloeifase door en halverwege augustus zijn de kleine gele pruimen rijp om geoogst te worden. De productie van de kleine gele pruimen is talrijk met een regelmatige groei. Deze Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ presteert optimaal in halfschaduw of in de volle zon. De kleine gele pruimen hebben naast een gele kleur ook rode stippen en de vorm is rond. Het is een behoorlijk resistente variëteit die niet snel door ziekten geveld zal worden.

Verder lezen
Mirabelle de Nancy pruimen

Resultaten Toont alle 7 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Het betreft een zelfbestuivende pruimenboom. Daarmee leent de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ zich zeer goed voor particuliere tuinen waar er slechts ruimte is voor één boom. Het is overigens wel mogelijk om andere bestuivende pruimenbomen te planten in de nabije omgeving. Maak gebruik van een voedingsrijke bodem die rijk is aan fosfor en kalium voor een grote hoeveelheid sappige, kleine gele pruimen aan het einde van het seizoen. Door een goede aarde te gebruiken kunnen de wortels van de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ zich snel en goed ontwikkelen.

Verzorging van de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’

Het snoeien van de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ kan het beste plaatsvinden na de oogst. De boom moet worden uitgedund om te zorgen voor een goede en smaakvolle oogst. Je kan de boom tijdens de vorstperiode beter met rust laten, omdat deze anders niet goed kan herstellen. Snoei de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ het liefst op een warme en droge dag en bemest de boom meteen na het snoeien. De Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ heeft om het jaar een klein laagje kalk nodig om de kleine gele pruimen te kunnen blijven produceren.

De Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ watergeven

In de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ met regelmaat water krijgt. Geef daarom tijdens droogte een emmer water per week. Wanneer het erg warm en droog is zoals in de zomer, moet je elke dag een emmer water geven aan de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig wanneer het langdurig droog en warm is, zoals in de zomermaanden.

Het planten van de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’

Voor het planten van de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ heb je een ruim gat nodig, dat groter is dan de kluit. Laat de zak of korf om de kluit zitten en plant deze mee. Deze voorkomt namelijk dat de wortels tijdens het planten niet beschadigen. Meng de uitgegraven grond met Vivimus bodemverbeteraar, die voldoende voedingsstoffen bevat om de boom een goede start te geven. Om te zorgen dat de boom rechtop blijft staan, kan je de boom verankeren met boom- en banden.

Veelgestelde vragen over de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’

Hoe hoog/groot wordt een Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’?

Een volwassen Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ kan een hoogte bereiken van 4 tot 6 meter. De uiteindelijke hoogte is afhankelijk van het klimaat en de standplaats.

Hoe snel groeit een Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’?

Een Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Wanneer moet ik de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ snoeien?

In de zomer moet je de dode takken verwijderen. Na de oogst van de kleine gele pruimen, kan de boom worden gesnoeid. Takken die elkaar kruisen, moeten worden verwijderd. Lange eenjarige takken (vooral bij de kleine gele pruimen bomen) moet je nooit doormidden knippen.

Wanneer kan ik de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ planten?

Al onze fruitbomen kunnen het gehele jaar aangeplant worden. Tijdens de zomerperiode (april t/m oktober) worden alle bomen namelijk geleverd in een pot in plaats van met een kluit. In Nederland kan een Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant. De temperatuur in de herfst en het voorjaar speelt hierbij een belangrijke rol. Buiten deze periode wordt de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ met pot geleverd en is het belangrijk om tijdens warme periode de boom elke dag voldoende water te geven. Als het vriest is het niet mogelijk om te poten.

Wanneer bloeit Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’?

De Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ bloeit in april.

Wanneer kan ik de pruimen plukken?

De kleine gele pruimen kunnen worden geoogst in de tweede helft van augustus en de eerste helft van september. Het is belangrijk om de bladeren en de takken aan de boom te laten zitten bij het plukken van de kleine gele pruimen, zodat de bloemknoppen aan de boom blijven zitten.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’

De Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ is een pruimenboom met een opvallende gele kleur. Deze pruimenboom maakt een tussentijdse bloeifase door en halverwege augustus zijn de kleine gele pruimen rijp om geoogst te worden. De productie van de kleine gele pruimen is talrijk met een regelmatige groei. Deze Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ presteert optimaal in halfschaduw of in de volle zon. De kleine gele pruimen hebben naast een gele kleur ook rode stippen en de vorm is rond. Het is een behoorlijk resistente variëteit die niet snel door ziekten geveld zal worden.

Mirabelle de Nancy pruimen

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein