Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Ecolette appelboom kopen

De Malus domestica 'Ecolette' is een sierlijke appelboom die niet alleen mooi is om te zien, maar ook heerlijk smaakvolle appels produceert. Deze appels zijn friszuur van smaak en hebben een prachtige dieprode kleur. Wat deze appelboom bijzonder maakt, is dat het een zeer ziekteresistent ras is. Dit maakt hem geschikt om biologisch te kweken, omdat je minder snel last zult hebben van ziektes en plagen. Bovendien zijn de Ecolette appels zeer lang houdbaar, wat betekent dat je lange tijd van deze lekkere appels kunt genieten. Al met al is de Malus domestica 'Ecolette' dus zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een appelboom met prachtige appels en een lage onderhoudsbehoefte.

Verder lezen
Ecolette appels

Resultaten Toont alle 9 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De Ecolette appelboom is een populaire keuze voor veel fruitkwekers vanwege zijn ziekteresistentie en goede vruchtkwaliteit. De appels zijn friszuur en hebben een mooie, dieprode kleur. Deze appelboom is zelfbestuivend, wat betekent dat één boom al vrucht kan dragen, maar het is aan te raden om meerdere bomen bij elkaar te planten om de ontwikkeling van een groter aantal appels te stimuleren. De Ecolette appelboom is verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder de populaire halfstamboom, die snel vruchtdragend is en de appels laag bij de grond hangen, wat het oogsten gemakkelijk maakt.

Een Ecolette appelboom kopen

Een Ecolette appelboom kopen doe je bij Bomendael.nl. Onze Ecolette appelbomen zijn ziekteresistent en kunnen het hele jaar door geplant worden. De appelbomen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Bij Bomendael kun je de volgende vormen Ecolette appelbomen kopen.

  • Laagstam
  • Halfstam
  • Hoogstam
  • Leivorm

Verzorging van de Malus domestica ‘Ecolette’

De verzorging van de Malus domestica ‘Ecolette’ appelboom is vrij eenvoudig. Zoals bij veel appelbomen, is het belangrijk om de boom regelmatig te snoeien om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft en vruchten kan dragen. De beste tijd om de boom te snoeien is in het voorjaar voor de bloei, rond april tot mei. Tijdens deze snoeibeurt kan je de takken die recht omhoog groeien wegsnijden, zorg ervoor dat er ongeveer twee knoppen per tak blijven zitten. In de zomer, tussen juni en augustus, is het ook goed om de boom flink in te snoeien, verwijder dan dode en beschadigde takken, maar zorg ervoor dat de Malus domestica ‘Ecolette’ niet te kaal wordt.

Het is ook belangrijk om de Ecolette appelboom te bemesten, vooral in het voorjaar, om ervoor te zorgen dat hij voldoende voedingsstoffen heeft om te groeien en vruchten te dragen. Bemest met een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Het is ook aan te raden om de boom te besproeien in droge periodes om ervoor te zorgen dat hij voldoende water heeft. Als de Ecolette appelboom in de volle grond is geplant, zorg er dan voor dat hij in een zonnige plek staat en in goed doorlatende grond.

De Malus domestica ‘Ecolette’ watergeven

De appelboom Ecolette heeft in het eerste jaar veel water nodig. Geef de boom daarom elke week een emmer water. In de zomer heeft de boom twee tot drie keer per week een emmer water nodig en in hete en droge weken zelfs elke dag een emmer water. Na het eerste jaar heeft de boom alleen water nodig in zeer droge en hete periodes.

Het eerst jaar kan de boom zelf nog geen water uit de grond halen en daarom heeft de Ecolette appelboom flink wat water nodig. Geef de boom na het planten direct een emmertje water en geef de boom daarna wekelijks water. In de zomer kun je de boom twee tot drie keer per week een emmertje water geven. Is het erg heet en droog? Geef dan elke dag een emmer water. In de winter kun je de boom beter geen water geven, want dan kunnen de wortels bevriezen en gaat de boom dood. 

Het planten van de appelboom Ecolette

Voor het aanplanten van de Malus domestica ‘Ecolette’ graaf je een ruim gat, waarvan je de uitgegraven grond mengt met Vivimus bodemverbeteraar. Deze bodemverbeteraar bevat de benodigde voedingsstoffen om de boom een goede start te geven. Voor extra stevigheid plaats je boompalen langs de boom, die je verbindt met een boomband. Geef de boom na het planten gelijk een emmertje water.

De appelboom Ecolette kan het hele jaar door geplant worden. Plant de boom echter niet wanneer de grond bevroren is. Graaf een ruim plantgat en meng de grond met een halve zak Vivimus bodemverbeteraar. Zorg dat de wortels een paar centimeter onder het oppervlakte staan, schep de grond over de kluit en druk het goed aan. Geef de boom gelijk water en verstevig de boom met boompalen en een boomband. De appelboom Ecolette heeft in de eerste drie jaar zeker boompalen nodig, ander kan de boom scheefwaaien en kunnen de wortels scheuren.

Veelgestelde vragen over de appelboom Ecolette

Hoe hoog wordt een Malus domestica ‘Ecolette’?

De hoogte van de Malus domestica ‘Ecolette’ ligt aan het formaat dat je koopt. Een laagstam appelboom Ecolette wordt ongeveer drie meter hoog. Een hoogstamversie kan echter een hoogte van acht meter bereiken. Het klimaat en de standplaats hebben een grote invloed op de ontwikkeling van de boom.

Hoe snel groeit een Malus domestica ‘Ecolette’?

De appelboom Ecolette heeft een zeer snelle groeisnelheid. Deze appelboom kan in het eerste jaar al vruchtdragend zijn.

Wanneer kan ik de appelboom Ecolette snoeien?

Het is moeilijk om precies te zeggen hoe snel een Malus domestica ‘Ecolette’ zal groeien, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals de grond waarin de boom geplant is, de hoeveelheid water en voeding die de boom ontvangt, en de weersomstandigheden. In het algemeen zal een appelboom echter tussen de 10 en 30 cm per jaar groeien, afhankelijk van de specifieke soort en de omstandigheden waarin hij groeit. Het is belangrijk om te onthouden dat appelbomen tijd nodig hebben om te groeien en te rijpen, dus het is normaal als de groei in de eerste jaren van de boom wat trager is.

Wanneer kan ik de appelboom Ecolette planten?

Onze Ecolette appelbomen kunnen het hele jaar door geplant worden. Het beste is om de boom tijdens de vegetatierust (november t/m april) te planten. Plant de boom niet wanneer de grond bevroren is, want dan kunnen de wortels niet goed hechten.

Wanneer bloeit de appelboom Ecolette?

De heerlijke geurende appelbloesem van de Malus domestica ‘Ecolette’ bloeit van april tot en met mei.

Wanneer kan ik de Ecolette appels plukken?

De appels van de Ecolette appelboom kunnen tussen september en oktober worden geplukt en zijn ongeveer houdbaar tot februari.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Ecolette appelboom kopen

De Malus domestica 'Ecolette' is een sierlijke appelboom die niet alleen mooi is om te zien, maar ook heerlijk smaakvolle appels produceert. Deze appels zijn friszuur van smaak en hebben een prachtige dieprode kleur. Wat deze appelboom bijzonder maakt, is dat het een zeer ziekteresistent ras is. Dit maakt hem geschikt om biologisch te kweken, omdat je minder snel last zult hebben van ziektes en plagen. Bovendien zijn de Ecolette appels zeer lang houdbaar, wat betekent dat je lange tijd van deze lekkere appels kunt genieten. Al met al is de Malus domestica 'Ecolette' dus zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een appelboom met prachtige appels en een lage onderhoudsbehoefte.

Ecolette appels

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein