Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Pyrus communis 'Conference' kopen

De Pyrus communis 'Conference' is bekend vanwege zijn sappige Conference handpeer met zoete smaak. Het formaat van de peer is behoorlijk groot. De groene bladeren van de Conference perenboom zullen in de herfst een gele en oranje kleur aannemen. In de winter heeft deze Conference perenboom kale, maar karakteristieke takken.

Verder lezen
Prunus communis conference

Resultaten Toont alle 8 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De Pyrus communis ‘Conference’ is bekend vanwege zijn sappige Conference handpeer met zoete smaak. Het formaat van de peer is behoorlijk groot. De groene bladeren van de perenboom zullen in de herfst een gele en oranje kleur aannemen. In de winter heeft deze Conference perenboom kale, maar karakteristieke takken.

Vanwege de zoete bloesem die in het voorjaar bloeit, is de Pyrus communis ‘Conference’ een gewilde boom voor vlinders en andere insecten. Ondanks de aantrekkingskracht op dieren is het een sterke boom die niet snel ziekten zal ontwikkelen. Planten van de Pyrus communis ‘Conference’ kan tussen oktober en half maart en wanneer de boom in pot is gekweekt kan deze het hele jaar door geplant worden, mits de temperaturen niet extreem hoog of laag zijn.

Verzorging van de Pyrus communis ‘Conference’

Halverwege de winter kan je de Conference perenboom snoeien. Je kan dan goed de vorm van de takken zien, omdat de boom kaal is. Kort de takken in tot ongeveer 20 cm. In de zomer kan je de boom nogmaals snoeien, waarbij je het waterlot en beschadigde takken van de perenboom Conference verwijderd. Bemest de boom na het snoeien.

De Conference perenboom watergeven

Na het planten van de perenboom Conference, geef je de boom gelijk water. Hierdoor kunnen de wortels zich goed aan de grond hechten. In het eerste jaar heeft de perenboom Conference veel verzorging nodig, waaronder een emmer water per week. In hete zomermaanden moet de Conference perenboom in het eerste jaar na aanplanten, elke dag een emmer water krijgen. Geeft u de boom echter geen water tijdens de vorst: dit kan schadelijk zijn. Wanneer de boom ouder is, hoef je slechts 2/3 dagen in de week in droge periodes water te geven.

Het planten van de perenboom Conference

Wanneer je de Pyrus communis ‘Conference’ gaat planten, kan je de grond die je hebt uitgegraven mengen met Vivimus bodemverbeteraar. Dit product zorgt voor extra voeding in de grond, waardoor jouw perenboom Conference een stevige start kan maken. De Pyrus communis ‘Conference’ wordt geleverd met een zak of kluit om de wortels. Deze dien je met de boom mee te planten. Wanneer deze wordt verwijderd, kunnen de wortels beschadigen en vervalt de garantie. Om de boom te verstevigen kan je gebruik maken van boompalen en een boomband. Hierdoor zal de boom stevig blijven staan en rechtop groeien. Stamp de grond goed aan en geeft de Conference perenboom gelijk water.

Veelgestelde vragen over de Pyrus communis Conference

Hoeveel ruimte heeft een oude Conference perenboom nodig?

Rond de stam van de oude Conference perenboom adviseren wij ongeveer 30 tot 40 cm vrij te laten van beplanting. Als de peren geplukt moeten worden, is het handig om een pad naar de boom toe te maken, zodat u de peren kunt plukken.

Hoe hoog/groot wordt een Pyrus communis Conference?

Een volwassen Pyrus communis Conference kan tot 10 meter hoog worden.

Hoe snel groeit een Pyrus communis Conference?

Een Pyrus communis Conference heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Wanneer moet ik de Conference perenboom snoeien?

Je dient de Pyrus communis Conference tweemaal per jaar te snoeien: eens in de winter en eens in de zomer. Verwijder hierbij oude en beschadigde takken en takken die recht omhoog groeien.

Wanneer kan ik de Pyrus communis Conference planten?

Al onze fruitbomen kunnen het gehele jaar aangeplant worden. Buiten de winterperiode (november t/m maart) worden alle bomen namelijk geleverd in een pot in plaats van met een kluit. In Nederland kan een Pyrus communis Conference met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant. De temperatuur in de herfst en het voorjaar speelt hierbij een belangrijke rol. Buiten deze periode wordt de Pyrus communis Conference met pot geleverd en is het belangrijk om tijdens warme periode de boom elke dag voldoende water te geven. Als het vriest is het niet mogelijk om te poten.

Wanneer bloeit de Pyrus communis Conference?

In april bloeit er in de boom een prachtige witte bloesem.

Wanneer zijn de peren van de perenboom Conference rijp?

Van midden september tot eind oktober kunnen de peren van de perenboom Conference geoogst worden. De peren worden meestal geplukt als ze nog hard zijn en worden erg snel na het plukken rijp.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Pyrus communis 'Conference' kopen

De Pyrus communis 'Conference' is bekend vanwege zijn sappige Conference handpeer met zoete smaak. Het formaat van de peer is behoorlijk groot. De groene bladeren van de Conference perenboom zullen in de herfst een gele en oranje kleur aannemen. In de winter heeft deze Conference perenboom kale, maar karakteristieke takken.

Prunus communis conference

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein