Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Prijs

Meerstammig krentenboom kopen

De meerstammige krentenboom, beter bekend als de Amelanchier Lamarckii, is een populaire keuze bij Bomendael.com. Deze boom heeft grillig groeiende stammen die het hele jaar door een eyecatcher zijn. Hoewel deze boom langzaam groeit, is hij ook geschikt voor kleinere tuinen.

Verder lezen
Filter
krentenboom amelanchier lamarckii meerstammig

Resultaten Toont alle 3 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De bloeiwijze van een meerstammige Amelanchier Lamarckii

In het voorjaar trekt de meerstammige krentenboom veel aandacht met zijn prachtige, witte bloemen die uitbundig opengaan. Tijdens de bloei verschijnt het nieuwe blad met een bronskleur. Deze kleurcombinatie zorgt voor een mooi gezicht. De Amelanchier lamarckii bloeit in de periode april-mei. Na de bloei vormen zwartblauwe eetbare besjes. Deze besjes worden vaak gegeten door vogels. Dit krentenboompje is dan ook zeker aan te raden voor vogelliefhebbers. In de herfst laat de krentenboom zich weer zien met prachtige herfstkleuren. Dan kleurt de boom geel, oranjerood en scharlakenrood.

Waarom kiezen voor een meerstammige krentenboom?

  1. De meerstammige krentenboom, ook wel bekend als de Amelanchier Lamarckii, is een populaire keuze voor tuinen van elke grootte. Dit komt omdat de boom in de vorm van een kleine struik blijft, wat betekent dat hij niet te veel ruimte in beslag neemt. Bovendien is hij gemakkelijk te onderhouden en kan jaarlijks worden teruggesnoeid tot de gewenste hoogte, zodat je de kroon naar wens kunt houden.
  2. In het voorjaar trekt de meerstammige krentenboom veel aandacht met zijn prachtige, witte bloemen die uitbundig opengaan. Tijdens de bloei verschijnt het nieuwe blad met een bronskleur. Deze kleurcombinatie zorgt voor een mooi gezicht. In de herfst laat de krentenboom zich weer zien met prachtige herfstkleuren. Dan kleurt de boom geel, oranjerood en scharlakenrood.
  3. De meerstammige krentenboom heeft weinig snoeibehoefte en is daarom een zeer onderhoudsvriendelijke boom. Snoei alleen takken uit de kroon die de vorm van de boom verstoren. Als de boom groter wordt, is het mogelijk om de stammen te snoeien. Het is wel aan te raden om groeiopslag op de grond bij de stammen weg te snoeien, zodat de stammen van de krentenboom goed zichtbaar blijven.
  4. Verder is de meerstammige krentenboom geschikt voor bijna alle grondsoorten en is hij zeer winterhard. Hij kan ook goed tegen sterke (zee)wind en kan luchtverontreiniging verdragen, wat hem geschikt maakt voor stedelijke gebieden.

Aanplanten van de meerstammige krentenboom

Bomendael.com geeft graag advies over de aanschaf en het aanplanten van een meerstammige krentenboom (Amelanchier Lamarckii), zodat hij kan fungeren als eyecatcher in je tuin:

  • Plant de boom op een open veld, grasveld of een ruime lege plek, zodat hij opvalt en de aandacht krijgt die hij verdient.
  • Bij beplanting rondom een meerstammige krentenboom adviseren wij om alleen bodembedekkers of laaggroeiende siergrassen te planten.
  • Verlicht de boom met spotjes of tuinverlichting voor een prachtig gezicht.
  • Plant de krentenboom op een goede plek, zodat het in de toekomst ook als kleine klimboom kan dienen voor kinderen en huisdieren.

Hoe snoei je de meerstammige krentenboom?

De meerstammige krentenboom heeft weinig snoeibehoefte en is daarom een zeer onderhoudsvriendelijke boom. Snoei alleen takken uit de kroon die de vorm van de boom verstoren. Als de boom groter wordt, is het mogelijk om de stammen te snoeien. Het is wel aan te raden om groeiopslag op de grond bij de stammen weg te snoeien, zodat de stammen van de krentenboom goed zichtbaar blijven.

Een meerstammige Amelanchier lamarckii kopen

Bestel een meerstammige krentenboom (Amelanchier Lamarckii) gemakkelijk via onze webshop van Kwekerij Bomendael. Zoek je een andere boom? Zoals een een gewone krentenboom? Bekijk dan onze andere meerstammige bomen en vind je favoriet. Je kunt ook kiezen voor onze aanplantservice, waarbij we de boom bij je thuis komen planten. Als je ons aanplantpakket aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond.

Amelanchier lamarckii: alle advies pagina’s

Hoe plant ik een boom?

Hoeveel water geef ik een boom?

Wat zijn meerstammige bomen?

Een boom snoeien doe je gewoon zelf

De mooiste voorjaarsbloeiers van 2023 (ge-update)

Op deze manier ga je boomziektes tegen

 

Veelgestelde vragen over krentenboom meerstammig

Hoe snoei je een meerstammige krentenboom?

De meerstammige krentenboom heeft bijna geen snoeibehoefte en is daarom zeer onderhoudsvriendelijk. Snoei alleen takken uit de kroon die de vorm van de boom verstoren. Als de boom groter wordt, is het mogelijk om de stammen te snoeien. Het is wel aan te raden om groeiopslag op de grond bij de stammen weg te snoeien, zodat de stammen van de krentenboom goed zichtbaar blijven.

Is de krentenboom meerstammig bestemd tegen ziektes?

De meerstammige krentenboom is een sterke boom die weinig last heeft van ziektes of plagen. Soms kan hij wel last hebben van luis of rupsen en er is een kans dat hij meeldauw kan krijgen. Als de boom meeldauw heeft, worden de bladeren lichter van kleur en/of krijgen ze witte vlekken. Dit is een schimmel (meeldauw) die niet schadelijk of dodelijk is voor de Amelanchier Lamarckii, maar wel lastig te bestrijden is. Preventief bestrijden kan door de krentenboom op een ruime plek te planten waar hij voldoende licht kan krijgen. Als de boom al meeldauw heeft, kun je hem het beste bespuiten met een zwavelmiddel, dat verkrijgbaar is bij plaatselijke tuincentra.

Hoeveel water heeft een meerstammige krentenboom nodig?

De meerstammige krentenboom heeft doorgaans weinig water nodig als hij in de volle grond staat. Het is wel belangrijk om tijdens de eerste twee jaar na het planten extra water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Als de boom goed verankerd is en zijn wortels diep genoeg zijn om het water op te nemen, is extra water geven minder belangrijk. Een meerstammige krentenboom in een pot of kuip heeft elk groeiseizoen extra water nodig. Hoeveel water de boom nodig heeft, hangt af van de standplaats, grondsoort en het weer. Zorg ervoor dat de wortels van de Amelanchier Lamarckii niet constant nat staan in de pot of volle grond, omdat dit de kans op wortelrot vergroot en kan leiden tot afsterven van de boom.

Kan een meerstammige krentenboom gedurende het hele jaar aangeplant worden?

Al onze bomen kunnen het gehele jaar aangeplant worden. Buiten de winterperiode (november t/m maart) worden alle bomen namelijk geleverd in een pot inplaats van met een kluit. In Nederland kan een krentenboom met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant. De temperatuur in de herfst en het voorjaar speelt hierbij een belangrijke rol. Buiten deze periode wordt de Meerstammige Krentenboom met pot geleverd en is het belangrijk om tijdens warme periode de boom elke dag voldoende water te geven. Als het vriest is het niet mogelijk om te poten.

Hoe groot kan een meerstammige Amelanchier lamarckii worden?

De meerstammige krentenboom kan ongeveer 6 tot 8 meter hoog worden, tenzij hij gedurende meer dan 10 jaar niet is gesnoeid. Door de boom jaarlijks te snoeien, kun je de hoogte zelf bepalen.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Meerstammig krentenboom kopen

De meerstammige krentenboom, beter bekend als de Amelanchier Lamarckii, is een populaire keuze bij Bomendael.com. Deze boom heeft grillig groeiende stammen die het hele jaar door een eyecatcher zijn. Hoewel deze boom langzaam groeit, is hij ook geschikt voor kleinere tuinen.

krentenboom amelanchier lamarckii meerstammig

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein