Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Stamomtrek

Prijs

Magnolia kopen (Beverboom)

Op zoek naar een boom met mooie bloesem? Dan is de Magnolia (beverboom) zeker de goede keuze. Deze boom heeft de grootste bloemen van alle heesters in ons klimaat! Ben je opzoek naar andere bloesembomen? Bekijk hier al onze bloesembomen

Verder lezen
magnolia beverboom meerstammig

Resultaten Toont alle 10 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Op zoek naar een boom met mooie bloesem? Dan is de magnolia (beverboom) zeker de goede keuze. Deze boom heeft de grootste bloemen van alle heesters in ons klimaat! De boom is over het algemeen compacter dan de andere soorten en is daarom perfect geschikt in een kleinere tuin. De Magnolia ‘Galaxy’ is hier een mooi voorbeeld van. Deze struik is resistent tegen de meeste ziektes en plagen, dit houdt in dat je niet veel hoeft te doen om de boom gezond te houden.

De Beverboom, ook wel bekend als de Magnolia Grandiflora, is een boomsoort uit de tulpenboomfamilie. Deze boom is afkomstig uit de zuidoostelijke staten van de Verenigde Staten. In Zuid-Europa zie je de Magnolia vaak aangeplant in parken en als laanboom. De Magnolia valt onder de Heesters. De boom draagt de grootste bloemen van alle heesters die in ons klimaat bloeien! De Magnolia wordt ook vaak als voorbode van de lente gezien. Dit omdat sommige soorten al in maart bloeien. De bloemen van de boom kunnen tot wel 40 centimeter groot worden.

De verschillende soorten Magnolia’s

Bij Bomendael vindt u verschillende beverbomen. De Magnolia Soulangeana, de Magnolia loebneri ‘Merill’, de Magnolia loebneri ‘Leonard Messel’, de Magnolia Heaven Scent en de Magnolia Galaxy. De bloemen van deze bomen zijn bloeien allemaal even mooi in de lente. Vrijwel allemaal hebben ze prachtige roze, stervormige bloemen vanaf ongeveer april. Behalve de Magnolia loebneri ‘Merill’, deze draagt witkleurige bloemen.

Magnolia Galaxy

Een langzaam groeiende boom is de Magnolia Galaxy, dat maakt hem zeer geschikt voor een kleinere tuin. De bloesemboom groeit in een vrij smalle vorm. De bloemen van de Magnolia zijn rood paars van kleur en hebben een licht aromatische geur. Heerlijk wanneer je in de lente van de eerste zonnestralen kunt genieten! Let bij deze boom op dat er voldoende vocht in de bodem zit.

Magnolia Galaxy

Magnolia Heaven Scent

De volgende in het rijtje is de Magnolia Heaven Scent, in tegenstelling tot de Magnolia Galaxy groeit deze boom breed uit. Ook deze boom heeft prachtige bloemen met een roze buitenzijde en een lichtroze binnenzijde. In de winter zullen de bladeren uitvallen. Plant de boom het liefst in de zon of halfschaduw, voor de mooiste uitkomst.

Magnolia Heaven Scent

Magnolia loebneri ‘Leonard Messel’

Het unieke aan de Magnolia loebneri ‘Leonard Messel’ is de mooie kroon die een beetje open staat. De bloei zal plaatsvinden voordat de bladeren groeien, de zachtroze bloemen met witte binnenzijde krijgen gaandeweg een andere vorm. Van kelkvormig naar een stervorm, zal een plaatje voor het oog zijn! Ook voor deze boom geldt een vochtige grond, het liefst in de zon en op een beschutte plek.

Magnolia loeb. 'Leonard Messel'

Magnolia loebneri ‘Merill’

Voor een kleinere tuin is de Magnolia loebneri ‘Merill’ de perfect geschikte kandidaat. Eerst bloeien de witte bloemen met aan de buitenzijde een streep die roze is. Het voordeel van deze boom is dat ze in, tegenstelling tot andere planten, minder gevoelig is voor nachtvorst. Kenmerkend is de heerlijke geur die door de prachtige bloemen verspreid wordt.

Magnolia loebneri 'Merill'

Magnolia Soulangeana

Tot slot, de Magnolia Soulangeana een struik die kan uitgroeien tot een meerstammige boom. Voor deze boom maak je zeker een plek vrij in jouw tuin, de boom kan namelijk een uitzonderlijke soort onder de Magnolia’s. De kleur van de bloemen variëren van wit tot roze, ze hebben dezelfde vorm als tulpen. En de wortels zullen ook aan de oppervlakte te zien zijn. Een prachtig aanzicht om te aanschouwen.

De bloeitijd van de Magnolia

Vrij vroeg in het voorjaar vult de Magnolia zich rijkelijk met de mooiste wit roze bloemen. Deze beverboom kan het beste geplant worden in de lente. Deze boom heeft de grootste bloemen van alle heesters in ons klimaat, ze kunnen tot 40 centimeter groot worden. In de herfst verkleuren de groene bladeren in warme tinten, waarna zij deze verliest in de winter.

Om de bloei te stimuleren kun je de boom in het voorjaar bemesten met zelfgemaakte compost of tuinturf. De Magnolia houdt van een zure bodem. Verder groeit deze het beste op een plek waar veel zon komt of een plek met halfschaduw. Het liefst uit de wind op een beschutte plek. Zodra de boom geplant is is het voor jou alleen nog een kwestie van genieten van de heerlijke geur die de Magnolia verspreidt!

Beverboom beschermen tegen de vorst

Doordat deze boom erg vroeg in het jaar bloeit, zijn de knoppen gevoelig voor de vorst. Het is belangrijk dat je de knoppen beschermt tegen de late vorst. Dit doe je door bijvoorbeeld een vliesdoek om de struik te binden, deze stof ademt en zorgt er voor dat de struik genoeg zuurstof krijgt. Je kunt ook kiezen voor en natuurlijke bescherming, strooi een flinke laag houtsnippers rondom de wortels van de boom. Een andere optie is om in plaats van houtsnippers, bladeren hiervoor te gebruiken. Het laten liggen van de bladeren zorgt bovendien ook voor en voedingsrijke bodem.

Daarnaast heeft de Magnolia gevoelige wortels, hier moet je opletten als je aan het schoffelen bent of met het verplanten van de boom. Om te voorkomen dat de wortels gaan rotten is het belangrijk dat de boom geplant wordt in grond dat voldoende water door laat.

Het verzorgen van de Beverboom

De Magnolia’s (beverbomen) die Bomendael verkoopt, zijn bladverliezende bomen. Deze bomen bloeien vroeg in het voorjaar, krijgen daarna mooie groene bladeren die verkleuren in de herfst. De Magnolia zal deze bladeren vervolgens verliezen.

De beverboom staat graag in de zon of eventueel in halfschaduw. Hij moet beschut staan voor koude wint. Het is belangrijk dat de grond humusrijk en zuur is en normaal tot vochtig. De Magnolia kan niet goed tegen kalk en houdt van mulch rond de stam als bescherming tegen de vorst en om vocht vast te houden.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je de Magnolia kunt snoeien om de boom optimaal te laten groeien. Daarom verbaast het je misschien dat het eigenlijk niet nodig is om een Magnolia boom te snoeien. De boom groeit het beste als je het snoeien achterwege laat. Alleen als het echt nodig is, is het verstandig om de Magnolia te snoeien, bijvoorbeeld als je boom of struik te groot wordt.

In welke stappen kun je de Magnolia snoeien?

Het snoeien van de Magnolia is bijna nooit nodig, maar als er dode takken in de boom zitten of als er ‘s zomers veel lange dunne takken in de boom of struik groeien, kun je de Magnolia boom met behulp van dit stappenplan snoeien:

1. Ga bij jouw Magnolia op zoek naar dode takken en snoei ze weg. Je kunt hiervoor het beste een takkenschaar gebruiken bij dikke takken en bij dunnere takken volstaat een snoeischaar;

2. Haal de kruisende takken weg. Takken die elkaar kruisen, zorgen dat het hart van de boom minder zonlicht vangt en dat heeft de Magnolia wel nodig om goed te kunnen groeien;

3. Snoei takken die op rare plekken groeien weg. Het kan bij de Magnolia wel eens voorkomen dat takken op aparte plekken of op rare manieren groeien, bijvoorbeeld onderaan de stam. Om een mooie vorm te bewaren, kun je die het beste wegsnoeien;

4. Onthoud goed dat je een magnolia niet te veel moet snoeien, want dat kan zorgen voor veel dunne takjes die de vorm van de boom niet ten goede komen.

In vorm snoeien

Het is goed om te weten dat hoe meer je een Magnolia gaat snoeien, hoe meer uitlopers de boom zal krijgen. In het bijzonder als je een Magnolia boom sterk terug snoeit, stimuleer je daarmee de groei van verticale scheuten die vooral in het hart van de boom groeien. Deze scheuten worden ook wel waterloten genoemd en bederven de mooie vorm van je boom of struik. Je kunt ervoor kiezen om je Magnolia te snoeien als je de vorm niet zo mooi vindt omdat takken elkaar kruisen, takken slecht zijn geplaatst of er veel lage takken zijn. De Magnolia bestaat met name uit zacht hout en het snoeien van de boom verhoogt de kans op rottend hout. Het snoeien van deze bomen en struiken is dus niet goed voor de gezondheid van de Magnolia. Bedenk van tevoren dus goed of het echt nodig is.

Wanneer en hoe kun je de Magnolia snoeien?

Het belangrijkste dat je moet weten, is dat je de Magnolia niet mag snoeien wanneer het herfst is. De nieuwe knoppen verschijnen al rond de maanden september en oktober aan de boom. Als je in het najaar de snoeischaar in de takken van de Magnolia zou zetten, knip je de knoppen weg en dat is zonde want dan kun je in de Magnolia bloeitijd niet van de weelderige bloemen genieten. De eerste bloemen openen zich meestal in maart. In de maand mei, net na de bloeitijd, is het het beste moment om de Magnolia boom te snoeien. Doe dat dus alleen als het echt nodig is. Je kunt daarbij het beste een takkenschaar gebruiken. Heb je een kleinere struik, dan kun je ook een goede snoeischaar gebruiken als de takken nog niet zo dik zijn.

Magnolia in de zomer snoeien

We geven je ook graag een klein stappenplan voor de zomersnoei van de Magnolia. In de zomermaanden kunnen er lange, dunne takken vanaf dikkere takken groeien. Deze takken kunnen zelfs een meter per jaar groeien en mag je helemaal wegsnoeien. Ga bij de Magnolia boom of struik op zoek naar takken met schuurschade. Deze takken kun je herkennen aan schuurplekken, die erop zitten omdat ze tegen andere takken aan groeien. Om infecties aan je Magnolia te voorkomen, is het belangrijk om deze takken weg te snoeien.

Een Magnolia kopen

Je bestelt de Magnolia gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Alle Magnolia soorten:

Magnolia Grandiflora
Magnolia Soulangeana
Magnolia Heaven Scent

Magnolia: alle advies pagina’s

Hoeveel water geef ik een boom?

Hoe plant ik een boom?

Wat zijn meerstammige bomen?

Een boom snoeien doe je gewoon zelf

De mooiste voorjaarsbloeiers van 2023 (ge-update)

Hoe verzorg ik een Magnolia?

Hoe kun je de Magnolia snoeien?

Op deze manier ga je boomziektes tegen

Veelgestelde vragen over de Magnolia boom

Waar plant je een Magnolia?

De Magnolia is een boom die graag veel zon heeft, dus de beste plek om deze te planten is een plek met veel zonlicht. Halfschaduw is ook acceptabel, maar vermijd het noordoosten van de tuin. Deze boom heeft veel zon nodig om goed te bloeien en kan niet tegen veel wind.

Kan een Magnolia in de volle zon?

De Magnolia kan worden geplant op een plek met volle zon of halfschaduw, maar verlangt wel een bodem die voldoende en gelijkmatig vochtig is. Een humeuze, voedingsrijke bodem met een licht zure of neutrale pH-waarde is de beste optie voor deze boom.

Bloeien alle Magnolia bomen in het voorjaar?

De meeste magnolia bomen bloeien in het voorjaar, met bloemen die variëren van maart tot mei. Een uitzondering hierop is de groenblijvende magnolia Grandiflora, die bloemen geeft in de zomer.

Is de beverboom ook geschikt voor in een kleine tuin?

Ja, beverbomen zijn vaak langzame groeiers, waardoor ze geschikt zijn voor een kleine tuin. Enkele aanbevolen soorten voor een kleinere tuin zijn de Magnolia 'Leonard Messel' en Magnolia Grandiflora.

Zijn magnolia's winterhard?

a, de meeste magnolia's zijn winterhard en hebben weinig tot geen bescherming nodig tegen de kou. Echter, vroege bloeiers kunnen bij strenge nachtvorst schade oplopen, maar herstellen vaak snel. De Magnolia Grandiflora is een groenblijvende beverboom die minder winterhard is dan de andere soorten. Het is daarom aan te raden deze boom op een beschutte plek te plaatsen, ver van noordoostenwind. Na een aantal jaren in de volle grond zal de boom steeds beter bestand zijn tegen vorst. Bij strenge vorst is het aan te raden de bladhoudende magnolia te beschermen met een vliesdoek of warmtelint. Voordat vorst optreedt, raden we aan de grond rond de magnolia Grandiflora goed nat te houden, zodat de boom vocht kan opnemen, ook wanneer de bovenlaag van de grond bevroren is. Dit voorkomt uitdroging en helpt om de boom gezond te houden.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Magnolia kopen (Beverboom)

Op zoek naar een boom met mooie bloesem? Dan is de Magnolia (beverboom) zeker de goede keuze. Deze boom heeft de grootste bloemen van alle heesters in ons klimaat! Ben je opzoek naar andere bloesembomen? Bekijk hier al onze bloesembomen

magnolia beverboom meerstammig

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein