Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Prunus avium ‘Regina’

De Prunus avium ‘Regina’ is een zoete kers die eind juli rijp is. De vruchten van de kersenboom zijn donkerrood van kleur en hebben een lange steel. Naast de heerlijk fruitige smaak zijn ze zelfbestuivend en zullen ze niet snel barsten of scheuren vertonen. De zoete kersen zijn niet de enige reden om voor de Regina te kiezen, ook de witte bloesem die zich eind april en in de loop van mei ontwikkelt is een streling voor het oog. Na de oogst zal deze kersenboom in het herfstseizoen prachtig verkleuren met gele, oranje en rode bladeren.

Verder lezen
Filter
regina kersen

Resultaten Toont alle 11 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Bij het planten van de Prunus avium ‘Regina’ dient eerst een gat van ongeveer 75 cm in diameter gegraven te worden met een diepte van 50 cm. De kluit moet voldoende ruimte hebben, de boom paal wordt vervolgens op 20 centimeter van het midden geplaatst. Deze palen zijn de eerste twee seizoenen nodig voordat de wortels zich voldoende ontwikkeld hebben om zelfstandig overeind te blijven staan.

Verzorging van de Prunus avium Regina

Nadat je de pruimen van de Prunus avium Regina hebt geplukt, kan de boom gesnoeid worden. Het wordt echter wel afgeraden om de Regina kersenboom in de winter te snoeien. Om te voorkomen dat de boom ziek wordt, moeten de takken die je wegsnoeit, een paar centimeter lang laten. Wanneer je merkt dat bepaalde takken geen kersen produceren, kunnen deze verwijderd worden.

De Prunus avium Regina watergeven

Je kan de Regina kersenboom direct na het planten een emmer water geven. Hierdoor kan de Prunus avium Regina gelijk beginnen met wortelen. Geef de boom het eerste jaar elke week een emmer water. Wanneer het erg droog en heet is, moet de boom elke dag water worden geven. Doe dit door een emmer water, rustig over de wortels te gieten. Na het eerste jaar, hoef je de boom alleen water te geven in de hete zomermaanden, wanneer het niet heeft geregend.

Het planten van de Regina kersenboom

De Prunus avium Regina doet het het beste op een zonnige standplaats. Graaf een ruim gat en meng de grond met een halve zak Vivimus bodemverbeteraar. Plant de Regina kersenboom en druk de grond goed aan. Geef de boom gelijk water. Verwijder tijdens het planten de korf of jutezak waar de kluit in zit niet, want deze biedt bescherming voor de wortels van de Regina kersenboom. Verstevig de boom met boompalen en een boomband.

Veelgestelde vragen over de Regina kersenboom

Hoe groot wordt een Prunus avium 'Regina'?

Een Prunus avium 'Regina' kan tussen de drie en vijf meter hoog worden.

Hoe snel groeit een Prunus avium 'Regina'?

De Regina kersenboom heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Wanneer kan ik de Regina kersenboom snoeien?

De Prunus avium 'Regina' kan het beste in het najaar gesnoeid worden. De boom is dan kaal, waardoor de vorm goed gezien kan worden. Het snoeien in de winter is niet aan te raden, omdat de boom dan niet genoeg tijd heeft om te herstellen. Voor de beste oogst, snoei je de boom gelijk na de oogst.

Wanneer kan ik de Regina kersenboom planten?

Al onze fruitbomen kunnen het gehele jaar aangeplant worden. Tijdens de zomerperiode (april t/m oktober) worden alle bomen namelijk geleverd in een pot in plaats van met een kluit. In Nederland kan een Prunus Avium Regina met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant. De temperatuur in de herfst en het voorjaar speelt hierbij een belangrijke rol. Buiten deze periode wordt de Prunus Avium Regina met pot geleverd en is het belangrijk om tijdens warme periode de boom elke dag voldoende water te geven. Als het vriest is het niet mogelijk om te poten.

Wanneer bloeit de Prunus avium 'Regina'?

De prachtige kersenbloesem van de Prunus avium 'Regina' bloeit in mei.

Wanneer kan ik de kersen oogsten?

De donkerrode, sappige kersen zijn in juli klaar om geplukt te worden.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Prunus avium ‘Regina’

De Prunus avium ‘Regina’ is een zoete kers die eind juli rijp is. De vruchten van de kersenboom zijn donkerrood van kleur en hebben een lange steel. Naast de heerlijk fruitige smaak zijn ze zelfbestuivend en zullen ze niet snel barsten of scheuren vertonen. De zoete kersen zijn niet de enige reden om voor de Regina te kiezen, ook de witte bloesem die zich eind april en in de loop van mei ontwikkelt is een streling voor het oog. Na de oogst zal deze kersenboom in het herfstseizoen prachtig verkleuren met gele, oranje en rode bladeren.

regina kersen

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein