Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Breedte vorm

Prijs

Bloesemboom kopen

Een bloesemboom echt is dé blikvanger in uw tuin. Wanneer de bloesemboom in bloei staat, is het pas echt lente! Door de prachtige bloesem hebben bloesembomen een grote sierwaarde in de tuin. Bloesembomen zijn er in ontzettend veel kleuren, soorten en maten.

Verder lezen
Filter
Magnolia loebneri 'Leonard Messel' beverboom bloem

Resultaten Toont 1–24 van 59 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Ben je op zoek naar een echte blikvanger voor in jouw tuin? Een bloesemboom echt staat prachtig in bloei in de lente. Bij Kwekerij Bomendael verkopen wij verschillende bloesembomen die jouw tuin er prachtig uit laten zien. 

Soorten bloesembomen

Bloesembomen zijn er in veel verschillende kleuren, soorten en maten. Van de bekende magnolia tot de minder bekende krentenboom. Bij Bomendael verkopen we de volgende bloesembomen: 

Japanse sierkersen

De grootste en meest bekende groep bloesembomen zijn de Japanse sierkersen. De Japanse bloesem is met zijn overdaad aan witte tot paarse en rode bloemen vanaf de winter tot in het voorjaar overal in Nederland te zien. Waan je in Japan met de Japanse sierkersen zoals de prachtige ‘Amagonawa’ of ‘Kanzan’. Je kunt bij ons voor een fijne prijs de Japanse bloesemboom kopen. 

Magnolia’s

Ben je op zoek naar een boom met mooie bloesem? Dan is de magnolia, ook wel beverboom genoemd, zeker de goede keuze. Deze bloesemboom heeft de grootste bloemen van alle heesters in ons klimaat! Vaak wordt de Magnolia als de voorbode van de lente gezien. Deze roze bloesemboom bloeit namelijk soms al in maart! De prachtige bladeren van deze boom kunnen tot wel 40 centimeter groot worden! 

Sierappel

Een sierappelboom kenmerkt zich door witte bloemen met een zacht roze knop. Later vormen de rode of oranje appeltjes die niet eetbaar zijn. Ondanks dat ze niet eetbaar zijn, beleeft je veel plezier aan hun decoratieve functie. Bij Bomendael verkopen wij twee soorten sierappelbomen: de Malus ‘Evereste’ en de Malus ‘Red Sentinel’. Bij beiden blijven de mooie sierappels tot januari hangen. 

Zit hier niet de bloesemboom tussen die je zoekt? Naast deze bloesembomen verkoopt Bomendael nog andere soorten: de Krentenstruik, Lijsterbes, Mahonie, Mispel, Schijnhulst en Zevenzonenboom

Een bloesemboom echt voor uw tuin kiezen

Voordat je een bloesemboom echt koopt, is het van belang om te bekijken waar je de boom wilt planten. Bedenk wat mogelijk is qua hoogte en breedte van de boom. Voor een bloesemboom buiten is het belangrijk om op een voedzame, luchtige en goed doorlatende grond te staan. Hier doen de bomen met bloesem het namelijk goed op. Ga je tuinieren op kalkrijke grond? Dan is de Magnolia soulangeana niet de juiste keuze. Deze populaire bloesemboom met wit-roze bloemen heeft het liefst lichtzure, wat vochtige grond. 

Voor alle bloesembomen geldt: hoe meer zon, hoe mooier de bloei van de bloemen. Zet de boom dus op een zonnige plek. Het is verstandig om de boom op een beschutte plek te zetten, zo kunt u langer genieten van de bloei. Wanneer een bloesemboom in de wind staat, zullen de bloesems er namelijk sneller uitwaaien. Heb je een magnolia aangeschaft? Dan kan door wind schade aan de bloemen ontstaan. Zorg dus voor een zonnige, beschutte plek. 

Plantadvies bloesembomen

Wil je graag zelf de boom planten? Dan is het van belang om de volgende tips op te volgen zodat je lang kunt genieten van jouw eigen bloesemboom buiten. 

  1. Begin met het graven van een ruim gat. Het wortelgestel of de kluit moet hier makkelijk in passen. Zit er een harde laag in de grond? Verwijder deze dan zodat er geen water in het plantgat blijft staan. 
  2. Plant de boom. De juiste diepte heb je gevonden wanneer de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan erboven. Is dit niet duidelijk? Plant de bloesemboom dan met de wortels onder de grond. 
  3. Is de grond erg nat? Plant de boom dan iets hoger. Zet de boom met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven. Vul het daarna goed aan met aarde, totdat alle wortels bedekt zijn.
  4. Vul het gat met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond. Meng dit samen voor het beste resultaat. 
  5. Plaats 2 boompalen naast de boom om het afscheuren van de wortels te voorkomen. Zet de palen ongeveer 30 tot 40 centimeter van de bloesemboom af. Verbind de twee palen met de boom door middel van een boomband. 

Wil je toch liever de boom laten planten? U kunt bij ons kiezen voor de aanplant service. 

Een bloesemboom echt van Kwekerij Bomendael 

Bij Kwekerij Bomendael bestel je gemakkelijk via onze webshop. Kies je voor de aanplant service, dan komen wij de boom bij je planten. Wil je de boom meteen een goede start geven? Schaf dan ons aanplantpakket aan. Hierbij krijg je 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond. Wil jr meer weten over onze producten, of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bloesemboom soorten:

Japanse Sierkers

Krentenboom

Magnolia

Cornus kousa

Mispel

Sierappel

Mahonia

Zevenzonenboom

Schijnhulst

Lijsterbes

Bloesembomen: alle advies pagina’s

Hoeveel water geef ik een boom?

Hoe plant ik een boom?

 

Wat zijn meerstammige bomen?

Een boom snoeien doe je gewoon zelf

De mooiste voorjaarsbloeiers van 2023 (ge-update)

Op deze manier ga je boomziektes tegen

Meer vogels in de tuin: bomen waar vogels dol op zijn

Wanneer moeten heesters worden gesnoeid?

Een boom in pot voor op je balkon of terras

Zo kies je de juiste vorm boom voor jouw tuin

Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Bloesemboom kopen

Een bloesemboom echt is dé blikvanger in uw tuin. Wanneer de bloesemboom in bloei staat, is het pas echt lente! Door de prachtige bloesem hebben bloesembomen een grote sierwaarde in de tuin. Bloesembomen zijn er in ontzettend veel kleuren, soorten en maten.

Magnolia loebneri 'Leonard Messel' beverboom bloem

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein