Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Mispelboom

Wil je een Mispelboom kopen? Dan ben je bij Bomendael aan het juiste adres. Bij ons vind je een ruime keuze aan Mispelbomen uit eigen kwekerij. Een mispel kan in hoogte variëren van een flinke struik tot aan een relatief kleine boom. De vormgeving doet het meeste denken aan een appelboom, maar in dit geval met mispels in plaats van appels.

mespilus germanica meerstammig
illustratie-vingerafdruk
Mispelboom Filteren

Resultaten Enig resultaat

Sorteren op

In leivorm zal de vorm doorgaans breder zijn dan hoog. De langwerpige bladeren hebben een omgekeerde ei-vorm met een lengte tussen vijf en twaalf centimeter, en zijn voorzien van zachte haren met een donkergroene kleur. Een Mispelboom bloeit in de maand mei met bloemen die wit zijn met soms een roze tint. De vruchten zijn tussen twee en vier centimeter groot en kunnen na fermentatie geconsumeerd worden.

Korte historie

“Zo rot als een mispel” is een compliment, na enkele weken fermenteren smaken mispels op hun best. Mispelbomen komen van het gebied rond de Zwarte en Kaspische zee. De Romeinen hebben deze vrucht door Europa verspreid. In Nederland kwamen ze vooral voor in kloostertuinen.

Glansmispel

De glansmispel boom staat ook wel bekend als de ‘Red Robin’, vanwege de bruinrode bladeren. De bloemen die in mei tot juni zullen bloeien zijn wit van kleur. Door de opvallende kleur is deze mispel zeker een decoratieve aanvulling op iedere tuin. Jonge planten zijn goed bij andere vaste planten te plaatsen, wanneer ze wat ouder zijn functioneren ze vooral als bosplanten en aan de bosrand.

  • Mispelbomen hoogstam: Deze hoge mispel kan tot aan zes meter hoog worden, daarmee is er een grote tuin of landgoed nodig om volledig tot ontwikkeling te komen.
  • Mispelbomen halfstam: In de meer compacte vorm zal de boom tussen drie à vier meter hoog worden, waarmee het ook een geschikte keuze is voor wat kleinere tuinen.
  • Mispelbomen leivorm: Bij deze vorm worden de takken horizontaal geleid. Hiermee kan de ruimtelijke indeling van de tuin aanzienlijk beïnvloed worden. Het is daarnaast ook een natuurlijk soort zonwering.

Vruchten van een Mispelboom

De Mispels van de Mispelboom bieden een bron aan vitamine C en zijn goed voor maag en spijsvertering. De kleine, harde en goudbruine vruchten zullen in oktober rijp zijn, ze zijn op dit moment nog niet geschikt voor consumptie vanwege zowel de textuur als de smaak. Na nachtvorst zullen ze zachter en bruiner worden waarna ze geschikt zijn om te eten. Door ze na plukken nog enkele weken te laten liggen zullen ze door een fermentatieproces van kleur veranderen, de smaak zal zoeter worden. Een zachte mispel dient binnen enkele dagen geconsumeerd te worden. Onze mispelboom is zelfbestuivend.

Een mispelboom van Kwekerij Bomendael

Je bestelt een mispelboom gemakkelijk via onze webshop. Je kan kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Neem ook eens een kijkje bij al onze fruitbomen.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina