Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

Bomen voor in een kleine tuin

Wanneer je een kleinere tuin hebt, verwacht je wellicht op het eerste gezicht dat een boom veel ruimte in beslag neemt. Heb jij een kleine tuin maar wil je graag een boom planten? Geen probleem in onze kwekerij zijn er genoeg mogelijkheden. Een boom is tenslotte de blikvanger in jouw tuin en mag eigenlijk, naar onze mening, in geen enkele tuin ontbreken. 

Wat verstaan we onder een kleine boom?

Over het algemeen is de ongeschreven regel dat een boom tussen de 3 en de 6 meter onder de kleine bomen behoort. Er zijn echter veel soorten bomen die langzaam groeien en na tien jaar nog steeds niet groot zijn. Laat je hierover informeren. In onze kwekerij vind je veel meerstammige en leibomen die perfect geschikt zijn voor een kleinere tuin. Maar ook veel soorten fruitbomen kunnen prima passen op een kleinere oppervlak. 

Bomen op een terras of balkon plaatsen

Woon je in een appartement met balkon of heb je een dakterras en wil je graag een boom? Ook hier zijn oplossingen voor. Het voordeel van een kleinblijvende boom, is dat veel van deze soorten ook in een pot geplaatst kunnen worden. Dit maakt het mogelijk om een boom ook op een terras of balkon te hebben. Wanneer je hiervoor kiest is het wel belangrijk om te weten dat je de boom zelf water moet geven en van meststoffen moet voorzien.  

Top 5 kleine bomen bij Bomendael

In onze kwekerij houden wij rekening met de wensen van onze klanten. Natuurlijk geldt dat deze kleinere bomen ook mooi zullen staan in een grotere tuin. We hebben een aantal bomen geselecteerd die het goed doen in een kleinere tuin. Ontdek daarnaast onze andere vorm, lei en meerstammige bomen of laat je informeren over de mogelijkheden.  

Malus d. ‘Green Sensation’ – Appelboom

Voor fruitliefhebbers is deze appelboom zeker een aanrader. De Malus d. ‘Green Sensation’ behoort tot de zuilfruit bomen vanwege de opgaande vorm. In het voorjaar vult de boom zich met roze-witte bloemetjes waar zich in de loop van de zomer vruchten zullen vormen. Eind augustus zijn de appels klaar om geplukt te worden. Snoeien is bij deze boom nauwelijks nodig omdat de takken niet ver uitgroeien en de appels dicht op de stam blijven. Door de zuil vorm is deze boom geschikt voor een kleine tuin. Het beste presteert de boom in volle zon, maar lichte schaduw is ook mogelijk. Niet alleen is de boom een plaatje om te zien, de oogst die de boom opbrengt zijn ook nog eens heerlijk!

Kolomfruit green sensation
Bomen voor in een kleine tuin 6

Acer palmatum ‘Fireglow’ – Japanse Esdoorn

De Japanse esdoorn is een meerstammige boom die ook wel als grote struik kan worden gezien. De bladeren van deze boom zijn rood, die zich in de herfst verkleuren naar paarsrood met donkergroen. De Acer palmatum ‘Fireglow’ doet het prima op zichzelf en is dan ook een boom die mooi in kleinere tuinen staat.

Acer palmatum 'Fireglow'
Bomen voor in een kleine tuin 7

De Photinia fras. ‘Red Robin’ – Leiboom

Over het algemeen zijn leibomen zeer geschikt voor een kleinere tuin omdat veel soorten geen snelle groeiers zijn, zo ook deze Glansmispel. Je kunt het hele jaar door genieten van deze bladhoudende boom. In het voorjaar zijn de bladeren van de Photinia fraseri ‘Red Robin’ bruinrood van kleur gevuld met mooie witte bloemen en later volgen rode bessen. In de herfst verkleuren deze bladeren naar een bordeaux kleur. Een leiboom vormt van nature een scheiding, wat zorgt voor privacy in jouw tuin.

Glansmispel-Photinia fras. 'Red Robin'
Bomen voor in een kleine tuin 8

Magnolia ‘Galaxy’ – Bloesemboom

Een bloesemboom zal de blikvanger in elke tuin zijn, een langzaam groeiende boom die relatief klein blijft. De Magnolia ‘Galaxy’ is een meerstammige boom die opgaan groeit in een smalle vorm. De bloemen hebben een prachtige rood paarse kleur dat mooi afsteekt tegen de groene kleur van de bladeren. Deze boom is een echte aanrader en brengt sfeer in elke tuin!

magnolia
Bomen voor in een kleine tuin 9

Amelanchier lamarkii – Krentenboom

Tot slot, mag de Amelanchier lamarckii niet ontbreken in dit lijstje. Een vrij kleine boom die ook wel krentenboompje genoemd wordt. Aan het begin groeit deze meerstammige boom redelijk smal waarna later een brede kroon gevormd wordt. In de winter wordt een mooie structuur aan vertakkingen zichtbaar. Deze boom is gemakkelijk in het onderhoud en niet veeleisend. De vruchten met roze en blauwe kleur zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook eetbaar. Deze decoratieve boom zal in vrijwel elke tuin tot zijn recht komen.

Meerstammigen-Krentenstruik-Amelanchier lamarkii
Bomen voor in een kleine tuin 10

Boom bestellen bij Bomendael

Een kleine boom gevonden? Bestel deze gemakkelijk bij Bomendael. Heb je nog vragen over de mogelijkheden voor een kleine tuin? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om je te helpen en te voorzien van advies.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein