Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Prunus avium ‘Hedelfinger’

De kersenboom Prunus avium ‘Hedelfinger’ wordt ook wel een ‘Riesenkirsche’ genoemd. Het betreft een grote kers met een donkerrode kleur en een zoete, volle smaak. Het is geen zelfbestuivende kersenboom, dus moeten er meerdere exemplaren in de buurt staat om de bestuiving op gang te brengen. Niet alleen de smaak van de grote kersen is aanlokkelijk, maar ook de witte bloesem die zich in de maanden april en mei vertoont is prachtig om te zien. In de herfst zal de boom compleet transformeren met gele, rode en oranje bladeren.

Verder lezen
Filter
Prunus avium 'Hedelfinger'

Resultaten Toont alle 9 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Het planten van een kersenboom in wortelgoed is mogelijk vanaf halverwege oktober tot uiterlijk het einde van maart. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Als de boom in een pot is geteeld, kan die het hele jaar geplant worden.

Verzorging van de Prunus avium ‘Hedelfinger’

De Prunus avium ‘Hedelfinger’ is een makkelijk te onderhouden kersenboom. De Hedelfinger kersenboom hoeft maar één keer per jaar gesnoeid te worden, tussen april en september. Hierbij hoeven alleen dode en beschadigde takken verwijderd te worden en eventueel ook de takken die over elkaar heen hangen. Daarnaast kun je de boom in het voorjaar bemesten.

De Prunus avium ‘Hedelfinger’ watergeven

Een jonge Prunus avium ‘Hedelfinger’ heeft in het eerste jaar elke dag een emmertje water nodig, om ervoor te zorgen dat de wortels goed kunnen hechten. Na het eerste jaar, geef je alleen in de zomer water. Doe dit twee tot drie keer per week of wanneer het erg droog en heet is elke dag. In de winter hoef je de boom geen water te geven, ook niet in het eerste jaar.

Het planten van de Hedelfinger kersenboom

Zoek een zonnige standplaats voor de Hedelfinger kersenboom en zorg dat de grond niet te nat is. Kersen hebben veel zon nodig om te kunnen rijpen, dus zet de boom niet in de schaduw. Voor het planten van de Prunus avium ‘Hedelfinger’, graaf je een ruim gat waar de kluit makkelijk in past. Laat de zak of korf om de kluit zitten, want deze beschermd de wortelen. De uitgegraven grond kunt je mengen met Vivimus bodemverbeteraar, wat zorgt voor genoeg voedingsstoffen. Hierdoor kunnen de wortels van de Hedelfinger kersenboom goed groeien. Druk de grond goed aan en geeft de boom gelijk water. Voor het verstevigen van de boom, kun je boompalen gebruiken.

Veelgestelde vragen over de Hedelfinger kersenboom

Hoe hoog wordt een Prunus avium ‘Hedelfinger’?

De Prunus avium ‘Hedelfinger’ kan tussen de zes en acht meter hoog worden.

Hoe snel groeit een Hedelfinger kersenboom?

De Hedelfinger kersenboom heeft een gemiddelde groeisnelheid. De kersenboom geeft na ongeveer vier jaar vruchten.

Wanneer kan ik de Prunus avium ‘Hedelfinger’ snoeien?

De Prunus avium ‘Hedelfinger’ groeit langzaam en hoeft daarom maar een keer per jaar gesnoeid te worden. Snoei de kersenboom na het oogsten van de kersen, tussen april en september.

Wanneer kan ik de Hedelfinger kersenboom planten?

Onze Hedelfinger kersenboom wordt in de zomer in een pot geleverd, waardoor deze het hele jaar geplant kan worden. We raden echter af om dit te doen wanneer de grond bevroren is. Bomen die met kluit worden geleverd, kunnen het beste tussen half november en half april worden geplant, wanneer het niet vriest of te nat is.

Wanneer bloeit de Hedelfinger kersenboom?

De Prunus avium ‘Hedelfinger’ bloeit in april en mei.

Wanneer kan ik de kersen van de Prunus avium Hedelfinger oogsten?

De kersen van de Prunus avium Hedelfinger zijn half juli plukrijp en kunnen gelijk gegeten worden.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Prunus avium ‘Hedelfinger’

De kersenboom Prunus avium ‘Hedelfinger’ wordt ook wel een ‘Riesenkirsche’ genoemd. Het betreft een grote kers met een donkerrode kleur en een zoete, volle smaak. Het is geen zelfbestuivende kersenboom, dus moeten er meerdere exemplaren in de buurt staat om de bestuiving op gang te brengen. Niet alleen de smaak van de grote kersen is aanlokkelijk, maar ook de witte bloesem die zich in de maanden april en mei vertoont is prachtig om te zien. In de herfst zal de boom compleet transformeren met gele, rode en oranje bladeren.

Prunus avium 'Hedelfinger'

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein