Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Lei mispel

Als je op zoek bent naar een halfstam mispelboom, ofwel mespilus germanica, bent u bij Bomendael op het juiste adres. Wij telen namelijk al jarenlang mispelbomen. Zo kunnen wij jou garanderend dat je een goede, mooie en gezonde mispelboom krijgt, waar je nog lang van kunt genieten. Bij Bomendael verkopen wij de Mespilus Germanica ook als leivorm. Bij de leivorm is op een bepaalde hoogte een rek in de boom vastgemaakt. Langs dit rek worden de takken horizontaal geleid. Het rek begint op 50 centimeter stamhoogte. Dit vergemakkelijkt de pluk van de mispels.

illustratie-vingerafdruk
Lei mispel Filteren

Resultaten Enig resultaat

Sorteren op

Mispel leivorm met 50 centimeter stam

Bij Bomendael verkopen wij de Mespilus Germanica ook als leivorm.

Bij de leivorm is op een bepaalde hoogte een rek in de boom vastgemaakt. Langs dit rek worden de takken horizontaal geleid. Het rek begint op 50 centimeter stamhoogte. Dit vergemakkelijkt de pluk van de mispels.

Omdat de totale hoogte 220 centimeter bedraagt is het erg makkelijk om het fruit van deze leibomen te plukken. 

Deze leibomen kunnen dus prima staan boven een schutting. Hierdoor wordt je privacy verhoogd en zul je in de zomer van heerlijke mispels kunnen genieten.

In oktober kun je de vruchten plukken. Ze zijn dan alleen nog niet geschikt om te te eten, want ze zijn dan nog erg hard. Door er een keer een nachtvorst overheen te laten gaan en ze na het plukken nog enkele weken te laten liggen worden ze zachter en wordt ook de smaak zoeter. Het zijn dan niet alleen erg lekkere vruchten om te eten maar ze zijn ook nog eens erg gezond.

Verzorging van een halfstam mispelboom

Mispelbomen hoeven eigenlijk niet gesnoeid te worden. Het zijn namelijk langzame groeiers. De mispel kan eigenlijk op elke grond wel groeien. zolang er maar voldoende vocht aanwezig is.

De leivorm mispelboom is zelfbestuivend. Een keuze voor de zelfbestuivende mispelboom kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de leivorm mispelboom geen andere mispelboom.

Overigens is het wel zo dat een zelfbestuiver meer en grotere vruchten geeft als de mispel ook door andere mispels wordt bestoven.

 

Een mispelboom van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de halfstam mispelbomen gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina