Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Malus domestica ‘Fuji’

De Malus domestica 'Fuji' is een appelsoort die bekendstaat om haar zoete smaak en hoog suikergehalte, dat rond de tien procent ligt. Deze appelboom is ontstaan als kruising tussen de Ralls Genet en de Red Delicious en is sinds 1962 beschikbaar voor de verkoop. De Fuji appel bevat ook relatief hoge hoeveelheden flavonoïden, een groep voedingsstoffen die onder andere vitaminen, mineralen en antioxidanten bevatten. Volgens sommige studies kan het eten van appels met een hoog flavonoïdengehalte bijdragen aan een gezonde levensstijl. De Fuji appel is te oogsten van eind oktober tot eind november, wanneer de appels rijp zijn om te eten.

Verder lezen
Fuji appels

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De Malus domestica ‘Fuji’ kan tot wel negen meter hoog worden wanneer deze op hoogstam groeit. Er zijn echter ook halfstam en laagstam varianten die geschikt zijn voor de kleine tuin. In het voorjaar verschijnen er aan de takken de welbekende witte of roze appelbloesem, die uitgroeit tot de Fuji appel. De Fuji appel kan vanaf eind oktober geoogst worden, maar is in november eetrijp.

Verzorging van de Malus domestica ‘Fuji’

Wil je graag een Fuji appelboom kopen? Zorg dan dat je de boom goed verzorgt. Om groei van de appels te stimuleren en de vorm van de Malus domestica ‘Fuji’ mooi te houden, moet de boom twee keer per jaar worden gesnoeid. In de winter heeft de boom geen bladeren en is de kale boom makkelijk in vorm te brengen. Snoei in die periode (rond februari) dikke en dode takken weg. Kortloten mogen niet worden verwijderd, want hier zullen de bloesem en later de appels aan groeien. In de zomer zal de boom waterlot aanmaken. Deze rechtomhooggroeiende takken mogen weg worden gehaald. In het voorjaar kan de boom bemest worden met organische meststof.

De Malus domestica ‘Fuji’ watergeven

Een Fuji appelboom kopen is een goede keuze, want deze heeft weinig water nodig. Alleen in het eerste jaar is het belangrijk dat de boom een emmertje water per week krijgt. Het eerste jaar kun je in hete weken, twee tot drie keer watergeven en wanneer het erg droog is, kun je dit zelfs elke dag doen. Geef de Malus domestica ‘Fuji’ geen water wanneer het vriest.

Het planten van de Malus domestica ‘Fuji’

Wil je een Fuji appelboom kopen, maar weet je niet goed wanneer? Maak je geen zorgen: onze Malus domestica ‘Fuji’ kan het hele jaar door worden geplant. Een Fuji appelboom kopen kan bij ons dus het hele jaar door. In de winter leveren we de appelboom met een net om de kluit en de res van het jaar in een pot. Beide middelen houden de wortels bij elkaar en kunnen mee worden geplant. Graaf een ruim gat en meng de uitgegraven grond met Vivimus bodemverbeteraar. Geef de Fuji appelboom na het planten gelijk een emmer water. Verstevig daarnaast de boom met boompalen en een boomband.

Veelgestelde vragen over de Malus domestica ‘Fuji’

Hoe hoog wordt een Fuji appelboom?

De Fuji appelboom wordt tot wel acht meter hoog.

Hoe snel groeit een Malus domestica ‘Fuji’?

Een Malus domestica ‘Fuji’ heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Wanneer kan ik de Fuji appelboom snoeien?

De Malus domestica 'Fuji' appelboom kan in het voorjaar gesnoeid worden, voordat de bloesem verschijnt. Dit gebeurt meestal in april of mei. Tijdens deze snoeibeurt kun je dode en zieke takken verwijderen en kun je ook takken afknippen die te dicht bij elkaar staan. Als je de boom in de winter snoeit, kan dit leiden tot bevriezing van de takken en is de kans groter dat de boom beschadigd raakt. Het is daarom aan te raden om de boom alleen in het voorjaar te snoeien.

Wanneer kan ik de Fuji appelboom planten?

De Malus domestica ‘Fuji’ kan het hele jaar door geplant worden. We raden echter niet aan om de boom te planten wanneer de grond bevroren is of tijdens een periode van extreme hitte.

Wanneer bloeit de Fuji appelboom?

De Malus domestica 'Fuji' bloeit in het voorjaar, meestal in april of mei. De witte of roze appelbloesem verschijnt aan de takken van de boom en zorgt voor een prachtig beeld in de tuin.

Wanneer kan ik de Fuji appels oogsten?

De Fuji appelboom bloeit in het voorjaar, meestal in april of mei. De appels zijn vanaf eind oktober te oogsten, maar zijn het lekkerst wanneer ze in november eetrijp zijn. Het is aan te raden om de appels op te oogsten wanneer ze volledig rijp zijn, omdat ze dan het beste van smaak zijn en het langst houdbaar zijn. Als de appels nog niet volledig rijp zijn wanneer je ze oogst, kun je ze nog een tijdje laten rijpen op een donkere en koele plek. Zo kun je langer genieten van de heerlijke smaak van de Fuji appels.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Malus domestica ‘Fuji’

De Malus domestica 'Fuji' is een appelsoort die bekendstaat om haar zoete smaak en hoog suikergehalte, dat rond de tien procent ligt. Deze appelboom is ontstaan als kruising tussen de Ralls Genet en de Red Delicious en is sinds 1962 beschikbaar voor de verkoop. De Fuji appel bevat ook relatief hoge hoeveelheden flavonoïden, een groep voedingsstoffen die onder andere vitaminen, mineralen en antioxidanten bevatten. Volgens sommige studies kan het eten van appels met een hoog flavonoïdengehalte bijdragen aan een gezonde levensstijl. De Fuji appel is te oogsten van eind oktober tot eind november, wanneer de appels rijp zijn om te eten.

Fuji appels

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein