Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Prunus serrula kopen (Tibetaanse sierkers)

De Prunus serrula staat hier bekend onder de naam Tibetaanse sierkers. De kroon is licht doorzichtig en breed. Een in het oog springend kenmerk van deze meerstammige boom is de bast met een mahonie bruine tint die sterk afbladdert.

Verder lezen
Meerstammigen-Japanse Sierkers-Prunus serrula-1

Resultaten Toont alle 3 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher in je tuin die er het hele jaar door geweldig uitziet? Dan is de Tibetaanse Sierkers misschien iets voor jou. Deze boom heeft zijn oorsprong in West-China, maar hij is bestand tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Wat de Prunus serrula zo bijzonder maakt, is dat er in elk seizoen wel iets te beleven valt. Dit kan ideaal zijn als je een kleine tuin hebt en altijd iets wilt hebben om naar te kijken. Bovendien zorgt deze boom ervoor dat er dieren in je tuin komen, zoals vogels die op zoek zijn naar een plek om te schuilen en bijen die de bloemen bezoeken.

Tibetaanse sierkers is een bloeiende blikvanger

De Prunus serrula is een echte blikvanger in je tuin. De glanzende, mahoniekleurige stam is het meest opvallende kenmerk van deze boom. Wanneer er sneeuw ligt, is de stam extra mooi te zien in een witte wereld. Bovendien bladdert de bast af, wat een extra effect geeft. Deze boom vertakt vaak vrij laag, wat resulteert in een meerstammige struik of boom. Het langwerpige, stevige en diepgroene blad heeft een fijn getande rand. In april en mei bloeit de Tibetaanse Sierkers met witte bloemtuiltjes. De oranje stuifmeelklompjes op de meeldraden zijn een fraai contrast en zeker de moeite waard om van dichtbij te bekijken. Bijen zijn ook gek op deze boom als drachtplant. In de zomer groeien er rode, ronde tot ovale vruchten aan de boom van bijna twee centimeter groot. In de herfst verkleurt het blad naar een prachtige oranjerode kleur voordat het afvalt. Dit maakt dat de gladde stam en takken nog beter opvallen. Zoals je ziet, is er in elk seizoen iets te beleven met deze prachtige boom.

Verschillende vormen van de Tibetaanse Sierkers

Binnen ons aanbod Tibetaanse Sierkersen vind je onze populaire Prunus serrula. Deze meerstammige bladverliezende boom is een echte toevoeging aan je tuin. De bloeiperiode start in april met roomwitte bloemen die niet echt in het oog springen. De bloemen zijn gebundeld in twee tot vier exemplaren. Na de bloesem zullen de kersen zich vormen. De structuur van de bladeren breekt het zonlicht zonder al het invallende licht te filteren. Het karakter van deze boom leent zich voor zowel kleinere als grotere tuinen.

Tibetaanse Sierkers hoogstam

Deze bomen kunnen tot een hoogte van zeven meter groeien, de robuuste onderstam zal ongeveer twee meter hoog zijn. Met een boom paal krijgt de jonge plant de nodige ondersteuning. Na zes tot zeven jaar zal de kersenboom vruchten produceren.

Met een hoogstam Prunus serrula heb je de grootste soort sierkers in je tuin. Deze sierkersen zijn dan ook vaker te vinden in grotere tuinen. Deze boom kan wel 7 meter hoog worden. Verder heeft deze boom veel vertakkingen. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat een hoogstam boom in je tuin past.

Aanplanten van een Prunus serrula

Heb jij een kleine tuin? Dan is de Tibetaanse Sierkers een topkeuze! Hij groeit uiteindelijk tot ongeveer 6-8 meter hoog en ongeveer 3 meter breed. Let wel op: zorg dat de grond waarin je hem plant goed gedraineerd is. Hij houdt van een vruchtbare bodem, maar groeit ook gewoon in normale tuinaarde. Voeg bij het planten flink wat organisch materiaal toe voor de beste start. Zet hem op een plek in de volle zon voor de mooiste herfstkleuren.

Verzorgen van de Prunus serrula

Snoeien is niet echt nodig, behalve om dode of kruisende takken te verwijderen. Dit verbeterd de vorm van de boom. Als je de stam beter wilt laten zien, kun je de onderste takken wegsnoeien. Maar doe dit alleen als de boom vol in blad staat, anders gaat hij bloeden. Verder heeft de Prunus serrula geen speciale verzorging nodig in de winter, hij is gewoon goed winterhard.

Een Prunus serrula kopen van boomkwekerij Bomendael

Wil je een Prunus serrula kopen? Je bestelt deze gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij je thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, een boomband, boombandspijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Prunus serrula kopen (Tibetaanse sierkers)

De Prunus serrula staat hier bekend onder de naam Tibetaanse sierkers. De kroon is licht doorzichtig en breed. Een in het oog springend kenmerk van deze meerstammige boom is de bast met een mahonie bruine tint die sterk afbladdert.

Meerstammigen-Japanse Sierkers-Prunus serrula-1

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein