LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Lei appelbomen

Bomendael verkoopt veel soorten appelbomen in leivorm. Bij de leivorm is op een bepaalde hoogte een rek in de boom vastgemaakt. Langs dit rek worden de takken horizontaal geleid. Bij de standaard variant zit het rek op 1,90 meter. Wij verkopen ook een variant waar het rek op 50 centimeter begint. Zeker bij die laatste variant vergemakkelijkt dit de pluk van de appels enorm.

Appelboom Leivorm
illustratie-vingerafdruk
Lei appelbomen Filteren

Resultaten Toont alle 10 resultaten

Sorteren op

Verzorging van appelboom leivorm

Appelbomen van Kwekerij Bomendael kunnen in principe op elke grondsoort presteren. Zeker als er in het voorjaar wat kalk en mest bij de boom wordt gestrooid, zal hij optimaal groeien. Het snoeien van appelbomen in leivorm is vrij eenvoudig. Je kunt gewoon de takken wat inkorten zodat de boom in zijn oorspronkelijke vorm blijft.

Appelbomen leivorm met 1,90 meter stam

Bij Bomendael verkopen wij 10 soorten appelbomen met een stamhoogte van 1,90 meter. Dit zijn de Malus d. ‘Ecolette’, de Malus d. ‘Fuji’, de Malus d. ‘Gloster’, de Malus d. ‘Gravenstein’, de Malus d. ‘Groninger Kroon’, de Malus d. ‘Jonagold’, de Malus d. ‘Notarisappel’, de Malus d. ‘James Grieve’, de Malus d. ‘Red Elstar’ en de Malus d. ‘Rode van Boskoop’.

Deze leibomen kunnen dus prima staan boven een schutting. Hierdoor wordt je privacy verhoogd en zul je in het najaar van heerlijke appels kunnen genieten.

Appelbomen leivorm met 50 centimeter stam

Een populaire vorm van de appelboom in leivorm is de vorm met 50 centimeter stam. Deze vorm heeft 5 lagen. Omdat de totale hoogte 2,20 meter bedraagt is het erg makkelijk om het fruit van deze leibomen te plukken.

Bij Bomendael verkopen wij 5 soorten appelbomen met 50 centimeter stam. Dit zijn de Malus d. ‘Jonagold’, de Malus d. ‘Notarisappel’, de Malus d. ‘James Grieve’, de Malus d. ‘Red Elstar’ en de Malus d. ‘Rode van Boskoop’.

Appelbomen dubbele u-vorm.

Een bijzonder variant van een appelboom leivorm is de dubbele u-vorm. Bij deze vorm splitst de stam zich op in twee takken die eerst horizontaal gaan en daarna nog een klein stukje omhoog. Daarna splitsen ze zich weer op in twee takken. Hierdoor krijg je de unieke vorm van twee keer een u. Deze appelbomen blijven erg klein. Ze passen dus in iedere tuin. De appelbomen dubbele u-vorm is leverbaar als Malus d. ‘Fuji’, Malus d. ‘Gloster’ en Malus d. ‘Gravenstein’.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Bij Bomendael vind je ook de volgende vormen appelbomenhalfstam appelbomenhoogstam appelbomen en zelfbestuivende appelbomen.

Een appelboom leivorm van Kwekerij Bomendael

Je bestelt een appelboom leivorm gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplantservice, dan komen wij de boom bij je thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond.

Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina