Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Stamomtrek

Breedte vorm

Prijs

Treurboom

Bij een treurboom denkt u misschien aan een grote sombere treurwilg. Er zijn echter veel verschillende soorten treurbomen in allerhande soorten en maten. Bij Bomendael kun je kiezen uit meerdere soorten. Vind jouw favoriet en plant deze mooie blikvanger in uw tuin.

Verder lezen
Filter
Acer palmatum 'Garnet'

Resultaten Toont alle 7 resultaten

Sorteren op

Bijzondere treurbomen

Bij de meeste treurbomen groeien de takken naar beneden. Maar bij soorten zoals de Acer palmatum ‘Garnet’, groeien de takken meer horizontaal. Of ga voor de indrukwekkende Euonymus Alatus. Bij deze boom krijgen de bladeren rodebladschubben. Bent u op zoek naar een treurboom met zilvergrijze schors? Dan is de Pyrus salicifolia ‘Pendula’ een aanrader. De twijgen van deze boom zijn lichtgrijs en zijn behaard.

Treurbomen planten

Treurbomen vragen veel ruimte omdat ze een breed treurende kroon hebben. Door hun aparte groeivorm bieden ze wel veel andere mogelijkheden. Zo staat één treurboom mooi middenin de tuin. Op deze manier kun je de mooie vorm van de boom goed bekijken. Of plaats hem naast een vijvertje. Een treur boom maakt een tuin avontuurlijker en spannender.

Verzorging van de treurboom

Een treurboom vergt goede verzorging. Plant de boom in de zon in een voedzame ondergrond. Het is belangrijk om de te lange takken bij te snoeien. Let op: doe dit niet te kort. Wanneer je dit doet, verliest de boom namelijk zijn mooie vorm. Geef de boom in het voorjaar extra bemesting. Is het droog? Vergeet dan niet voldoende water te geven.

Een treurboom van Kwekerij Bomendael

Bij Bomendael kun je de treurboom gemakkelijk bestellen via onze webshop. Je kan kiezen voor onze aanplantservice. Wij komen dan de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt je daar 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond bij. Wil je meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Treurboom

Bij een treurboom denkt u misschien aan een grote sombere treurwilg. Er zijn echter veel verschillende soorten treurbomen in allerhande soorten en maten. Bij Bomendael kun je kiezen uit meerdere soorten. Vind jouw favoriet en plant deze mooie blikvanger in uw tuin.

Acer palmatum 'Garnet'

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein