Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Prunus persica ‘Peregrine’

De Prunus persica 'Peregrine' perzikboom is een uitstekende keuze voor mensen met een kleinere tuin, omdat hij niet zo snel groeit als sommige andere fruitbomen. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten totdat je perziken hebt die zo groot zijn dat ze het hele tuinpad bedekken. In plaats daarvan kun je rond augustus genieten van heerlijke, volgroeide perziken met sappig vruchtvlees en een zoete smaak. De grillige structuur van deze boom geeft ook nog eens wat dynamiek aan je tuin, dus als je van perziken houdt en op zoek bent naar een boom die niet te veel ruimte inneemt, is de Peregrine een geweldige keuze. Houd er wel rekening mee dat deze boom net als alle fruitbomen verzorging nodig heeft, zoals water geven en regelmatig snoeien om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft en goed kan groeien.

Verder lezen
Prunus persica peregrine vrucht

Betaal veilig met:

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De Prunus persica Peregrine is een opvallende perzikboom die het hele jaar door kan imponeren. In het voorjaar vertoont de boom prachtige roze bloesem, wat een mooi contrast vormt met het donkere, grillige uiterlijk van de takken. Na de bloei groeien de vruchten van de boom langzaam maar zeker tot flinke omvang en kleuren ze rood oranje. In de winter verliest de boom zijn blad, waardoor de markante takvorm nog beter tot zijn recht komt. In het najaar kan je dan genieten van de heerlijke, zoete perziken die deze boom produceert. Kortom, de Prunus persica Peregrine is een sierwaardige en smakelijke toevoeging aan elke tuin.

Verzorging van de Prunus persica ‘Peregrine’

De Prunus persica Peregrine is een prachtige boom die eenmaal per jaar gesnoeid moet worden, wat hem makkelijk in onderhoud maakt. Het is het beste om de perzikboom in augustus te snoeien, nadat de vruchten zijn geoogst. Tijdens het snoeien is het belangrijk om krullende of dode bladeren te verwijderen en beschadigde takken weg te knippen. De boom heeft veel voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien en bloeien, dus het is aan te raden om in het voorjaar en najaar mest of compost toe te voegen. Zo zal de Prunus persica ‘Peregrine’ zich het hele jaar door in topvorm bevinden en zal hij prachtige roze bloesem produceren, gevolgd door heerlijke, volle perziken.

De Prunus persica ‘Peregrine’ watergeven

De Prunus persica ‘Peregrine’ is een perzikboom die na het planten voldoende water nodig heeft om de wortels goed te laten groeien. Vooral in het eerste jaar is het belangrijk om de perzikboom regelmatig te geven, vooral in droge en warme perioden zoals de zomermaanden. Houd er wel rekening mee dat je de perzikboom niet tijdens vorst mag watergeven, omdat de wortels dan kunnen bevriezen. Giet het water rustig en dicht bij de stam op de grond zodat de wortels het goed kunnen opnemen. Een emmer of gieter water per week is meestal voldoende, afhankelijk van de grootte van de boom en de omstandigheden in uw tuin. Zo help je de perzikboom gezond te blijven en heerlijke vruchten te geven in het najaar.

Het planten van de Prunus persica ‘Peregrine’

De Prunus persica ‘Peregrine’ is een perzikboom die het beste gedijt in een zonnige standplaats, met grond die niet te nat of te droog is. Het is belangrijk om de grond goed aan te drukken en de boom direct na het planten water te geven om ervoor te zorgen dat de boom een goede start krijgt. Om de boom te versterken en ervoor te zorgen dat hij rechtop groeit, kan het nuttig zijn om boompalen te gebruiken die aan twee kanten van de boom zijn bevestigd met een boomband. Het kan ook helpen om Vivimus bodemverbeteraar toe te voegen aan de grond om de juiste voedingsstoffen te verkrijgen voor de perzikboom.

Veelgestelde vragen over de Prunus persica ‘Peregrine’

Hoe hoog/groot wordt een Prunus persica Peregrine?

De Prunus persica Peregrine perzik kan tot een hoogte van 10 meter uitgroeien, hoewel er ook kleinere varianten beschikbaar zijn die minimaal 4 meter hoog zullen worden. Houd er rekening mee dat deze perzikboom niet snel groeit, wat hem geschikt maakt voor kleinere tuinen.

Hoe snel groeit een Prunus persica Peregrine?

De perzikboom groeit bij goed weer zeer snel.

Wanneer moet ik de Prunus persica Peregrine snoeien?

De Prunus persica 'Peregrine' perzikboom heeft niet veel snoei nodig. Als je toch wilt snoeien, doe dat dan na de bloei. Houd de boom in zijn mooie vorm en let op dat je alleen tijdens de periode augustus tot oktober snoeit. Vermijd het afsnoeien van dikke takken om gomziekte te voorkomen.

Wanneer bloeit de Prunus persica Peregrine?

De Prunus persica 'Peregrine' bloeit in de lente, meestal in april of mei. De bloemen zijn meestal roze of lichtpaars van kleur en hebben een delicate, zoete geur. De bloeiperiode duurt ongeveer een paar weken. Na de bloei zullen de bloemen plaatsmaken voor de vruchten, die in de zomer rijp zullen worden.

Wanneer kan ik de Prunus persica 'Peregrine' oogsten?

De Prunus persica 'Peregrine' is een perzikboom die rijpe perziken produceert in augustus. Dit kan echter variëren afhankelijk van de klimatologische omstandigheden en de leeftijd van de boom. Als je wilt weten of de perziken rijp zijn, kun je ze voorzichtig aanraken. Als ze zacht aanvoelen en makkelijk loskomen van de tak, zijn ze waarschijnlijk rijp en klaar om te oogsten. Het is ook een goed idee om te controleren of de perziken een dieprode kleur hebben, wat een teken is dat ze rijp zijn. Als je nog twijfelt, kun je een proefperzik plukken en proeven om te zien of ze lekker zoet zijn.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Prunus persica ‘Peregrine’

De Prunus persica 'Peregrine' perzikboom is een uitstekende keuze voor mensen met een kleinere tuin, omdat hij niet zo snel groeit als sommige andere fruitbomen. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten totdat je perziken hebt die zo groot zijn dat ze het hele tuinpad bedekken. In plaats daarvan kun je rond augustus genieten van heerlijke, volgroeide perziken met sappig vruchtvlees en een zoete smaak. De grillige structuur van deze boom geeft ook nog eens wat dynamiek aan je tuin, dus als je van perziken houdt en op zoek bent naar een boom die niet te veel ruimte inneemt, is de Peregrine een geweldige keuze. Houd er wel rekening mee dat deze boom net als alle fruitbomen verzorging nodig heeft, zoals water geven en regelmatig snoeien om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft en goed kan groeien.

Prunus persica peregrine vrucht

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein