Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Breedte vorm

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Leiboom kopen

Leibomen zijn een geweldige toevoeging voor kleine tuinen, omdat ze weinig ruimte nodig hebben. Ze zijn perfect als afscheiding, waardoor ze privacy bieden in je tuin. Bovendien zijn ze erg populair als zonnescherm of windscherm. Bij Bomendael.com kun je een grote selectie leibomen kopen en wij zorgen ervoor dat ze bij jouw thuis worden bezorgd door onze eigen transportdienst.

Verder lezen
Lei-amberboom-Liquidambar styr. 'Worplesdon'

Resultaten Toont 1–24 van 49 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Leibomen kopen als zonnescherm of privacyscherm

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor een chique afscheiding in je tuin. De platte vorm van deze bomen zorgt ervoor dat ze een haag vormen als ze naast elkaar worden geplaatst. Vroeger werden leibomen vaak bij boerderijen geplaatst als wind- en zonnescherm, tegenwoordig zijn ze ontzettend populair en kun je ze overal tegenkomen. Of je nu een groot of een klein stukje grond hebt, een leiboom past altijd in iedere tuin.

Om de bijzondere vorm van de leiboom te behouden, moeten de takken regelmatig geleid worden met behulp van een scherm van stokken. Dit kan eenvoudig door je boom regelmatig te snoeien. Mocht je hulp nodig hebben bij het snoeien van je boom, neem gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder!

Voordelen van leibomen

De voordelen van leibomen zijn talrijk. Deze bijzondere boomsoorten zorgen voor een flinke portie privacy, vormen een natuurlijke zonwering en nemen weinig ruimte in. We zetten ze voor je op een rij:

 • Leibomen zorgen voor meer privacy in je tuin
 • Ze vormen een natuurlijke zonwering
 • Ze nemen weinig ruimte in en zijn daarom geschikt voor kleine tuinen
 • Ze geven je huis en tuin een prachtige uitstraling

Maak kennis met de verschillende soorten leibomen van Bomendael.com. Van de klassieke leilinde tot de groenblijvende leilaurier, we hebben het allemaal. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen, zoals bloei, groei en onderhoud.

Groenblijvende leibomen

Bij Bomendael verkopen wij onder andere groenblijvende leibomen. Wanneer je niet teveel inkijk in jouw tuin wilt hebben, zijn deze groenblijvende leibomen bij uitstek geschikt om neer te zetten als natuurlijke, groene afscheiding.

Deze bomen blijven namelijk het hele jaar door groen. Een bijkomend voordeel is ook dat ze makkelijk in onderhoud zijn. Een erg mooi en bekend voorbeeld is de Laurier Novita. Deze mooie leiboom kan eigenlijk niet gemist worden in jouw tuin!

Bladverliezende leibomen

Bij Bomendael verkopen wij ook bladverliezende leibomen. Deze leibomen zijn ook geschikt voor een natuurlijke afscheiding. Wel verliezen deze bomen in het najaar hun blad. Hierdoor krijgt je iets meer doorkijk. Maar in de zomer kan je alsnog van deze mooie groene bomen genieten.

Leifruitbomen

Bij Bomendael verkopen wij ook leifruitbomen. Behalve dat deze bomen geschikt zijn als natuurlijke afscheiding, kan jeer ook de vruchten van plukken en opeten. Leifruitbomen zijn ook erg makkelijk om vruchten van te plukken. Alle takken zijn namelijk horizontaal geleid. Hierdoor zijn de vruchten goed te zien. Ook krijgen de vruchten hierdoor extra zonlicht, waardoor ze goed groeien. Er zijn 3 verschillende groottes: laagstam, halfstam en hoogstam. Kies gewoon de grootte die het beste past bij jouw tuin. En het beste is dat je kunt genieten van fruit uit eigen tuin! Kortom; een leifruitboom is zowel als afscheiding als fruitboom voor een kleinere tuin erg geschikt.

Leifruitbomen rekmaten

Planten van leibomen: Een stap-voor-stap gids

Wil je zelf je leibomen planten, maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Bij Bomendael.com hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Let op: op de productpagina’s van onze leibomensoorten vind je nog meer informatie over onderhoud en aanplant.

 1. Maak een gat dat groot genoeg is voor de wortels van de boom. Verwijder eventuele harde grondlagen die kunnen zorgen voor wateroverlast.
 2. Bij bomen met een kluit mag je nooit de ijzeren korf of jute doek verwijderen. Doe je dit wel, dan kan de kluit uit elkaar vallen en het wortelgestel beschadigen. Hierdoor vervalt ook de garantie.
 3. Plant de boom op de juiste diepte. Je ziet dit aan de kleur van de stam die in de grond heeft gestaan. Is het niet duidelijk, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.
 4. Als de grond in je tuin erg nat is, kan het verstandig zijn om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je de boom iets hoger planten door middel van een terpje. Hierdoor staat de boom met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven. Zorg dat je het gat vervolgens goed aanvult met tuinaarde zodat alle wortels bedekt zijn.
 5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond. Het is het beste om deze samen te mengen.
 6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. Zet de palen op 30 tot 40 cm afstand van de boom af. Plaats de palen met behulp van een grondboor minimaal 1/3 in de grond en sla ze goed aan met een grote hamer. Als je ervoor kiest om slechts 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.
 7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels. Deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires.

Snoeien en onderhoud van leibomen

Leibomen zijn prachtige bomen die vaak in de voortuin of langs de oprit worden geplant om een huis of tuin een chique uitstraling te geven. Bij het planten van deze bomen is het belangrijk rekening te houden met de ligging van het huis. Als de voorkant van je huis naar het noorden of oosten ligt, is het aan te raden de bomen niet te dicht bij het huis te plaatsen om te voorkomen dat het binnen donker en somber wordt. Ook moeten ze op de zonkant minimaal 1,5 meter van de gevel afgeplaatst worden zodat de wind eromheen kan waaien en om vochtige gevels en mossgroei te voorkomen.

Leibomen zijn erg makkelijk in onderhoud. Je kunt ze namelijk in het najaar of het voorjaar even met een heggenschaar glad scheren. Doe dit wel jaarlijks, zo zorgt je ervoor dat de boom zijn vorm behoudt. Snoei terug tot de hoofdtakken. Een leiboom heeft veel water nodig en kan het beste op een zonnige plek staan.

Een leiboom kopen van Kwekerij Bomendael

Wil je een leiboom kopen? Je bestelt de leibomen gemakkelijk via onze webshop. Daar kan je kiezen voor onze aanplantservice, dan komen wij de boom bij je thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond.

Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Leiboom variaties:

Leifruitbomen

Groenblijvende leibomen

Bladverliezende leibomen

Leibomen: alle advies pagina’s

Groenblijvende leibomen de oplossing voor privacy!

Hoe bescherm ik mijn boom tegen de vorst?

Bomen voor in een kleine tuin

Een boom snoeien doe je gewoon zelf

Hoeveel water geef ik een boom?

Hoe plant ik een boom?

Voordelen van hoogstam leibomen

 

 

Veelgestelde vragen over leibomen

Wanneer leiboom planten?

Onze leibomen zijn flexibel te planten, aangezien we ze het hele jaar door beschikbaar hebben. In de zomer kun je bij ons terecht voor bomen in een pot of met een kluit en in de winter met een draadkluit of kale wortel. Hierdoor is er geen beperking in het plantseizoen. Het enige moment waarop we afraden om te planten, is wanneer de grond bevroren is, er sneeuw ligt of de grond te nat is.

Hoeveel afstand tussen leibomen?

De afstand tussen leibomen is afhankelijk van de breedte van de leischerm die je gebruikt. Het is aan te raden om minimaal de breedte van de leischerm tussen twee bomen te houden. Wil je echter ruimte tussen de bomen, dan wordt een maximale tussenruimte van 100 cm aangeraden. Dit zorgt ervoor dat de bomen in de breedte naar elkaar toe groeien en een vol en breed scherm vormen.

Welke leiboom blijft groen in de winter?

Groenblijvende leibomen zijn: 1. Glansmispel 2. Leilaurier 3. Steeneik 4. Taxus Bacatta

Hoe leiboom snoeien?

Leibomen zijn erg makkelijk in onderhoud. Je kan ze namelijk in het najaar of het voorjaar even met een heggenschaar glad scheren. Doe dit wel jaarlijks, zo zorgt je ervoor dat de boom zijn vorm behoudt.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Leiboom kopen

Leibomen zijn een geweldige toevoeging voor kleine tuinen, omdat ze weinig ruimte nodig hebben. Ze zijn perfect als afscheiding, waardoor ze privacy bieden in je tuin. Bovendien zijn ze erg populair als zonnescherm of windscherm. Bij Bomendael.com kun je een grote selectie leibomen kopen en wij zorgen ervoor dat ze bij jouw thuis worden bezorgd door onze eigen transportdienst.

Lei-amberboom-Liquidambar styr. 'Worplesdon'

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein