Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Cydonia Oblonga ‘Leskovacz’

De Cydonia Oblonga ‘Leskovacz’ Kweepeer groeit niet zo snel, en zal met drie tot vijf meter ook niet al te hoog worden. Daarmee is het een welkome aanvulling in kleinere tuinen waar geen ruimte is voor torenhoge bomen. Het bladerdak is dicht met een brede, ronde kroon. De bladeren zijn ovaal van vorm en hebben een olijfgroene kleur. In de herfst zal de kleur veranderen naar een opvallend gele tint. De bloeiperiode van de kweepeerboom vindt plaats in de maand mei met individuele bloemen die wit of wit roze van kleur zijn.

Verder lezen
Cydonia Oblonga Leskovacz

Resultaten Toont alle 6 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Je zult niet snel over de vruchten van deze Cydonia Oblonga ‘Leskovacz’ Kweepeer heen kijken. Die kunnen namelijk een gewicht van maar liefst één kilo bereiken en hebben ruwweg de vorm van een appel. Het vruchtvlees is wit en behoudt deze kleur ook na het koken. Het rijpingsproces vindt plaats als de boom op een warme plek staat met beschutting. Zonder koken zijn de vruchten niet geschikt voor consumptie. De beste bodem voor de kweepeer is vochtig, deze boom heeft voldoende zon nodig om de maximale potentie te behalen.

Verzorging van de Cydonia oblonga Leskovacz

Een kweepeerboom kopen is een goede keuze. De Cydonia oblonga ‘Leskovacz’ heeft namelijk weinig verzorging nodig. De boom moet één of twee keer per jaar gesnoeid worden, wanneer de boom kaal is. Hierdoor kan de Cydonia oblonga ‘Leskovacz’ een goede kwaliteit kweepeer produceren. De kleine takken kunnen het beste terug gesnoeid worden, zodat er nog één of twee knoppen per tak overblijven.

De kweepeer watergeven

De Cydonia oblonga ‘Leskovacz’ heeft regelmatig water nodig. Wanneer het weer erg droog en warm is, moet de kweepeer elke dag van water voorzien. Giet hierbij langzaam een emmer water rondom de stam. Wanneer je een kweeperenboom gaat aanplanten, moet je gelijk na het planten de kweepeer watergeven. Geef tijdens vorst geen water.

Het planten van de kweepeer

De kweepeer moet makkelijk in het plantgat passen. Daarnaast moet de grond goed losgemaakt worden en mag het niet te nat zijn. Wanneer wij je kweeperenboom leveren, wordt deze met een jutezak of korf om de wortels geleverd. Laat deze zak of korf om de wortels zitten, om deze niet te beschadigen. Meng de uitgegraven grond met Vivimus bodemverbeteraar, voordat je jouw Cydonia oblonga ‘Leskovacz’ ga planten, om de kweepeer een goede start te geven.

Veelgestelde vragen over de Cydonia oblonga 'Leskovacz'

Hoe groot wordt een Cydonia oblonga ‘Leskovacka’?

Een Cydonia oblonga 'Leskovacka' blijft redelijk klein en kan tussen de drie en vijf meter hoog worden.

Hoe snel groeit een Cydonia oblonga 'Leskovacka'?

Een kweepeer heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Wanneer kan ik de Cydonia oblonga 'Leskovacka' snoeien?

De kweepeer kan tussen februari en april worden gesnoeid. Een andere optie is om de kweepeer te snoeien tussen november en december.

Wanneer Cydonia oblonga ‘Leskovacka’ planten?

In Nederland kan een Cydonia oblonga ‘Leskovacka’ het hele jaar door worden geplant, als de grond maar niet bevroren is..

Wanneer bloeit Cydonia oblonga ‘Leskovacka’?

De Cydonia oblonga ‘Leskovacka’ bloeit in mei.

Wanneer kan ik de Cydonia oblonga ‘Leskovacka’ oogsten?

De kweevruckweeperen van deze boom kunnen worden geplukt tussen eind september en half oktober. Bij een vroeg seizoen is het mogelijk dat ze vanaf half september geplukt kunnen worden.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Cydonia Oblonga ‘Leskovacz’

De Cydonia Oblonga ‘Leskovacz’ Kweepeer groeit niet zo snel, en zal met drie tot vijf meter ook niet al te hoog worden. Daarmee is het een welkome aanvulling in kleinere tuinen waar geen ruimte is voor torenhoge bomen. Het bladerdak is dicht met een brede, ronde kroon. De bladeren zijn ovaal van vorm en hebben een olijfgroene kleur. In de herfst zal de kleur veranderen naar een opvallend gele tint. De bloeiperiode van de kweepeerboom vindt plaats in de maand mei met individuele bloemen die wit of wit roze van kleur zijn.

Cydonia Oblonga Leskovacz

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein