Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Prijs

Cornus kousa kopen (Japanse kornoelje)

De Cornus kousa (Japanse kornoelje) is een prachtige boom die vaak wordt gebruikt in tuinen en parken. Deze boom behoort tot de familie van de Kornoeljes en is afkomstig uit Japan, China en Korea. De boom is vaak 4 tot 5 meter hoog en heeft een mooie ronde vorm. De bladeren zijn groen en glanzend en de bloemen zijn wit en komen in de lente tevoorschijn.

Verder lezen
Filter
Bloesem Cornus kousa milky way

Resultaten Toont alle 9 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De Cornus kousa, ook wel Japanse kornoelje genoemd, is een prachtige heester die ruimte nodig heeft om tot haar recht te komen. Deze boom heeft een ronde, opgaande groeiwijze en kan tot een hoogte van ongeveer 6 meter groeien. De takken zijn stevig en duurzaam, en in de winter krijgen ze de vorm van een hoorn, waardoor ze hun naam danken.

De bloei van de Cornus kousa

De Cornus kousa is een boom die gedurende het gehele jaar attractief is. In het voorjaar bloeit hij met witte bloemen, in de zomer heeft hij mooi groen loof en in de herfst produceert hij besjes. Bij sommige soorten wordt in de winter ook het eenjarige hout zichtbaar, dat vaak prachtig gekleurd is.

De Cornus kousa groeit niet heel snel, het duurt jaren om tot een hoogte van ongeveer 6 meter te komen. Dit maakt deze boom echter des te waardevoller, omdat hij een prachtige aanwinst is voor elke tuin of landschap.

Wat voor soorten kornoelje zijn er?

Er zijn verschillende soorten Cornus kousa beschikbaar, waaronder de ‘Stellar Pink’, ‘China Girl’ en ‘Milky Way’. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken.

Cornus kousa ‘Stellar Pink’ is een prachtige boom met roze bloemen die in de lente tevoorschijn komen. De bloemen zijn groot en hebben een mooie ronde vorm. Deze boom is geschikt voor kleine tuinen of als haag.

Cornus kousa ‘China Girl’ is een andere prachtige soort met witte bloemen. De bloemen zijn iets kleiner dan de ‘Stellar Pink’ maar zijn wel heel mooi. Deze boom is ook geschikt voor kleine tuinen of als haag.

Cornus kousa ‘Milky Way’ is een bijzondere boom met witte bloemen. De bloemen zijn groot en hebben een mooie ronde vorm. Deze boom is geschikt voor grote tuinen of als haag.

Geschikte standplaats voor de Cornus kousa

Wanneer je de Japanse Kornoelje in de tuin wilt planten, is het belangrijk om een geschikte standplaats te kiezen. Deze boom heeft een tegen wind beschutte plek nodig in de zon tot halfschaduw. Dit is belangrijk omdat de Japanse Kornoelje gevoelig is voor de juiste omstandigheden en een ruime plaats nodig heeft om zich goed te ontwikkelen.

Het is aanbevolen om de Japanse Kornoelje een mooie en ruime plaats in de tuin te geven, zodat hij zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede voedingsbodem. Elk voorjaar kun je een flinke laag humusrijke compost geven om de Japanse Kornoelje van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Dit zal ervoor zorgen dat de boom gezond en sterk blijft en de kans op ziektes of plagen minimaliseert.

Moet je Japanse Kornoelje snoeien?

De Japanse Kornoelje hoeft niet noodzakelijkerwijs gesnoeid te worden, omdat hij een schitterende natuurlijke vorm heeft. Echter, soms kan het nodig zijn om de boom een beetje te onderhouden, zoals het verwijderen van dode takken of het ingrijpen als de goede vorm van de boom verloren dreigt te gaan.

Het is aanbevolen om snoeiwerkzaamheden uit te voeren in de winter, wanneer de boom kaal is en je duidelijk kunt zien waar je moet knippen. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste takken te identificeren en te verwijderen zonder de boom te beschadigen. Het is wel belangrijk om te weten dat snoeien alleen nodig is als er een probleem is met de vorm of groei van de Japanse Kornoelje.

Alle Cornus kousa soorten:

Cornus kousa ‘Milky Way’
Cornus kousa ‘China Girl’
Cornus kousa ‘Stellar Pink’

Cornus kousa: alle advies pagina’s

Hoe plant ik een boom?

Hoeveel water geef ik een boom?

Wat zijn meerstammige bomen?

Een boom snoeien doe je gewoon zelf

De mooiste voorjaarsbloeiers van 2023 (ge-update)

Op deze manier ga je boomziektes tegen

Veelgestelde vragen over Cornus kousa

Hoe groot wordt een Cornus kousa?

De groeisnelheid van een Cornus kousa is gemiddeld en de boom zal uiteindelijk een hoogte bereiken van 4 tot 8 meter.

Kan Cornus kousa in de schaduw?

De Japanse Kornoelje kan zowel volle zon als halfschaduw verdragen, maar het liefst staat de struik in volle zon. De grond waarin deze boom geplant wordt moet humusrijk zijn, maar mag niet te kalkhoudend zijn. Om de groei van de boom te optimaliseren, is het belangrijk om te zorgen voor een waterdoorlatende grond en een plek beschut tegen harde wind.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Cornus kousa kopen (Japanse kornoelje)

De Cornus kousa (Japanse kornoelje) is een prachtige boom die vaak wordt gebruikt in tuinen en parken. Deze boom behoort tot de familie van de Kornoeljes en is afkomstig uit Japan, China en Korea. De boom is vaak 4 tot 5 meter hoog en heeft een mooie ronde vorm. De bladeren zijn groen en glanzend en de bloemen zijn wit en komen in de lente tevoorschijn.

Bloesem Cornus kousa milky way

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein