Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Jonagold appelboom kopen

De Jonagold is één van de meest verkochte appels in de supermarkt. De zachtzoete, stevige appels zijn razend populair en worden veel uit het vuistje gegeten. Ook worden de Jonagold appels vaak verwerkt tot appeltaarten, appelflappen of appelmoes. De Jonagold appelboom staat ook wel bekend onder de naam Malus domestica ‘Jonagold’. De Jonagold halfstamboom wordt het meest verkocht, omdat de appel dichterbij de grond hangen en daardoor makkelijker te plukken zijn.

Verder lezen
Jonagold appels

Resultaten Toont alle 8 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Omdat de Malus domestica ‘Jonagold’ in allerlei formaten te koop is, is deze geschikt voor elke soort tuin: van kleine stadstuintjes tot boomgaarden. Onze Jonagold appelbomen zijn zelfbestuivend en daarom is het planten van één boom voldoende voor het produceren van overheerlijke, sappige Jonagold appels. Wil je meer appels? Zorg dan voor kruisbestuiving. Hierdoor zal de boom meer appels gaan ontwikkelen. Naast de lekker appels, is de boom ook zeer geliefd om zijn prachtige, heerlijk geurende appelbloesem.

Een Jonagold appelboom kopen

Een Jonagold appelboom koop je bij Bomendael.nl. Onze appelbomen worden goed verzorgd en zijn vrij van ziektes en plagen. We leveren de Jonagold appelboom in een pot, waardoor hij het hele jaar door geplant kan worden. Appelbomen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Bij Bomendael vind je de volgende soorten appelbomen.

  • Laagstam
  • Halfstam
  • Hoogstam
  • Leivorm

Verzorging van de Malus domestica ‘Jonagold’

De Malus domestica ‘Jonagold’ moet tweemaal per jaar gesnoeid worden. De eerste keer snoei je de boom rond juni. Hierbij haal je uitschieters en waterlot weg. Rond februari snoei je de boom nogmaals. Deze keer mag je ook dikke en dode takken verwijderen. Snoei de dunne scheuten terug tot op ongeveer 10 cm lengte. Deze scheuten zullen vervolgens dikker worden en vruchten gaan dragen. Zorg dat je niet snoeit wanneer het vriest, want dan kan de boom niet goed herstellen. 

De Malus domestica ‘Jonagold’ watergeven

De Jonagold appelboom heeft gelijk na het planten een emmertje water nodig. Geef in het eerste jaar elke week een emmertje water, want de boom is nog niet in staat om zichzelf van water te voorzien. In hete en droge maanden heeft de boom zelfs elke dag een emmer water nodig. Geef de boom geen water tijdens vorst, want dan bevriezen de wortels. 

Het planten van de Jonagold appelboom

De Jonagold appelboom staat het liefst op een zonnig plekje. De appel hebben namelijk veel zon nodig om te kunnen ontwikkelen. Verder groeit de boom op elke grondsoort, zolang de grond maar goed waterdoorlatend en vruchtbaar is. Je kunt de appelboom het hele jaar door planten, maar plant hem liever niet wanneer de grond bevroren is.

Voor het planten van de Malus domestica ‘Jonagold’ graaf je een ruim plantgat. Meng de uitgegraven grond met Vivimus bodemverbeteraar en stamp de grond goed aan. Geef de boom na het planten gelijk een emmertje water en maak de boom met een boomband vast aan boompalen, zodat deze niet kan omwaaien.

Veelgestelde vragen over de Malus domestica ‘Jonagold’

Hoe hoog wordt een appelboom Jonagold?

Een Malus domestica ‘Jonagold’ kan tussen de zes en acht meter hoog worden.

Hoe snel groeit een Malus domestica ‘Jonagold’?

De Malus domestica ‘Jonagold’ is een snelgroeiende boom. Halfstam en hoogstam Jonagold appelbomen zijn na één tot twee jaar vruchtdragend. Laagstam Jonagold appelbomen groeien iets langzamer en zijn na twee tot drie jaar vruchtdragend.

Wanneer kan ik de Jonagold appelbomen snoeien?

De Jonagold appelbomen kunnen aan het eind van de winter in februari en in het voorjaar rond juni worden gesnoeid.

Wanneer Malus domestica ‘Jonagold’ planten?

Jonagold appelbomen kunnen het hele jaar door worden geplant, omdat ze in de zomer in een pot worden geleverd. Zorg voor een vruchtbare grond en geef de boom na het planten gelijk water. Plant de Jonagold appelboom niet wanneer de grond bevroren is.

Wanneer bloeit de Jonagold appelboom?

De Malus domestica ‘Jonagold’ produceert in april en mei prachtige, heerlijk geurende appelbloesem.

Wanneer kan ik de Jonagold appels oogsten?

De zachtzoete appels van de Malus domestica ‘Jonagold’ kunnen in oktober worden geoogst.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Jonagold appelboom kopen

De Jonagold is één van de meest verkochte appels in de supermarkt. De zachtzoete, stevige appels zijn razend populair en worden veel uit het vuistje gegeten. Ook worden de Jonagold appels vaak verwerkt tot appeltaarten, appelflappen of appelmoes. De Jonagold appelboom staat ook wel bekend onder de naam Malus domestica ‘Jonagold’. De Jonagold halfstamboom wordt het meest verkocht, omdat de appel dichterbij de grond hangen en daardoor makkelijker te plukken zijn.

Jonagold appels

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein