Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Breedte vorm

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Vormbomen

Bij Bomendael verkopen wij niet alleen de reguliere bomen, maar je kan bij ons ook zogenaamde vormbomen kopen. Deze bomen zijn erg opvallend en zijn dus zeker een verrijking voor uw tuin. Ook voor een kleinere tuin is een vormboom ook erg geschikt, de meeste vormbomen worden namelijk niet heel groot. 

Verder lezen
Filter
Algemeen-Pruimenboom-Hoogstam-Leivorm

Resultaten Toont alle 21 resultaten

Sorteren op

Cilinderbomen

Wanneer je vormbomen wilt kopen, kun je kiezen voor een cilinderboom. Bij Bomendael verkopen wij zogenaamde cilinderbomen. Bij deze bomen is de kroon gesnoeid in de voor van een cilinder. Deze boom zal onder andere erg goed staan naast een oprijlaan. Maar ook midden in een tuin zal hij erg mooi staan. 

Dakbomen

Wanneer u een mooie, natuurlijke zonwering boven je terras wil hebben, zijn dakbomen van Bomendael een uitstekende keus. Bij deze bomen zijn de takken namelijk op een hoogte horizontaal geleid. Hierdoor krijgt u een platte kroon die niet veel ruimte inneemt en een uitstekende natuurlijke zonwering. 

Piramidebomen

Bij de piramidebomen die Bomendael verkoopt, is of de kroon gesnoeid in de vorm van een piramide, of groeien de takken al uit zichzelf al in deze vorm. Een goed voorbeeld hiervan is de Oostenrijkse Den.  

Treurbomen

Bij Bomendael verkopen wij ook treurbomen. Bij deze bomen groeien de takken bij de meeste soorten naar beneden. Er zijn ook soorten. zoals de Acer palmatum ‘Garnet’, groeien de takken meer horizontaal. Deze bomen zorgen met hun specifieke uiterlijk voor een echte blikvanger in jouw tuin. Treurbomen komen wel het beste tot hun recht als de takken mooi over kunnen hangen. Zo staan deze bomen bijvoorbeeld erg goed boven een vijver.

Vormbomen kopen bij Kwekerij Bomendael 

Wil je vormbomen kopen? Je bestelt de vormbomen gemakkelijk via onze webshop. Je kan kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Vormbomen

Bij Bomendael verkopen wij niet alleen de reguliere bomen, maar je kan bij ons ook zogenaamde vormbomen kopen. Deze bomen zijn erg opvallend en zijn dus zeker een verrijking voor uw tuin. Ook voor een kleinere tuin is een vormboom ook erg geschikt, de meeste vormbomen worden namelijk niet heel groot. 

Algemeen-Pruimenboom-Hoogstam-Leivorm

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein