Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’

De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ is een handpeer die aan het einde van september, begin oktober rijp zal zijn. Het formaat van deze peer is behoorlijk groot. Ook heeft de vrucht een goede smaak. Omdat de Doyenne du Comice boom een zelfbestuivende boom is, is het niet nodig om andere perenbomen in de buurt te planten, hoewel dit wel tot betere oogsten zal leiden. De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ is een behoorlijk resistente boom, waarmee de kans op ziekten minimaal is bij goed onderhoud.

Verder lezen
Filter
Pyrus communis 'Doyenne du Comice'

Resultaten Toont alle 8 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ is een aantrekkelijke verschijning in iedere tuin. Naast grote vruchten heeft de Doyenne du Comice boom ook mooie groene bladeren en een lichtgekleurde bloesem in het voorjaar. In het najaar zullen de bladeren oranje-rood verkleuren. Deze eigenschap is niet voor alle soorten van de Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ van toepassing. In de winterperiode zijn de karakteristieke takken zichtbaar. Ook vlinders zijn dol op deze perenboom Doyenne du Comice, wat extra levendigheid in de tuin biedt.

Verzorging van de Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’

De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ moet tweemaal per jaar worden gesnoeid. In de winter, wanneer het niet vriest,  snoei je de stam en de takken van de Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ boom tot ongeveer 20 centimeter terug. Tijdens de zomer snoei je de waterlot die daardoor is ontstaan af. Dit kan je het beste doen na de oogst van de Doyenne du Comice boom. Ook de takken waar heel veel vruchten aan hebben gezeten, kan je het beste uitdunnen. Te veel peren aan een tak zal namelijk negatieve invloed hebben op de smaak van de vruchten.

De Doyenne du Comice watergeven

Vooral in het eerste jaar na het planten, heeft de Doyenne du Comice boom tijd nodig om zich te hechten aan de grond. De boom is te jong om zichzelf van water te voorzien en daarom moet je zelf de boom watergeven. Ons advies is om dit in warme en droge periodes elke dag te doen. Giet in deze periodes een volle emmer water over de grond rond de stam, maar doe dit niet tijdens de vorstperiode. Na ongeveer twee jaar, hoef je nog maar een keer per week water te geven in de droge zomermaanden.

Het planten van de Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ boom

De Doyenne du Comice boom staat het liefste op een zonnige plek in niet al te natte grond. De zon zorgt er namelijk voor dat de vruchten zoet worden. Meng voor het planten de grond die je hebt uitgegraven met Vivimus bodemverbeteraar. Zo geeft je jouw boom een extra sterke start. Verwijder ook niet de zak of korf van de wortels. Deze kan gewoon worden meegeplant. Wanneer je dit wel gebeurd, kunnen de wortels beschadigen en vervalt de hergroeigarantie.

Geeft gelijk na het planten van de Doyenne du Comice boom goed water en veranker hem met boompalen en een boomband. Zo weet je zeker dat jouw boom niet scheefwaait. Houdt tussen twee Doyenne du Comice bomen een afstand van ongeveer 9 meter aan. De volwassen boom heeft een grote omvang een is daarom niet geschikt voor een kleine tuin.

Een Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ kopen van boomkwekerij Bomendael

Je bestelt de Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ gemakkelijk via onze webshop. Je kan kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Neem ook eens een kijkje bij al onze complete assortiment perenbomen of fruitbomen.

Veelgestelde vragen over de Doyenne du Comice boom

Hoe hoog/groot wordt een perenboom Doyenne du Comice?

De Doyenne du Comice boom kan een hoogte bereiken van tot wel 10 meter en heeft een zeer grote omvang wanneer hij volwassen is.

Hoe snel groeit een Doyenne du Comice?

Een Doyenne du Comice boom heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Welke maand moet ik de Doyenne du Comice snoeien?

Je kan jouw Doyenne du Comice boom het beste tussen begin december en eind februari snoeien, wanneer de groei stil staat en wanneer het niet kouder is dan -5 graden Celsius.

Wanneer kan ik de Doyenne du Comice planten?

Al onze fruitbomen kunnen het gehele jaar aangeplant worden. Buiten de winterperiode (november t/m maart) worden alle bomen namelijk geleverd in een pot inplaats van met een kluit. In Nederland kan een Doyenne du Comice met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant. De temperatuur in de herfst en het voorjaar speelt hierbij een belangrijke rol. Buiten deze periode wordt de Doyenne du Comice met pot geleverd en is het belangrijk om tijdens warme periode de boom elke dag voldoende water te geven. Als het vriest is het niet mogelijk om te poten.

Wanneer bloeit de Doyenne du Comice?

De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ bloeit in april en mei.

Hoelang duurt het voordat er peren aan de perenboom Doyenne du Comice groeien?

De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ kan na 3 jaar peren produceren. Het is belangrijk dat je de boom in het eerste en tweede jaar goed bemest, in het voorjaar en in het begin van de zomer. Je kan het beste wachten met snoeien tot na het derde jaar, omdat de boom ander minder peren zal gaan produceren.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’

De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ is een handpeer die aan het einde van september, begin oktober rijp zal zijn. Het formaat van deze peer is behoorlijk groot. Ook heeft de vrucht een goede smaak. Omdat de Doyenne du Comice boom een zelfbestuivende boom is, is het niet nodig om andere perenbomen in de buurt te planten, hoewel dit wel tot betere oogsten zal leiden. De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ is een behoorlijk resistente boom, waarmee de kans op ziekten minimaal is bij goed onderhoud.

Pyrus communis 'Doyenne du Comice'

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein