Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Breedte vorm

Prijs

Groenblijvende leibomen

Bij Bomendael verkopen wij verschillende groenblijvende leibomen. Deze bomen, waar op ongeveer 1,80 meter een rek in de boom is vastgemaakt, zorgen ervoor dat je het hele jaar meer privacy hebt. De leiboom groenblijvend namelijk uitstekend voor een schutting staan. Zo zorg je voor een natuurlijke afscheiding die ook nog eens het hele jaar door groen blijft.

Verder lezen
Filter
Algemeen-Perenboom-Hoogstam-Leivorm

Resultaten Toont alle 9 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Soorten groenblijvende leibomen

Bij Bomendael bieden wij vier soorten groenblijvende leibomen aan. Zo hebben we de Prunus laurier ‘Novita’. Deze laurier heeft als voordeel dat de boom erg sterk is. Ook is hij minder gevoelig voor ziektes en hij kan beter tegen kou. Verder houdt de laurier niet van te veel water in de grond.

Ook hebben wij de Photinia fraserie ‘Red Robin’. Deze glansmispel is geen snelle groeier waardoor hij zeker ook geschikt is voor kleinere tuinen. De bladeren die nieuw aan de boom groeien zullen eerst rood/roodbruin van kleur zijn. Later in het jaar verkleuren ze naar donkergroen. Het is niet moeilijk om een glansmispel te snoeien. Daardoor zal hij er het hele jaar mooi uit blijven zien.

De inmiddels welbekende Quercus ilex, beter bekend als de steeneik, verkopen wij bij Bomendael ook in leivorm. Deze van oorsprong afkomstige eik uit het Middellandse zeegebied kan ook in Nederland goed groeien. De steeneik houdt niet van teveel water in de bodem. Om deze steeneik optimaal tot zijn recht te laten komen is een bodemverrijker sterk aanbevolen.

Als laatste hebben we ook nog de Taxus ‘Baccata’. Deze welbekende boom uit de coniferen familie wordt in Nederland vaak aangeplant als haag. Wij verkopen hem ook als leivorm. De venijnboom kan eigenlijk op elke plek wel staan. De jonge takken zijn groen van kleur. Later zal dat bijkleuren naar donkergroen. 

Onderhoud van groenblijvende leibomen

Wintergroene leibomen moeten de eerste jaren goed verzorgd worden. De bomen verdampen namelijk het hele jaar door water, aangezien hun verdamping ook doorgaat in de winter. Daarom moet u ze ook in de winterperiode voldoende water geven. Ondersteun de groenblijvende leibomen ook met boompalen. Dit is nodig omdat de wintergroene bomen gedurende het hele jaar vol blad zitten.

Een leiboom groenblijvend van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt een leiboom groenblijvend gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplantservice, dan komen wij de boom bij je thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wilt u advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Alle groenblijvende leiboom soorten:

Glansmispel
Leilaurier
Steeneik
Taxus Bacatta

Alle groenblijvende leibomen adviespagina’s:

De voordelen van snelgroeiende bomen voor jouw tuin

Welke bomen zijn geschikt voor in de voortuin?

Groenblijvende leibomen de oplossing voor privacy!

Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Groenblijvende leibomen

Bij Bomendael verkopen wij verschillende groenblijvende leibomen. Deze bomen, waar op ongeveer 1,80 meter een rek in de boom is vastgemaakt, zorgen ervoor dat je het hele jaar meer privacy hebt. De leiboom groenblijvend namelijk uitstekend voor een schutting staan. Zo zorg je voor een natuurlijke afscheiding die ook nog eens het hele jaar door groen blijft.

Algemeen-Perenboom-Hoogstam-Leivorm

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein