Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Cydonia Oblonga ‘Vranja’

De Cydonia Oblonga ‘Vranja’ Kweepeer is een boom van beperkte afmeting die een opgaande vorm heeft met een bossige structuur. De bladeren hebben een ovale vorm en de brede kroon zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het blad is groen van kleur met uitlopende jonge bladeren die wit zijn met een zekere vilt structuur. De bloeiperiode vindt plaats in mei en juni, er vormen zich bloemen met witte tot wit roze kleuren die een aangename geur verspreiden. De peren kunnen na koken gebruikt worden om jam mee te bereiden, de schil is erg hard.

Verder lezen
Cydonia oblanga Vranja

Resultaten Toont alle 6 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De optimale bodem voor deze Cydonia Oblonga ‘Vranja’ Kweepeer is doorlaatbaar met goede maar niet overmatige voeding. De beste locatie is een enigszins beschutte plek in halfschaduw of in de zon. Het is een sterke kweepeerboom die winterhard is en geen last heeft van luchtvervuiling.

Verzorging van de Cydonia oblonga Vranja

De Cydonia oblonga Vranja is een makkelijk te verzorgen kweepeerboom. De kweepeer snoeien gebeurt voornamelijk wanneer de boom kaal is. Wanneer je de kweepeer gaat snoeien, moet je ervoor zorgen dat de boom open blijft. De peren hebben namelijk veel licht nodig om te kunnen groeien. Daarnaast hoeft de boom niet te worden bemest. De kweepeer kan last krijgen van bacteriën of ongedierte, maar dit is makkelijk te verhelpen met bestrijdingsmiddelen.

De Cydonia oblonga Vranja watergeven

Wanneer je jouw kweepeerboom ontvangt, moet je de boom gelijk na het planten watergeven. Dit is nodig voor de wortels, om zich stevig in de grond te kunnen hechten. Geef de Cydonia oblonga Vranja geen water tijdens vorst, omdat de wortels dan kapot kunnen vriezen. Het eerste jaar adviseren wij om de Cydonia oblonga Vranja regelmatig water te geven, vooral in de droge zomermaanden. In de droge zomermaanden heeft de boom het eerste jaar elke dag een emmer/gieter water nodig. Giet het water rustig en dicht bij de stam op de grond zodat de wortels het goed kunnen opnemen.

Het planten van de Cydonia oblonga Vranja

Plant de Cydonia oblonga Vranja op een zonnige of halfschaduw plaats. De boom is winterhard en kan temperaturen van tot wel – 25 graden Celsius overleven. je kan de boom hierdoor het hele jaar planten. Graaf een groot gat waar de wortels van de kweepeer gemakkelijk in passen en vermeng de uitgegraven grond met Vivimus bodemverbeteraar. Veranker daarnaast de boom met twee boompalen en een boomband, zodat de boom niet schuin waait. Na het eerste jaar kan je de kweepeer snoeien.

Veelgestelde vragen over de Cydonia oblonga ‘Vranja’

Hoe hoog/groot wordt een Cydonia oblonga ‘Vranja’?

De kweepeer kan tussen de drie en vijf meter hoog worden.

Hoe snel groeit een Cydonia oblonga ‘Vranja’?

Deze kweepeer heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Wanneer kan ik de Cydonia oblonga ‘Vranja’ snoeien?

De Cydonia oblonga ‘Vranja’ snoeien kan vanaf februari tot april. De kweepeer snoeien kan ook in het najaar gebeuren, wanneer de boom kaal is, tussen november en december.

Wanneer kan ik de Cydonia oblonga ‘Vranja’ planten?

Door dat de kweepeer winterhard is, kan hij in principe het hele jaar geplant worden. Plant de boom echter niet wanneer de grond bevroren is.

Wanneer bloeit de Cydonia oblonga ‘Vranja’?

De kweepeer bloeit in mei.

Wanneer kan ik de Cydonia oblonga ‘Vranja’ oogsten?

De Cydonia oblonga ‘Vranja’ zijn herfstperen en zijn tussen half september en half oktober rijp voor de pluk.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Cydonia Oblonga ‘Vranja’

De Cydonia Oblonga ‘Vranja’ Kweepeer is een boom van beperkte afmeting die een opgaande vorm heeft met een bossige structuur. De bladeren hebben een ovale vorm en de brede kroon zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het blad is groen van kleur met uitlopende jonge bladeren die wit zijn met een zekere vilt structuur. De bloeiperiode vindt plaats in mei en juni, er vormen zich bloemen met witte tot wit roze kleuren die een aangename geur verspreiden. De peren kunnen na koken gebruikt worden om jam mee te bereiden, de schil is erg hard.

Cydonia oblanga Vranja

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein