Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Trompetboom (Catalpa bignonioides)

De Catalpa, ook wel bekend als de trompetboom, is een prachtige boom met opvallende bloemen en grote bladeren. Het is een snelgroeiende boom die kan worden gevonden in veel parken en achtertuinen in Europa en Noord-Amerika. De boom kan tot 30 meter hoog worden en heeft een brede, open kroon. In de zomer produceert de Catalpa grote, witte of gele bloemen in trompetvorm, die een aangename geur afgeven. In de herfst veranderen de bladeren van groen naar geel, voordat ze afvallen.

Verder lezen
catalpa bignonioides meerstammig

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De verzorging.

Om deze boom gezond te houden is het belangrijk om de volgende verzorgingstips in acht te nemen: plant de boom in een geschikte grond, de Catalpa heeft het liefst goed doorlatende grond. Plaats de boom op een zonnige plek, want de Catalpa heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Geef de boom regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, zodat de Catalpa voldoende water heeft om gezond te blijven. Snoei de boom indien nodig om de grootte onder controle te houden en de boom een goede vorm te geven. Behandel de boom tegen plagen en ziekten indien nodig, hoewel de Catalpa over het algemeen resistent is tegen plagen en ziekten, kan soms aangetast worden door bepaalde insecten of schimmels.

De snoei van de trompetboom

Het snoeien van de Catalpa, ook wel bekend als de trompetboom, is een belangrijk onderdeel van de verzorging van deze boom. Het is aan te raden om de boom te snoeien in de winter of het vroege voorjaar omdat de boom dan in rust is. Bij het snoeien is het belangrijk om dode, beschadigde of zieke takken te verwijderen, dit helpt om plagen en ziekten te voorkomen en de boom gezond te houden. Overhangende takken moeten worden geknipt om de grootte van de boom onder controle te houden en de boom een goede vorm te geven. Verwijder ook de takken die te dicht bij elkaar groeien, dit helpt om goede luchtcirculatie rond de boom te behouden en plagen en ziekten te voorkomen. Houd er rekening mee dat snoeien invloed kan hebben op de bloemenproductie, dus overweeg zorgvuldig hoeveel en welke takken u wilt verwijderen. Ook is het belangrijk om voorzichtig te snoeien om schade aan de boom te voorkomen.

Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Trompetboom (Catalpa bignonioides)

De Catalpa, ook wel bekend als de trompetboom, is een prachtige boom met opvallende bloemen en grote bladeren. Het is een snelgroeiende boom die kan worden gevonden in veel parken en achtertuinen in Europa en Noord-Amerika. De boom kan tot 30 meter hoog worden en heeft een brede, open kroon. In de zomer produceert de Catalpa grote, witte of gele bloemen in trompetvorm, die een aangename geur afgeven. In de herfst veranderen de bladeren van groen naar geel, voordat ze afvallen.

catalpa bignonioides meerstammig

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein