Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

Hoeveel water geef ik een boom?

f76f4abf niet sproeien en zwembaden vullen
Hoeveel water geef ik een boom? 2

Geef je boom de juiste hoeveelheid water

Wanneer je net bomen hebt aangeplant, is het heel belangrijk om ze de juiste hoeveelheid water te geven. Wat deze juiste hoeveelheid water is, is afhankelijk van verschillende factoren. Hier vertellen wij je graag meer over. Wanneer je hiermee rekening houdt tijdens het geven van water aan je bomen, zul je langer kunnen genieten van schitterende bomen in de tuin. Zeker als je de bomen ook op de juiste manier snoeit en ze eventueel regelmatig van bemesting voorziet. Maar alles begint bij de vraag: hoeveel water heeft een boom nodig? Laten we eerst het antwoord op deze vraag eens geven.

Water geven is afhankelijk van verschillende factoren

Niet iedere boom heeft op hetzelfde moment dezelfde hoeveelheid water nodig. Zo hebben jonge, net aangeplante bomen wat meer water nodig dan bomen die al wat langer geleden geplant zijn. Ook is het bij het water geven van bomen natuurlijk goed om te kijken naar het seizoen en het weer. In de natte herfst- en wintermaanden is het natuurlijk niet nodig om veel water te geven. Is het juist erg zonnig of vriest het? Ook dan is het niet verstandig om water te geven, want dan kan de boom beschadigd raken. Gebruik bij het water geven van bomen vooral je gezonde verstand: is het wel herfst, maar heeft het al een lange tijd niet geregend? Dan hebben je bomen natuurlijk, ondanks het seizoen, wel water nodig. Ook hoef je niet snel bang te zijn dat je teveel water geeft. Je hebt pas te veel water gegeven als je in een hand grond knijpt en er komt dan water uit. Het is ook verstandig om het geven van water, zeker in een erg droge periode, te verspreiden over de dag. De boom heeft dan meer aan het gegeven water en er zakt minder water ongebruikt de grond in.

Ontvang het beste advies

Wil je bomen aanplanten in je tuin? Of heb je dit al een hele tijd geleden gedaan, maar willen je bomen maar niet groeien? De specialisten van Bomendael bekijken graag de situatie en voorzien je vervolgens van persoonlijk advies. Zo staan je bomen er snel mooi bij en kun je lang genieten van mooie bomen, met misschien in de lente wel prachtige bloesems die je vaak bij fruitbomen ziet. Vraag onze experts dus om advies!

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein