Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Stamomtrek

Breedte vorm

Prijs

Glansmispel Photinia fraseri ‘Red Robin’

De glansmispel, of de photinia fraseri 'Red Robin', zoals de plant echt heet, is een leuke wintergroene heester. In het voorjaar krijgt deze heester een felrood nieuw blad waardoor hij er prachtig uitziet. Hij wordt ongeveer 3 tot 5 meter hoog en heeft een brede vorm, dus hij staat perfect als boom of als vaste plant in je tuin. De Photinia fraseri ‘Red Robin’ houdt zijn blad de hele winter vast en loopt uit met rode ‘punten’. De glansmispel kan zowel in de zon, schaduw of halfschaduw groeien, dus hij past in vrijwel elke tuinstijl.

Verder lezen
photinia fraseri red robin de glansmispel meerstammig

Resultaten Toont alle 3 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

Ben jij ook zo’n fan van een wintergroene haag die in de lente uitbundig rood blad krijgt? Wij wel! De glansmispel ‘Red Robin’ is een unieke plant die helaas nog niet zo bekend is in Nederlandse tuinen. Wat ons betreft is dat een groot gemis. Het wordt nog leuker als de bladeren ouder worden en naar donkergroen veranderen. Dus laten we deze prachtige plant meer aandacht geven!

Eigenschappen Glansmispel ‘Red Robin’

De glansmispel ‘Red Robin’ is een prachtige boom die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een boom die snel groeit, een goede dichtheid biedt en het hele jaar door groen blijft. Deze boomsoort heeft een uniek uiterlijk, met felrood nieuw blad in het voorjaar en een overgang naar donkergroen als de bladeren ouder worden. Het is een breed groeiende plant die snel groeit, met een groei van ongeveer 35 cm per jaar en een maximale hoogte van 3 tot 5 meter.

Geeft genoeg privacy

Een van de belangrijkste eigenschappen van de glansmispel ‘Red Robin’ is de dichtheid van de boom. Deze plant is blikdicht, wat betekent dat hij voldoende privacy en bescherming biedt, het hele jaar door. Houd er wel rekening mee dat de dichtheid kan afnemen wanneer de haag in de winter een deel van het blad verliest.

Groenblijvend en bladhoudend in de winter

Deze boom is wintergroen, wat betekent dat hij het hele jaar door groen blijft. Hoewel de glansmispel ‘Red Robin’ bestand is tegen koude temperaturen, kan het wel blad verliezen als deze niet voldoende beschermd wordt tegen de koude winterwind.

De standplaats van de Glansmispel ‘Red Robin’

De standplaats van de glansmispel ‘Red Robin’ is heel belangrijk voor de groei en gezondheid van de plant. Hij houdt van humusrijke grond die niet te zuur of te alkalisch is. Dit betekent dat de grond een neutrale pH-waarde moet hebben. Als de grond te zuur of te alkalisch is, kan dit leiden tot problemen met de groei van de plant en een verminderde weerstand tegen ziekten en plagen. Een humusrijke grond is rijk aan organisch materiaal en voedingsstoffen, wat de plant helpt om gezond te groeien.

Bodemvochtigheid

Bodemvochtigheid is een belangrijk aspect voor de groei en gezondheid van de glansmispel ‘Red Robin’. Het is van groot belang dat de grond waterdoorlatend is om overtollig water snel te laten weglopen en te voorkomen dat de wortels verrotte. Aan de andere kant, als de grond te droog is, kan dit ook leiden tot problemen voor de plant. De glansmispel ‘Red Robin’ heeft voldoende vocht nodig om gezond te groeien, dus het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is. Een manier om de bodemvochtigheid te controleren is door een vinger in de grond te steken, als de grond droog aanvoelt is het tijd om te water geven. Het is echter wel belangrijk om te voorkomen dat de grond te nat is, omdat dit kan leiden tot problemen met de wortels. Een goede drainage is daarom ook belangrijk.

Glansmispel als meerstammig boom of leiboom?

Bij Bomendael.com kweken we twee verschillende soorten Glansmispels namelijk: meerstammig en als leiboom

De Photinia fraseri ‘Red Robin’ meerstammig is helemaal hot in Nederland, en terecht! Je krijgt vaak 3, 4 of zelfs 5 stammen voor de prijs van één en dat is een leuke volle toevoeging aan je tuin. Hij staan geweldig als solitaire boom in je voortuin, maar ook in een hoekje van je achtertuin of eigenlijk waar je maar wilt.

De Photinia fraseri ‘Red Robin’ leiboom is een prachtige leiboom die zich gemakkelijk laat snoeien. Dit maakt het een ideale boom voor mensen die de gewenste vorm willen behouden in hun tuin. De wortelstructuur van deze boom is oppervlakkig met fijne vertakkingen. Hij groeit niet snel, dus hij is geschikt voor kleinere tuinen die beschut liggen. Dit is een wintergroene leiboom met mooie bladeren die het hele jaar door van kunt genieten.

Hoe plant je een Glansmispel Photinia fraseri ‘Red Robin’?

De beste tijd om de glansmispel te planten is tussen midden september en eind april, wanneer de kans op vorst het kleinst is. Let wel op dat als het gaat vriezen of dreigt te gaan vriezen, het beter is om het planten uit te stellen. Het net dat om de wortelkluit zit, kan gewoon in de grond blijven. Het is gemaakt van afbreekbaar materiaal en wordt opgenomen door de grond. Planten in pot kunnen ook gewoon in de zomer geplant worden, maar doe dit niet als het extreem droog is. Zorg ervoor dat je humusrijke grond gebruikt bij het planten van deze haag, dit geeft de glansmispel dat extra beetje dat nodig is om goed aan te slaan.

Het onderhouden van de Glansmispel

Het onderhouden van de glansmispel ‘Red Robin’ is niet heel intensief, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Laten we eens kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw boom er tiptop uitziet!

Water geven van de Red Robin

Het is belangrijk om de boom voldoende water te geven, vooral in droge periodes. De glansmispel is geen fan van een droge grond, dus houd dat in de gaten. En als je net de boom hebt geplant, geef hem dan de eerste paar weken extra water om hem een boost te geven.

Beschermen

De glansmispel kan bladeren verliezen als hij te veel last heeft van de koude wind. Om dit te voorkomen kun je een laag afgevallen blad rond de voet van de haag laten liggen of aanbrengen. Of als je boom in een blootliggende plek staat, kun je een wintervliesdoek om de haag plaatsen.

Wanneer moet je de glansmispel snoeien?

De glansmispel is een flexibele boom als het gaat om snoeien. Als je hem helemaal niet snoei, zal hij uitgroeien tot een brede struik of boom met lossere takken en een uitbundige bloei. Maar als je hem als haagplant of leiboom wilt gebruiken, raden we aan om hem één of twee keer per jaar te snoeien, liefst op een bewolkte dag aan het begin van de zomer. Je kunt hem gemakkelijk en snel met een heggenschaar snoeien voor een strak resultaat, of met een snoeischaar voor een meer natuurlijke look. Als de glansmispel te groot is geworden, kun je hem verjongen door een deel van de takken helemaal terug te snoeien. Doe dit een paar keer en hij zal weer fris en jong zijn!

Een glansmispel kopen bij Bomendael.com?

Wil je een opvallende, wintergroene haag, een unieke boom of een leiboom? Zoek niet verder! Onze glansmispel is perfect voor jou. Creëer beschutte plekjes in je tuin met een glansmispelhaag of geniet van vrijheid met een paar glansmispel leibomen. Of ga voor een opvallende solitair, de glansmispel is de perfecte aanvulling voor jouw tuin. Kom langs of bestel eenvoudig online en verrijk je tuin met glansmispel!

Veelgestelde vragen over Glansmispel Photinia fraseri ‘Red Robin’

Wanneer bloeit de Glansmispel 'Red Robin'?

De glansmispel 'Red Robin' is een prachtige haagplant die in het voorjaar uitloopt met vuurrode scheuten die later groen worden. Deze heester groeit snel, maar blijft beperkt in hoogte, met een maximale hoogte van 2-3 meter. In mei en juni krijgt de plant kleine witte bloemen en in de winter blijft de heester groen. De bessen zijn blauw tot zwart.

Is de glansmispel giftig?

De bessen worden gegeten door vogels. Voor mensen is de bes niet eetbaar want ze zijn giftig.

Is glansmispel bladhoudend?

Ja, de Glansmispel 'Red Robin’ is bladhoudend en groenblijvend in de winter
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Glansmispel Photinia fraseri ‘Red Robin’

De glansmispel, of de photinia fraseri 'Red Robin', zoals de plant echt heet, is een leuke wintergroene heester. In het voorjaar krijgt deze heester een felrood nieuw blad waardoor hij er prachtig uitziet. Hij wordt ongeveer 3 tot 5 meter hoog en heeft een brede vorm, dus hij staat perfect als boom of als vaste plant in je tuin. De Photinia fraseri ‘Red Robin’ houdt zijn blad de hele winter vast en loopt uit met rode ‘punten’. De glansmispel kan zowel in de zon, schaduw of halfschaduw groeien, dus hij past in vrijwel elke tuinstijl.

photinia fraseri red robin de glansmispel meerstammig

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein