Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

Alle tips voor het kopen van een fruitboom

fruitboom
Alle tips voor het kopen van een fruitboom 2

Altijd al een fruitboom in je tuin gewild, de lekkerste appels plukken uit eigen tuin? Of gaat je hart sneller kloppen van een boom met sappige peren? Het aanbod is enorm, en daarom misschien des te moeilijk om te bepalen welke fruitboom je gaat kopen. In deze blog lees je alle tips voor het kopen van een fruitboom. Waar moet je op letten?

Verschillende soorten fruitbomen

Je kunt met fruitbomen alle kanten op. Ze komen in voor in wel meer dan honderd soorten, kleuren en formaten. En dan hebben we het nog niet eens over alle varianten per soort. In het Nederlandse klimaat doet echter niet elke fruitboom het even goed. Dit maakt de keuze wel iets makkelijker. Bij Bomendael hebben we fruitbomen in ons assortiment, onder te verdelen in acht soorten met daarbij ontzettend veel varianten. Van appelbomen, kersenbomen, tot aan pruimenbomen en abrikozenbomen. We hebben voor ieder wat wils.

Lees de blog Soorten fruitbomen, welke past bij jou? voor meer informatie.

Hoogstam of leivorm? Welke vorm past bij jou?

Naast verschillende soorten fruitbomen zijn er ook diverse modellen waar je uit kunt kiezen. Daarbij is het goed om na te denken of je genoeg ruimte hebt voor een fruitboom. Bepaal op voorhand de standplaats en besef je goed dat de boom bij aankoop vele male kleiner is dan een volgroeide boom. Een hoogstam fruitboom groeit vele malen harder dan een laagstam fruitboom. Zeker voor mensen met een kleinere tuin of balkon is het goed om hier rekening mee te houden. 

Benieuwd voor welke vorm je moet gaan? Lees dan Zo kies je de juiste vorm boom bij Bomendael.

Hier moet je op letten bij het planten van een boom

Bij het planten van grote bomen moet je letten op een aantal zaken. Een stamomtrek van maximaal 20 zijn te planten met twee personen. Houdt hierbij rekening met het gewicht van de boom dit kan wel oplopen tot honderden kilo’s. Voor grotere bomen kun je het beste een hovenier inschakelen. Zo verklein je ook de kans op beschadigingen. De meeste bomen kunnen het beste geplant worden tussen de maanden oktober en april.

Snoeien

Voor de meeste fruitbomen geldt dat ze twee keer per jaar gesnoeid moeten worden. Het aantal Wisselend per fruitboom, kijk altijd na of dit voor de, door jou gekozen, fruitboom geldt. Snoeien doen we om de fruitboom gezond te houden en om de vorm te bepalen. Het kan zijn dat de boom heel veel zonlicht wegneemt of dat hij praktisch te groot wordt. Heb je groene vingers? Dan moet dit vast geen probleem voor je zijn. Je kunt de boom ook laten snoeien maar over het algemeen kan je het zelf. Lees alle tips over hoe je zelf een boom kunt snoeien hier

Een fruitboom bestellen bij Bomendael

Ben je enthousiast geworden en klaar voor een fruitboom? Bestel deze dan gemakkelijk online op onze webshop en profiteer van onze aanplantservice, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, onze experts helpen je graag.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein