Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

Een boom snoeien doe je gewoon zelf

Heb jij ook één of meerdere schitterende bomen in jouw tuin staan, maar weet je niet goed wat je er mee aan moet? De specialisten van Bomendael helpen je graag met handige tips. In deze blog vertellen we je graag alvast wat algemene tips, zodat je zelf al aan de slag kunt. Want al lijkt het zelf snoeien van bomen een beetje eng, met het juiste materiaal en onze handige tips kom je er wel. Het is wel belangrijk dat je erop let dat je jouw bomen gaat snoeien in de juiste periode in het jaar, maar daarover later meer.

De beste periode om jouw bomen te snoeien

Wanneer je zelf bomen gaat snoeien, dan gebeurt dit natuurlijk wanneer jou dat het beste uitkomt. Ook bespaar je veel geld, want het inhuren van een vakman kost algauw een flink bedrag. Maar hoe kan je bomen het beste snoeien en wanneer kan je dit het beste doen? Wij helpen je graag met het vinden van de antwoorden op deze vragen. Voor elke bomensoort is de beste snoeitijd eigenlijk anders, dus je kan het best even contact opnemen met de specialisten van Bomendael om advies in te winnen. Wat voor zichzelf spreekt, is in ieder geval dat jouw bomen niet moet snoeien als het vriest. Verder kan het snoeien van bomen in veel gevallen het hele jaar door, maar natuurlijk is er voor iedere boom wel een ‘beste snoeitijd’.

Vier gouden tips voor het zelf snoeien van bomen

Durf jij het aan om zelf bomen te snoeien? Dan hebben wij vier gouden tips voor jou. Hiermee wordt het snoeien van jouw bomen vast een succes. De tips zijn als volgt:

  1. Snoei als eerste dubbele knoppen weg, zodat je een recht omhoog groeiende hoofdtak overhoudt.
  2. Vervolgens ga je de boom ‘opkronen’. Dat wil zeggen dat je de onderste takken langs de stam weghaalt, zodat je onder de boom door kunt lopen.
  3. Snoei ook zeker tegen elkaar schurende takken weg. Zo worden wonden voorkomen. Wonden zijn op zich al schadelijk voor de boom, maar in de wonden huizen ook vaak schimmels, die de boom nog verder verzwakken.
  4. Let erop dat je maximaal 1/3 van de kroon wegsnoeit. Als je meer wegsnoeit, ontwikkelt de boom waterloot: recht opstaande kleine takjes, die in groten getale voorkomen en de boom zo overwoekeren.

Heel veel succes met snoeien!

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein