Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Notenbomen

Bij een notenboom kopen zul je direct merken dat er veel notenbomen soorten op de markt verkrijgbaar zijn. Wij zijn hier vooral bekend met de walnoot, ook bekend als de Perzische walnoot.

Notenboom
illustratie-vingerafdruk
Notenbomen Filteren

Resultaten Enig resultaat

Sorteren op

Oorspronkelijk komen deze bomen uit Centraal-Azië van waaruit ze verspreid zijn. Zoals voor vele boomsoorten geldt, werd ook de notenboom door de Romeinen verder verspreid in Europa. Hoewel de oorsprong in een warmer klimaat ligt, kan deze boom ook goed overweg met kou en regen. Het notenboom blad zal in de herfst van de takken vallen, het is wel een winterharde boom.

Japanse notenboom

Er zijn diverse notenbomen soorten over de hele wereld. Zo is er de Ginkgo, Eendenpootboom of Tempelboom, ook wel bekend als de Japanse notenboom. Door de naam is het wellicht een verrassing dat de oorsprong van deze boom in China ligt. Het betreft een historische soort die als ‘levend fossiel’ aangemerkt kan worden.

Notenbomen kwekerij

Notenhout is populair in de meubel industrie, vandaar dat het niet lastig is om een notenbomen kwekerij te vinden. Er werden vroeger zelfs propellers voor vliegtuigen mee gemaakt, dat geeft wel aan hoe betrouwbaar en sterk dit type hout is. Walnoten hout is ook in trek geweest bij exclusieve auto’s om het interieur mee te bekleden.

Notenboom kopen

Bij aanschaf van dit soort bomen dient men er rekening mee te houden dat het hoge bomen zijn. Twintig tot dertig meter is de norm voor volgroeide notenbomen in hoogstam vorm. Na pakweg tien jaar zal de boom een hoogte van circa tien meter hebben bereikt. Naast het hoogstam model vindt u bij Bomendael ook de laagstam notenboom en de zelfbestuivende notenboom. Bij walnotenbomen groeien zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen aan dezelfde boom. De vrouwelijke bloemen kunnen als trossen hangen of individueel, de mannelijke bloemen zijn katjes die aan de takken hangen. Met name rassen zoals de “Broadview’ zijn erg vruchtbaar omdat de vrouwelijke bloemen beter verspreid zijn over de takken.

Toepassingsmogelijkheden

Er zijn diverse toepassingen voor notenbomen. Zo worden ze vaak aangetroffen langs straten, in parken maar ook in grote tuinen als speelboom. Naast de mooie bladeren, de bloemen en katjes produceren ze in het najaar ook heerlijke walnoten die op verschillende manieren geconsumeerd kunnen worden. De bomen groeien langzaam, vormen een dikke stam en hebben lange wortels. Er dient daarom een ruime afstand aanwezig te zijn tussen individuele bomen.

Een notenboom van Kwekerij Bomendael

U bestelt de notenbomen gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Neem ook eens een kijkje bij al onze fruitbomen.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina