Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

De voordelen van snelgroeiende bomen voor jouw tuin

Ben jij van plan om een geheel nieuwe tuin aan te leggen compleet met een gazon, terras en borders vol bloemen, planten en bomen? Of wil je jouw bestaande tuin een mooie nieuwe toevoeging geven door een boom te planten? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk genieten van een bloeiende tuin met zoveel mogelijk groen. Maar over het algemeen duurt het bij bomen vrij lang voordat ze volgroeid zijn. Daarom bieden snelgroeiende bomen een uitkomst. 

In deze blog inspireren we je graag met de voordelen van diverse soorten snelgroeiende bomen. Ook vertellen we je waar je die het beste kunt planten en hoe je ze het beste kunt verzorgen. Daarnaast gaan we in op snel groeiende groenblijvende bomen.

Wil je snelgroeiende bomen planten? Je kunt kiezen uit onder andere: 

Plataan ook wel Platanus acerifolia, ook verkrijgbaar in een dakvorm

Prunus serrulata

Kanzan

Lei-haagbeuk ofwel Carpinus Betulus;

Malus domestica Gloster appelboom;

Heptacodium Miconioides ofwel de Zevenzonenboom;

Juglans Regia notenbomen.

Waarom snelgroeiende bomen planten

Het is fijn om te weten dat er snelgroeiende bomen beschikbaar zijn die je een instant tuin geven. Want soms ben je op zoek naar een mooie boom die je snel het gewenste resultaat geeft. Bijvoorbeeld omdat je net bent verhuisd naar een nieuwe woning. Waarschijnlijk is je nieuwe huis helemaal perfect. Maar als je uit het raam naar buiten kijkt, merk je dat je wel erg ‘op het zicht’ zit. Door voor snel groeiende groenblijvende bomen te kiezen, ben je vier seizoenen lang verzekerd van je privacy.

Ook doen die het prima als natuurlijke windschermen en zonneschermen. Ligt er een uitgestrekt grasveld rond je woning? Door snelgroeiende bomen te planten, kun je deze vlakte op een fraaie manier aankleden en creëer je een parkachtige tuin. 

Eindeloze mogelijkheden 

De mogelijkheden zijn eindeloos, want je kunt jouw favoriete rassen selecteren uit een groot en veelzijdig assortiment. Leibomen zijn een goede keuze als je een natuurlijke groene afscheiding wilt 

aanleggen. De snelst groeiende boom uit deze categorie is de lei-haagbeuk, die ook bekend staat onder de naam Carpinus Betulus. Deze leiboom valt met name op door de sterke grijze stam met een krachtig voorkomen. De jongere twijgen bezitten een bruingrijze tint en takken die al wat ouder zijn, hebben een donkergrijze kleur. Een goede reden om voor Haagbeuken te kiezen, is de verhoogde privacy die het bladerdek biedt.

Maar ook met andere mooie snelgroeiende bomen kun je zorgen voor meer beschutting. Als je kiest voor een fruitboom zoals de Malus domestica Gloster appelboom, heb je er dubbel plezier van. Deze boomsoort geeft heerlijk sappige appels met een prachtige, donkerrode kleur. Met een voedingsrijke bodem kun je rekenen op een zeer krachtige, snelgroeiende boom die ook geschikt is voor de kleine tuin. In het bijzonder als je de Malus domestica Gloster in een pot plant. 

Lange bloeiperiode

De Zevenzonenboom die ook wel de Heptacodium Miconioides wordt genoemd, staat in de periode van september tot en met oktober in bloei. Dankzij de lange bloeiperiode zullen veel insecten gretig gebruik maken van dit soort snelgroeiende bomen. Wanneer de vele trossen met witte bloemetjes uitgebloeid zijn, komen daar prachtig uitziende vruchten voor in de plaats. Ook de herfstkleuren – die variëren van paars tot aan geel – zorgen voor een waar schouwspel. Meestal wordt de Zevenzonenboom opzichzelfstaand toegepast, maar ook als afscheiding in een Oosterse tuin is dit een uitstekende keuze.  

Prachtige uitstraling

Als je snel groeiende groenblijvende bomen in je tuin wilt planten, kun je ook kiezen voor bepaalde soorten notenbomen. Die geven je tuin een prachtige uitstraling en bieden je een aangename 

schaduwrijke plek in de zomer. Natuurlijk geeft deze boom je ook heerlijke vruchten. Je kunt bijvoorbeeld de Juglans Regia planten. Deze notenboom is een prachtige toevoeging voor je tuin en heeft een mooie bolvormige kroon aan groene bladeren. In mei en juni verschijnen de bloemen in hangende geelgroene katjes, gevolgd door eetbare noten. 

De hoogte van deze klassieker onder de snelgroeiende bomen kan oplopen tot dertig meter voor een volgroeide boom. De Juglans Regia vraagt veel ruimte en is daarom geschikt voor een grote tuin, lanen en parken. Ben je op zoek naar een snelgroeiende boom voor een kleine tuin? Dan vind je die ongetwijfeld onder de andere soorten (noten)bomen. 

Hoe verzorg je snelgroeiende bomen?

Hoewel het verschilt per soort, kost het bij de meeste snelgroeiende bomen niet veel tijd om ze goed te verzorgen. Door ze op een goede manier te planten, de juiste hoeveelheid water te geven en zo nu en dan te bemesten, zullen de bomen goed gaan groeien. Om ze op de juiste maat te houden, dien je snel groeiende groenblijvende bomen en andere soorten op gezette tijden te snoeien. Voor de 

meeste groenblijvers is de vroege herfst de beste periode en voor loofbomen is dat het vroege voorjaar. 
Heb je een keuze kunnen maken? Snelgroeiende bomen bestel je snel en eenvoudig online bij Bomendael. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, de medewerkers van onze kwekerij helpen je graag!

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein