Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

Hoe plant ik een boom?

Wij vertellen je graag alles over waar je op moet letten als je een boom wilt planten. Zo kun je zo snel mogelijk en zo lang mogelijk genieten van een mooie boom in je tuin. Ook wanneer je specifieke bomen wilt planten, zoals een fruitboom, dan helpen wij je graag. Er zijn dan namelijk een aantal zaken waar je op moet letten. Dat vertellen we je in dit blog.

Zo plant je mooie bomen in je tuin

Ben je van plan om je tuin aan te pakken en er je droomtuin van te maken? Dan mogen een paar mooie bomen niet ontbreken. Deze geven de tuin namelijk een unieke uitstraling en bovendien heb je keuze uit verschillende soorten bomen. Dit zijn bekende boomsoorten als eiken, berken en iepen, maar ook verschillende fruitbomen. Je kweekt dan niet alleen je eigen verse fruit, maar je krijgt in het voorjaar ook nog eens mooie bloesemblaadjes aan deze bomen. Ze zijn dus een sieraad voor je tuin.

Let hierop bij het planten van fruitbomen

Het is het beste om fruitbomen te planten als de vruchten “in rust” zijn. Toch leveren wij het hele jaar door. In de winter kun je bij ons terecht voor fruitbomen met draadkluit en in de zomer voor fruitbomen in een pot. Wanneer je de bomen plant in de maanden november en december, zullen deze in het voorjaar daarna wortels aanmaken, waarna je na het oogsten geniet van de lekkerste vruchten van een sterke en gezonde boom. Maar ook in de zomermaanden is het zeker mogelijk om bomen te planten. Dit kan als je bomen koopt die in een pot geteeld zijn.

Zo krijg je een sterke en gezonde boom

De bomen van Bomendael worden ’s winters geleverd met een draadkluit om de wortels extra te beschermen. In deze tijd hebben de bomen wat meer verzorging nodig, maar je krijgt van onze specialisten altijd goed en persoonlijk advies. Het enige wat je hoeft te doen is de draad losknippen en de boom vervolgens met kluit en al te planten. De meeste fruitbomen kun je planten wanneer de vruchten in rust zijn. De beste periode is in de maanden november en december, want dan zullen de bomen het voorjaar daarop wortels aanmaken. Belangrijk is wel dat je een fruitboom nooit plant bij vorst! Wanneer vervolgens de tijd is aangebroken om te oogsten, geniet je van de lekkerste vruchten van een sterke en gezonde boom.

Andere bomen planten: Hoe plant ik een boom?

Ook wanneer je andere bomen dan fruitbomen wilt planten kun je terecht bij Bomendael. Bloesembomen, vormbomen, leibomen en meerstammige bomen, deze bomen kunnen het hele jaar door geplant worden, mits ze in een pot zijn gekweekt. Ze kunnen dan namelijk beter tegen kou en kunnen ook beter tegen een stootje. Wil je bomen uit de volle grond planten? Doe dat dan bij kouder weer, maar niet als het vriest. Zorg ervoor dat de grond niet te droog of te nat is en dat deze voldoende voedingsstoffen bevat. Zo is het verstandig om bijvoorbeeld de grond na het planten te bemesten met koemestkorrels of de potgrond met turf te vermengen om de grond rijker te maken. Het is verstandig om een aanplantpakket te kopen bij het aanschaffen van een boom. Dit pakket bevat namelijk bemeste aanplantgrond, diverse boompalen, boombanden en spijkertjes om deze vast te zetten. Een aanplantpakket is ook te koop in de webshop. Wat je in ieder geval niet moet doen is de boom te diep planten, de grond rondom de boom betegelen of de grond zout maken.

Bescherm de boom tegen weersinvloeden

Eén ding is belangrijk als je fruitbomen of andere bomen gaat planten: het beschermen van de boom tegen verschillende weersomstandigheden. Je let er natuurlijk op dat het goed weer is wanneer je bomen gaat planten, maar ook de vraag “Hoe plant ik een boom?” speelt hierbij een rol. Je moet namelijk gebruikmaken van één of meerdere boompalen, zodat de boom niet omwaait bij de eerste de beste storm. Voornamelijk jonge bomen zijn hier erg gevoelig voor. Daarnaast moet je bij sommige bomen de kroon terugknippen. Hier zijn verschillende redenen voor. Naast dat de boom minder windgevoelig is en de mogelijkheid bestaat dat jonge takken invriezen, hoeft de boom minder water op te nemen en zal de boom sneller groeien. Je moet er wel op letten dat het snoeien moet gebeuren in de maanden november tot ongeveer eind februari.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein