Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

Waar let je op bij het kopen van een walnotenboom? Zo ga je te werk!

Ben je van plan om een walnotenboom te kopen? Naast dat de opbrengst van een notenboom heerlijk is, is de boom ook een plaatje om te zien en biedt deze jou voldoende schaduw in de zomer. Ontdek de verschillende soorten notenboom die in onze kwekerij verkrijgbaar zijn. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten om de boom te kiezen die het beste aansluit bij jouw wensen. 

Blikvanger in jouw tuin

Een notenboom wordt over het algemeen erg oud en erg hoog. Bedenk daarom, bij het kopen van een notenboom, van te voren goed waar je deze boom wilt planten in jouw tuin. Het is geen snelgroeiende boom maar kan wel twintig tot dertig meter groeien. Een notenboom presteert het beste op een zonnige plek, plaats de boom daarom het liefst op een plek met voldoende zonlicht of halfschaduw.

Soorten notenbomen

Juglans Regia

Deze snelgroeiende boom vraagt veel ruimte en is daarom geschikt voor een grote tuin, parken of lanen. De Juglans Regia heeft een mooie bolvormige kroon aan groene bladeren en geeft een echte toevoeging aan jouw tuin. In de maanden mei en juni verschijnen de bloemen in hangende geelgroene katjes, gevolgd door de eetbare noten. De hoogte van deze boom kan oplopen tot dertig meter voor een volgroeide boom.

Fruitbomen Notenboom Juglans regia Hoogstam 6 8jaar
Waar let je op bij het kopen van een walnotenboom? Zo ga je te werk! 5

Juglans Regia ‘Broadview’

Voor mensen met een kleine tuin die toch graag een walnotenboom willen is de Juglans Regia ‘Broadview’ de ideale optie. Deze boom groeit wat minder snel dan de andere notenboom soorten. De bladeren kunnen dertig centimeter lang worden. Het voordeel van deze boom is dat hij zonder bestuiving tot bloei kan komen. Tegen het einde van de zomer is het mogelijk om de boom te snoeien.

 

Juglans regia Broadview edited
Waar let je op bij het kopen van een walnotenboom? Zo ga je te werk! 6

Juglans regia ‘Fernor’

De bloeiperiode is in mei. De Juglans Regia ‘Fernor’ is een goede bestuiver voor andere notenbomen. Voordat je de noten kunt eten heb je wat geduld nodig, de vruchten hebben een relatief late rijping in het seizoen. Uiteindelijk kan een volgroeide boom 20 meter hoog worden. Let bij de plaatsing dat de boom geplant wordt op een plek met voldoende zonlicht.

Fruitbomen Notenboom Juglans regia Hoogstam 12jaar
Waar let je op bij het kopen van een walnotenboom? Zo ga je te werk! 7

Juglans regia ‘Lara’

Tot slot, de Juglans Regia ‘Lara’ deze notenboom is afkomstig uit Perzië. Gelukkig presteert deze boom ook in ons koude klimaat. Ook deze boomsoort kan tot dertig meter hoog worden. Daarnaast is het een populaire speelboom voor kinderen door de sterke stam. De boom is niet wintergroen maar zal in het voorjaar mooie groene bladeren groeien.

Juglans Fernor-lara
Waar let je op bij het kopen van een walnotenboom? Zo ga je te werk! 8

De verzorging van een notenboom

Al onze notenbomen zijn zelfbestuivend en vergen weinig onderhoud. Ook heeft een notenboom relatief weinig te maken met ziekten en plagen. Wel is het van belang dat de grond goed vocht doorlaat. In drogere periodes in het jaar is het verstandig om de grond waar de notenboom in geplant is vochtig gehouden wordt. Als je ervoor kiest om de grond te bemesten raden wij aan dit in het voorjaar in maart te doen.

Hoe vaak moet ik een notenboom snoeien?

In de basis hoef je een notenboom niet vaak te snoeien. Je hoeft de boom enkel te snoeien als je hem te groot vindt of deze uitstekende takken heeft. De beste periode om dit te doen is in de zomer, begin juli tot oktober. Let wel op dat je niet te veel weg snoeit, de dode takken weghalen is voldoende. 

Notenboom kopen bij Bomendael

Heb je een keuze kunnen maken? Een notenboom bestel je gemakkelijk en snel online bij Bomendael. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, onze experts helpen je graag. Wees welkom in onze kwekerij en ervaar zelf ons ruime assortiment aan bomen.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein