LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Hoogstam pruimenbomen

Bij Bomendael verkopen wij al jarenlang diverse soorten hoogstam pruimenbomen onder de latijnse naam Prunus domestica. Door deze jarenlange ervaring kunnen wij jou garanderen dat je de beste hoogstam pruimenboom bij ons kunt kopen. De pruimenbomen zijn familie van de kersenbomen en lijken qua groei er dan ook op. Zo groeien bij beide de takken vrij wild en zijn het erg snelle groeiers.

Algemeen-Pruimenboom-Hoogstam-6jaar-1
illustratie-vingerafdruk
Hoogstam pruimenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 7 resultaten

Sorteren op

Bij hoogstam pruimenboom begint de kroon op ongeveer twee meter hoogte. De totale hoogte van de hoogstam pruimenboom is bij aankoop tussen de drie en de vijf meter. De hoogte is afhankelijk van de leeftijd van de boom. Uiteindelijk kunnen hoogstam pruimenbomen wel acht meter hoog worden. 

 

Soorten hoogstam pruimenbomen

Bij Bomendael verkopen wij veel verschillende soorten pruimenbomen. Zo hebben we niet alleen blauwe pruimen zoals bijvoorbeeld de welbekende prunus d. ‘opal’ maar ook minder bekende Prunus d. ‘Mirabelle de Nancy. Deze gele pruim is erg lekker en kan ook goed verwerkt worden in verschillende producten. 

Naast deze genoemde soorten hebben wij ook nog de Prunus d. ‘Victoria’, Prunus d. ‘Reinde Claude d’Althan’, Prunus d. ‘Reine Claude d’Oullins’ en Prunus d. ‘The Czar’

 

Onderhoud hoogstam pruimenbomen

De meeste hoogstam pruimenbomen presteren het best in zon of halfschaduw. Ook houden ze van een goed bemeste en kalkrijke grond. Als u ieder jaar wilt genieten van de vruchten moet je de hoogstam pruimenboom niet te vaak snoeien. Wat wel van belang is, is dat je af en toe de pruimen uitdunt. Dit voorkomt dat de pruimen gaan rotten. 

 

Bijna alle soorten hoogstam pruimenbomen die wij verkopen zijn zelfbestuivend met uitzondering van de Prunus d. ‘Reine Claude d’Althan’.

Een keuze voor de zelfbestuivende pruimenbomen kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de hoogstam pruimenboom geen andere pruimenboom.

Overigens is het wel zo dat een zelfbestuiver meer en grotere vruchten geeft als de pruimenboom ook door andere pruimenbomen wordt bestoven.

Verzorging van een hoogstam pruimenboom

In principe is het mogelijk om het hele jaar door hoogstam pruimenbomen te planten. Dit kan omdat wij ook pruimenbomen in een pot hebben staan. Wel moet er in de zomermaanden iedere dag water worden gegeven. Verder is een hoogstam pruimenboom qua grondsoort niet kieskeurig. Bij de aanschaf van jouw pruimenboom raden wij het wel aan een aanplantpakket te kopen. Hierdoor kan de boom een goede start maken in jouw tuin. 

Zo ben je al bijna verzekerd van een prachtige hoogstam pruimenboom die heerlijke pruimen geeft.

 

Een hoogstam pruimenboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt een hoogstam pruimenboom gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij je thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina