Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Bloeikleur

Bloesembomen

Een bloesemboom, dé blikvanger in de uw tuin. Want wanneer de bloesemboom in bloei staat is het pas echt lente. Door de prachtige wel of niet geurende bloesem hebben bloesembomen een grote sierwaarde in uw tuin. Bloesembomen zijn er in ontzettend veel kleuren, soorten en maten. 

Magnolia loeb. 'Leonard Messel'
illustratie-vingerafdruk
Bloesembomen Filteren

Resultaten Toont 1–12 van 23 resultaten

Sorteren op

Een bloesemboom voor uw tuin kiezen 

Wilt u graag een bloesemboom kopen? Bedenk dan eerst op welke plek in de tuin u de boom wilt planten, hoe hoog hij mag worden en hoe breed hij mag worden. Ook de grondsoort is erg belangrijk. Op voedzame, luchtige en goed doorlatende grond zullen de meeste bloesembomen het goed doen. Tuinier je op kalkrijke grond? Dan is de Magnolia soulangeana geen goede keuze. Deze populaire boom met wit-roze bloemen heeft het liefst lichtzure, wat vochtige grond. Wat voor alle bloesembomen geldt: hoe meer zon, hoe mooier de bloei. Een zonnige plek is dus belangrijk, en liefst ook beschut om langer van de bloei te kunnen genieten. Staat een bloesemboom in de wind, dan zal de bloesem er eerder uitwaaien. Bij een magnolia kan door wind bovendien schade aan de bloemen ontstaan.

Soorten Bloesembomen 

Bloesembomen zijn er in veel verschillende kleuren, soorten en maten. Van de bekende magnolia tot de minder bekende krentenstruik. Bij Bomendael verkopen we de volgende bloesembomen: 

Japanse sierkersen 

De grootste groep bloesembomen zijn de Japanse sierkersen die met hun overdaad aan wit tot paarse en rode bloesem vanaf de winter tot in het voorjaar overal in Nederland voorkomen. Geniet evenals de mensen in Aziatische landen van de fraaie breed uitgroeiende “Amanogawa”of “Kanzan”. 

Magnolia’s 

Op zoek naar een boom met mooie bloesem? Dan is de magnolia (beverboom) zeker de goede keuze. Deze boom heeft de grootste bloemen van alle heesters in ons klimaat! De Magnolia wordt ook vaak als voorbode van de lente gezien. Dit omdat sommige soorten al in maart bloeien. De bloemen van de boom kunnen tot wel 40 centimeter groot worden. 

Sierappel 

Bij Bomendael verkopen wij twee soorten sierappelbomen. Namelijk Malus ‘Evereste’ en de Malus ‘Red Sentinel’. Deze twee soorten behoren dan ook tot de bekendste soorten in ons Land. In het voorjaar laten deze bomen zich duidelijk kenmerken door de witte bloemen met een zacht roze knop. Later zullen zich de rode of oranje appeltjes vormen die niet eetbaar zijn, maar er wel er erg decoratief uitzien.

Naast deze soorten bloesembomen verkoopt Bomendael ook nog de Krentenstruik, Lijsterbes, Mahonie, Mispel, Schijnhulst en Zevenzonenboom.

Een bloesemboom van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de bloesemboom gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina