Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

De mooiste voorjaarsbloeiers van 2023 (ge-update)

Wanneer de bomen zich weer vullen met de mooiste bloemen, weet je dat het lente is. De geur van de bloesem vult jouw tuin. Voor de meeste bloesembomen geldt hoe meer zon, hoe beter. Plaats een voorjaarsbloeier dan ook het liefst op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt. Om de goede keuze voor een boom te maken hebben wij een top 5 van de mooiste voorjaarsbloeiers van 2021 voor je opgesteld. Bijvoorbeeld de Magnolia, Sierkers of mispel je leest het in deze blog!

Magnolia

Geen onbekende voor velen, de Magnolia ook wel bekend als beverboom. Als je op zoek bent naar een boom met mooie roze/witte bloesem zit je met een Magnolia goed. Deze boom heeft namelijk de grootste bloemen van alle heesters, ze kunnen wel 40 centimeter groot worden. De groene bladeren verkleuren in de herfst en in het najaar zal de boom haar bladeren verliezen. Bovendien begint de bloeiperiode van een aantal soorten al in maart. Bij Bomendael vindt u verschillende beverbomen. De Magnolia Soulangeana, de Magnolia loebneri ‘Merill’, de Magnolia loebneri ‘Leonard Messel’, de Magnolia Heaven Scent en de Magnolia Galaxy. Alle tips over het verzorgen van een Magnolia lees je in deze blog.

Sierkers

Kan er voor jou niet genoeg kleur zijn?  Een uitbundig bloeiende boom is de Japanse sierkers, in het voorjaar krijgt deze bloesemboom grote hangende trossen wit en roze bloemen die licht geurend zijn. De takken van de Japanse sierkers groeien schuin omhoog, hierdoor wordt de boom dus niet al te breed en is hij ook erg geschikt voor een kleinere tuin. De Prunus Serrulata ‘Kanzan’ en de Prunus Serrulata ‘Amanogawa’ krijgen een mooi groen blad wanneer de bloesem is verdwenen. De Prunus Serrulata ‘Royal Burgundy’ krijgt geen groen, maar donkerrood blad. Over het algemeen hoeft de sierkers niet gesnoeid te worden, wil je dit toch? Doe dit dan bij voorkeur in de zomer of vroege winter. Bij Bomendael vindt u verschillende Japanse sierkers bomen. Ook is het slim ieder jaar wat kalk te strooien aan de voet van de boom. Op deze manier ontwikkelt de sierkers zich het allerbeste!

Sierappel

De heldere kleuren van de sierappel vallen meteen op. Bij Bomendael worden twee populaire soorten sierappelbomen verkocht de Malus ‘Everste’ en de Malus ‘Red Sentinel’. De bloemen zijn wit met een zachtroze knop, later in het jaar groeien de rode of oranje appeltjes in de boom. De vruchten van deze boom zijn niet eetbaar maar zien er wel erg vrolijk en decoratief uit. De boom komt het beste tot zijn recht als je hem plant in goed doorlatende grond. Een voordeel van deze bloesemboom is dat hij niet gevoelig zijn voor ziektes. Ben je op zoek naar een echte appelboom? Bekijk ons aanbod hier.

Krentenstruik

Een van de voorjaarsbloeiers die niet in deze lijst mocht ontbreken is de Amelanchier lamarkii, een vrij kleine boom die ook wel krentenboompje wordt genoemd. De roze en blauwe kleur van de vruchten zijn prachtig om te zien en zijn ook eetbaar. De groene bladeren met witte bloemen verkleuren in de herfst. Je geniet het hele jaar door van deze krentenstruik. De meerstammige boom is niet wintergroen maar zal door de mooie structuur, in de winter een fijne vertakking laten zien. Het is verder geen veeleisende plant, die zowel in kleinere als grote tuinen goed tot zijn recht komt.

Meerstammigen-Krentenstruik-Amelanchier lamarkii
De mooiste voorjaarsbloeiers van 2023 (ge-update) 23

Mispel

Als laatste in het lijstje voorjaarsbloeiers de Mespilus Germanica. Een langzaam groeiende boomsoort, waarbij de takken in de breedte uitgroeien naarmate ze ouder worden. De bloei van de witte bloemen begint in april waarna in de maanden mei en juni de bruin gekleurde vruchten te zien zijn. Voordat de mispels eetbaar zijn zullen ze eerst moeten rotten. De vruchten hebben een zachte, zoete smaak. Het is een boom die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Een prachtige boom als toevoeging aan jouw tuin!

Voorjaarsbloeiers bestellen bij Bomendael

Wil je jouw tuin ook lenteklaar maken? Bestel een boom naar jouw voorkeuren gemakkelijk online of kom langs in onze kwekerij. Heb je nog vragen over voorjaarsbloeiers? Stel ze gerust, je kunt contact opnemen met één van onze experts. Wij voorzien je graag van advies.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein