Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

Hoe verzorg ik een Magnolia?

De Magnolia ook wel bekend als de beverboom is een boomsoort uit de tulpenboomfamilie. Vaak zie je deze populaire boom terugkomen in parken en lanen, maar tegenwoordig zie je de verschillende soorten Magnolia’s ook in veel Nederlandse tuinen terug.

De boom is over het algemeen compacter dan de andere soorten en is daarom perfect geschikt in een kleinere tuin. De Magnolia ‘Galaxy’ is hier een mooi voorbeeld van. Deze struik is resistent tegen de meeste ziektes en plagen, dit houdt in dat je niet veel hoeft te doen om de boom gezond te houden.

Magnolia Galaxy
Hoe verzorg ik een Magnolia? 2

De bloeitijd van de Magnolia

Vrij vroeg in het voorjaar vult de Magnolia zich rijkelijk met de mooiste wit roze bloemen. Deze beverboom kan het beste geplant worden in de lente. Deze boom heeft de grootste bloemen van alle heesters in ons klimaat, ze kunnen tot 40 centimeter groot worden. In de herfst verkleuren de groene bladeren in warme tinten, waarna zij deze verliest in de winter. 

Om de bloei te stimuleren kun je de boom in het voorjaar bemesten met zelfgemaakte compost of tuinturf. De Magnolia houdt van een zure bodem. Verder groeit deze het beste op een plek waar veel zon komt of een plek met halfschaduw. Het liefst uit de wind op een beschutte plek. Zodra de boom geplant is is het voor jou alleen nog een kwestie van genieten van de heerlijke geur die de Magnolia verspreidt! 

Beschermen tegen de vorst

Doordat deze boom erg vroeg in het jaar bloeit, zijn de knoppen gevoelig voor de vorst. Het is belangrijk dat je de knoppen beschermt tegen de late vorst. Dit doe je door bijvoorbeeld een vliesdoek om de struik te binden, deze stof ademt en zorgt er voor dat de struik genoeg zuurstof krijgt. Je kunt ook kiezen voor en natuurlijke bescherming, strooi een flinke laag houtsnippers rondom de wortels van de boom. Een andere optie is om in plaats van houtsnippers, bladeren hiervoor te gebruiken. Het laten liggen van de bladeren zorgt bovendien ook voor en voedingsrijke bodem. 

Daarnaast heeft de Magnolia gevoelige wortels, hier moet je opletten als je aan het schoffelen bent of met het verplanten van de boom. Om te voorkomen dat de wortels gaan rotten is het belangrijk dat de boom geplant wordt in grond dat voldoende water door laat. 

Hoe snoei je een bloesemboom?

Het voordeel van deze boom is dat ze bij aankoop al een mooie natuurlijke vorm van zichzelf heeft, je zult er weinig werk mee hebben. Een aanrader is de Magnolia loebneri ‘Leonard Messel’, de gespreide takken zorgen voor een mooie kroon. Je kunt de Magnolia beter niet te veel snoeien, om beschadigingen te voorkomen. Wordt de boom toch te groot? Dan kan je het beste snoeien na de bloei, in de zomer. Wij raden hierbij af om hele dikke takken te snoeien.

Bestel een Magnolia bij Bomendael

Enthousiast geworden over de Magnolia? Dat snappen we! Je bestelt de Magnolia gemakkelijk via onze webshop. De bloesembomen bloeien allemaal even mooi op in het voorjaar. Wil je meer weten over onze producten? Neem gerust contact op, wij helpen je graag.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein