LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Hoogstam appelbomen

Bomendael verkoopt 9 soorten hoogstam appelbomen. Iedere soort appelboom geeft vruchten met zijn eigen unieke smaak en unieke kleurcombinatie. Zo hebben wij dus voor iedereen een appelboom die bij je past. Ben je opzoek naar een ander soort appelboom? Bekijk hier onze andere appelbomen.

Appelboom Hoogstam
illustratie-vingerafdruk
Hoogstam appelbomen Filteren

Resultaten Toont alle 10 resultaten

Sorteren op

Bij hoogstam appelbomen begint de kroon op ongeveer 2 meter. De totale hoogte bij aankoop is tussen de 3 en 5 meter. De hoogte is afhankelijk van de leeftijd van de boom. Uiteindelijk kunnen hoogstam appelbomen wel 9 meter hoog worden.

Verzorging van een appelboom

Het snoeien van een hoogstam appelboom moet gebeuren als al het blad is afgevallen. Als je het volgende jaar weer vruchten wilt hebben, moet je de takken waaraan knoppen zitten zo veel mogelijk laten zitten.

In principe kan een appelboom in elke grondsoort staan. Als er één keer per jaar wat mest en kalk bij de boom gestrooid wordt, zal de boom optimaal presteren.

Soorten hoogstam appelbomen

Bij Bomendael verkopen wij 9 soorten hoogstam appelbomen. Hiervan zijn vijf soorten zelfbestuivend. Dit zijn de Malus d. ‘Red Elstar’, de Malus d. ‘Ecolette’, de Malus d. ‘Gloster’, de Malus d. ‘Jonagold’ en de Malus d. ‘Groninger Kroon’.

De andere vier soorten zijn niet zelfbestuivend. Dat gaat om de Malus d. ‘Fuji’, de Malus d. ‘Gravenstein’, de Malus d. ‘Notarisappel’, en de Malus d. Rode van Boskoop’. Bij deze is het dus vereist dat er een andere appelboom in de buurt staat die voor kruisbestuiving kan zorgen. Bij de zelfbestuivende appelbomen is het ook beter om nog een appelboom in de buurt te zetten. Er zullen dan namelijk meer vruchten aan de boom komen.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Bij Bomendael vind je ook de volgende vormen appelbomenhalfstam appelbomenleivorm appelbomen en zelfbestuivende appelbomen.

Een hoogstam appelboom van Kwekerij Bomendael

Je bestelt een hoogstam appelboom gemakkelijk via onze webshop. Je kunt daarbij kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond.

Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina