Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Halfstam appelbomen

Bij Bomendael verkopen we 11 soorten halfstam appelbomen. Aan ieder soort groeien weer andere vruchten met elk een andere kleur en smaak. Wat voor soort appel jij dus ook zoekt, bij Bomendael hebben we ze staan. Ben je opzoek naar een ander soort appelboom? Bekijk hier onze andere appelbomen.

Appelboom halfstaam
illustratie-vingerafdruk
Halfstam appelbomen Filteren

Resultaten Toont alle 10 resultaten

Sorteren op

Bij halfstam appelbomen begint de kroon op ongeveer 1,30 meter. De totale hoogte is bij aanschaf tussen de 1,80 meter en de 2,25 meter. de uiteindelijke hoogte zal rond de vijf meter liggen.

Verzorging van een halfstam appelboom

Een halfstam appelboom kan eigenlijk op elke grondsoort wel groeien. Als er in het voorjaar wat mest een kalk bij de boom gestrooid wordt, zal de boom optimaal presteren. Het snoeien van een halfstam appelboom moet gebeuren als het blad van de boom is gevallen. Let bij het snoeien van een halfstam appelboom op de kleine takjes met veel knoppen. Als je deze weghaalt, krijg je geen vruchten meer aan je boom.

Soorten halfstam appelbomen

Bij Bomendael verkopen wij elf soorten halfstam appelbomen. Hiervan zijn zeven soorten zelfbestuivend. Dit zijn de Malus domestica ‘Red Elstar’, de Malus domestica ‘Ecolette’, de Malus domestica ‘Gloster’, de Malus domestica ‘Jonagold’ en de Malus domestica ‘Groninger Kroon’.

De andere vier soorten zijn niet zelfbestuivend. Dat gaat om de Malus domestica ‘Fuji’, de Malus domestica ‘Gravenstein’, de Malus domestica ‘Notarisappel’, en de Malus domestica Rode Boskoop’. Bij deze is het dus vereist dat er een andere appelboom in de buurt staat die voor kruisbestuiving kan zorgen. Bij de zelfbestuivende appelbomen is het ook beter om nog een appelboom in de buurt te zetten. Er zullen dan namelijk meer vruchten aan de boom komen.

Bijzondere soorten halfstam appelbomen

Bij Bomendael verkopen we ook nog twee bijzondere soorten halfstam appelbomen. Zo hebben we zuilappels. Dit zijn langzaam groeiende appelbomen die ook niet zo heel groot worden. Ze zijn dus ideaal voor in een kleinere tuin. Wij verkopen hiervan de Malus domestica Redlane Hoewel het om wat kleinere bomen gaat komt er toch voldoende vrucht aan de boom. Ook smaken deze appels nog eens erg lekker.

Een andere bijzondere soort halfstam is de karakteristieke vorm. Deze vorm heeft vroeger bij een appelteler gestaan. Hij draagt dus veel vrucht. Als karakteristieke vorm hebben wij de welbekende Malus domestica ‘Elstar’. Als je voor deze vorm kiest ben je dus verzekerd van een goede en lekkere oogst aan appels.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Bij Bomendael vind je ook de volgende vormen appelbomenhoogstam appelbomenleivorm appelbomen.

Een halfstam appelboom van Kwekerij Bomendael

Je bestelt een halfstam appelboom gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplantservice, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond.

Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina