Het is nu dé tijd is om bomen te planten! In de herfst aanplanten zorgt voor een topstart van de boom!
Filteren

Welke vorm zoek je?

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Lei abrikoos

Bij Bomendael verkopen wij verschillende soorten leivorm abrikozenboom onder de latijnse naam Prunus armeniaca. Wanneer je erover nadenkt om fruitbomen in uw tuin te zetten, zal je wellicht niet als eerste denken aan de abrikozenboom. Toch is het goed mogelijk om abrikozenbomen in ons land te laten groeien. In het voorjaar geniet je van de prachtige bloesem en vanaf half juli van de heerlijke abrikozen uit eigen tuin. Wij telen en verkopen al jarenlang abrikozenbomen. Door deze jarenlange ervaring kunnen wij jou garanderen dat je de beste leivorm abrikozenboom bij ons kunt kopen.

abrikoos laagstam leiboom
illustratie-vingerafdruk
Lei abrikoos Filteren

Resultaten Enig resultaat

Sorteren op
Prunus arm. 'Tros Oranje'

Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’

Abrikozenboom
Smaak

Zoet

Om te eten

Ja

Om te koken

Nee

Zelfbestuivend

Ja

Breedte leivorm rek

150 cm

Vanaf150,-
Op voorraad
Boom bekijken
Opties selecteren

Wij telen en verkopen al jarenlang abrikozenbomen. Door deze jarenlange ervaring kunnen wij jou garanderen dat je de beste leivorm abrikozenboom bij ons kunt kopen.

Bij de leivorm is op een bepaalde hoogte een rek in de boom vastgemaakt. Langs dit rek worden de takken horizontaal geleid. Het rek begint op 50 centimeter stamhoogte. Dit vergemakkelijkt de pluk van de abrikozen.

Abrikozenboom leivorm met 50 centimeter stam

Bij Bomendael verkopen wij één soort abrikozenboom in leivorm met een stamhoogte van 180 centimeter. Te weten; ‘Tros Oranje’. Omdat de totale hoogte 220 centimeter bedraagt is het erg makkelijk om het fruit van deze leibomen te plukken. 

Deze leivorm abrikozenboom is zelfbestuivend.

Een keuze voor de zelfbestuivende abrikozenbomen kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de leivorm abrikozenboom geen andere abrikozenboom.

Overigens is het wel zo dat een zelfbestuiver meer en grotere vruchten geeft als de abrikozenboom ook door andere pruimenbomen wordt bestoven.

Deze leibomen kunnen dus prima staan boven een schutting. Hierdoor wordt je privacy verhoogd en zul je in de zomer van heerlijke abrikozen kunnen genieten.

Abrikozenboom dubbele u-vorm.

Een bijzondere variant van een abrikozenboom leivorm is de dubbele u-vorm. Bij deze vorm splitst de stam zich op in twee takken die eerst horizontaal gaan en daarna nog een klein stukje omhoog. Daarna splitsen ze zich weer op in twee takken. Hierdoor krijg je de unieke vorm van twee keer een u. Deze abrikozenbomen blijven erg klein. Ze passen dus in iedere tuin. De abrikozenboom dubbele u-vorm is leverbaar als ‘Tros Oranje’. 

Onderhoud leivorm abrikozenbomen

De leivorm abrikozenboom presteert het best in zon of halfschaduw. Zet de leivorm abrikozenboom het liefst gericht op de zuidzijde, omdat een abrikozenboom best veel zonlicht nodig heeft om mooie, sappige vruchten te produceren. 

Ook houden ze van een goed bemeste en kalkrijke grond. Als je ieder jaar wilt genieten van de vruchten moet je de leivorm abrikozenboom niet te vaak snoeien. 

De leivorm abrikozenbomen die wij verkopen zijn zelfbestuivend.

Een keuze voor de zelfbestuivende abrikozenboom kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de leivorm abrikozenboom geen andere abrikozenboom.

Overigens is het wel zo dat een zelfbestuiver meer en grotere vruchten geeft als de abrikozenboom ook door andere abrikozenbomen wordt bestoven.

Verzorging leivorm abrikozenbomen

In principe is het mogelijk om het hele jaar door leivorm abrikozenbomen te planten. Dit kan omdat wij ook abrikozenbomen in een pot hebben staan. Wel moet er in de zomermaanden iedere dag water worden gegeven. Verder is een leivorm abrikozenboom qua grondsoort niet kieskeurig. Het snoeien van een abrikozenboom in leivorm is vrij eenvoudig. Je kunt gewoon de takken wat inkorten zodat de boom in zijn oorspronkelijke vorm blijft. 

Bij de aanschaf van jouw abrikozenboom raden wij het wel aan een aanplantpakket te kopen. Hierdoor kan de boom een goede start maken in jouw tuin. Zo ben je al bijna verzekerd van een prachtige hoogstam abrikozenboom die heerlijke pruimen geeft.

Een leivorm abrikozenboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt de abrikozenbomen gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina