Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Hoogstam abrikozenbomen

Bij Bomendael verkopen wij diverse soorten hoogstam abrikozenbomen onder de latijnse naam Prunus armeniaca. Wanneer je erover nadenkt om fruitbomen in uw tuin te zetten, zal je wellicht niet als eerste denken aan de abrikozenboom. Toch is het goed mogelijk om abrikozenbomen in ons land te laten groeien. In het voorjaar geniet je van de prachtige bloesem en vanaf half juli van de heerlijke abrikozen uit eigen tuin.

illustratie-vingerafdruk
Hoogstam abrikozenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 3 resultaten

Sorteren op

Wij telen en verkopen al jarenlang abrikozenbomen. Door deze jarenlange ervaring kunnen wij jou garanderen dat je de beste hoogstam abrikozenboom bij ons kunt kopen.

Bij een hoogstam abrikozenboom begint de kroon op ongeveer twee meter hoogte. De totale hoogte van de hoogstam abrikozenboom is bij aankoop ongeveer drie meter. De hoogte is afhankelijk van de leeftijd van de boom. Uiteindelijk kunnen hoogstam abrikozenbomen wel zes meter hoog worden. 

 

Soorten hoogstam abrikozenbomen

Bij Bomendael verkopen wij verschillende soorten abrikozenbomen, te weten; ‘Tros Oranje’, ‘Hongaarse’ en ‘Sungiant’. De abrikoos is een lekkere vrucht. De schil voelt fluweelzacht aan. De abrikoos kan ook gedroogd gegeten worden en is zoet van smaak. 

 

Onderhoud hoogstam abrikozenbomen

De meeste hoogstam abrikozenbomen presteren het best in zon of halfschaduw. Zet de hoogstam abrikozenboom het liefst gericht op de zuidzijde, omdat een abrikozenboom best veel zonlicht nodig heeft om mooie, sappige vruchten te produceren. 

Ook houden ze van een goed bemeste en kalkrijke grond. Als je ieder jaar wilt genieten van de vruchten moet je de hoogstam abrikozenboom niet te vaak snoeien. 

 

Alle soorten hoogstam abrikozenbomen die wij verkopen zijn zelfbestuivend.

Een keuze voor de zelfbestuivende abrikozenboom kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de hoogstam abrikozenboom geen andere abrikozenboom.

Overigens is het wel zo dat een zelfbestuiver meer en grotere vruchten geeft als de abrikozenboom ook door andere abrikozenbomen wordt bestoven.

 

Verzorging hoogstam abrikozenbomen

In principe is het mogelijk om het hele jaar door hoogstam abrikozenbomen te planten. Dit kan omdat wij ook abrikozenbomen in een pot hebben staan. Wel moet er in de zomermaanden iedere dag water worden gegeven. Verder is een hoogstam abrikozenboom qua grondsoort niet kieskeurig. Bij de aanschaf van een abrikozenboom raden wij het wel aan een aanplantpakket te kopen. Hierdoor kan de boom een goede start maken in jouw tuin. Zo ben je al bijna verzekerd van een prachtige hoogstam abrikozenboom die heerlijke pruimen geeft.

 

Een hoogstam abrikozenboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt de abrikozenbomen gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina